Uma Bharti woont Ayodhya Ram Temple Event bij nadat hij heeft gezegd dat hij wegblijft

Uma Bharti woont Ayodhya Ram Temple Event bij nadat hij heeft gezegd dat hij wegblijft

Visuals toonden Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath groet Uma Bharti,

Ayodhya / New Delhi:

Senior BJP-leider Uma Bharti, die maandag zei dat ze het baanbrekende Ram Temple-evenement in Ayodhya als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus zou vermijden, zei vanmorgen dat ze vandaag naar het grote evenement zou gaan.

“Ik ben gebonden door de waardigheid van Maryada Purshottam Lord Ram. Er is mij verteld door een senior Ram Janmabhoomi-officier om aanwezig te blijven op de locatie van baanbrekende … Dus ik zal het evenement bijwonen”, de 61-jarige veteraanpoliticus tweette vanochtend in het Hindi, kort voordat ze de Ram Janmaboomi-site in Ayodhya bereikte.

Visuals toonden Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath die Uma Bharti vanmorgen begroette op de Ram Janmabhoomi-site met gevouwen handen. Beide leiders werden gezien met maskers.

Ayodhya ne sabhi ko ek kar diya hai … Ab yeh desh poori duniya mein apna matha uncha utha kar kahega ki yahan koi bhed-bhav nahi hai (Ayodhya heeft iedereen verenigd. Nu kan dit land met trots wereldwijd zeggen dat er hier geen discriminatie is) “, zei Uma Bharti door persbureau ANI.

Het grootse Ayodhya-evenement van vandaag zal in het teken staan ​​van de installatie van een zilveren steen van 40 kg als eerste steen door premier Narendra Modi.

Naast PM Modi zullen 50 VIP’s, waaronder Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath en Mohan Bhagwat – het hoofd van de ideologische mentor van de BJP, Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), de ceremonie bijwonen. Iqbal Ansari, een procesadvocaat in het geschil over de tempelmoskee, was de eerste die werd uitgenodigd.

READ  Welk taalspel spelen de Defunders?

Maandag had Uma Bharti gezegd dat ze de site van de tempel pas zou bezoeken nadat het evenement voorbij was. Ze zei dat ze zich zorgen maakte over degenen die de grootse functie bijwoonden nadat minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en andere topleiders COVID-19 hadden gecontracteerd.

“Toen ik hoorde dat Amit Shah en andere BJP-leiders positief testten, maakte ik me zorgen over degenen die het Ayodhya-evenement bijwoonden, vooral premier Modi”, tweette de voormalige vakbondsminister, een dag nadat de minister van Binnenlandse Zaken zei dat hij het virus had opgelopen.

“Ik zal vanavond Bhopal verlaten en tot ik morgenavond Ayodhya bereik, kan ik worden blootgesteld aan de infectie. In deze situatie blijf ik weg van de plaats waar PM Modi en anderen aanwezig zullen zijn. Ik zal daar pas komen nadat iedereen heeft de plek verlaten ‘, had ze gezegd.

Partijveteranen LK Advani – die in de jaren negentig de Ram-tempelbeweging leidde – zullen vandaag het Ayodhya-evenement bijwonen via een videoconferentie te midden van de nieuwe coronaviruspandemie. De Ram Janmabhoomi Teertha Kshetra Trust, belast met de bouw van de tempel, gaf hem op het laatste moment een uitnodiging en een ander prominent gezicht van de beweging, Murli Manohar Joshi.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *