Van Spider-Man tot Assassin’s Creed, de beste parkour-games op pc 2023

Van Spider-Man tot Assassin’s Creed, de beste parkour-games op pc 2023

Naarmate de gamewereld zijn horizon blijft verbreden, nemen ook de manieren om deze te verkennen toe. Spelers geven nu de voorkeur aan een wereld waarin ze rechtstreeks naar hun zoekpunt kunnen lopen zonder rond gebouwen en muren te hoeven bewegen. Ondertussen vernieuwen de ontwikkelaars voortdurend de karakternavigatie en actie.

Prince of Persia: The Sands of Times (Afbeelding tegoed: Ubisoft)

Dit zijn de beste parkour-spellen die beschikbaar zijn op pc:

1. Prince of Persia: The Sands of Time

Prince of Persia: The Sands of Time van Ubisoft wordt algemeen beschouwd als de game die parkour populair heeft gemaakt in de wereld van videogames. Deze klassieke 3D-platformgame, uitgebracht in 2003, laat spelers kennismaken met het concept van het gebruik van acrobatische manoeuvres zoals muurrennen, springen, slingeren en meer om door de spelniveaus te navigeren. De aanhoudende populariteit in de afgelopen twee decennia heeft Ubisoft ertoe gebracht een nieuwe versie voor pc aan te kondigen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een dosis nostalgie of een kans om de oorsprong van een van de meest geliefde mechanica van moderne gaming te ontdekken, is Prince of Persia de game voor jou. Het spel is te koop bij stoommaar het is misschien de moeite waard om te wachten op de nieuwe versie, die de originele game zal bevatten samen met bijgewerkte graphics en gameplay.

2. Uncharted 4: Het einde van een dief

De Uncharted-serie is een enorm succesvolle en populaire third-person actiegameserie, waarin de heldendaden van de ingenieuze en gedurfde dief, Nathan Drake, centraal staan. Hij reist de wereld rond op zoek naar kostbare artefacten. Gedurende de serie is de gameplay geëvolueerd om een ​​meer realistische en vloeiende actie-ervaring voor Drake te creëren.

In 2016 werd een vierde deel, A Thief’s End, uitgebracht door ontwikkelaar Naughty Dog. Dit spel was een groot succes toen het gelanceerd werd. Voorzien van verbeterde bewegingsvrijheid. Hoewel het geen volledig open wereld was, konden spelers een grotere en meer diverse wereld verkennen met flexibele gameplay-mechanismen om dergelijke verkenning te vergemakkelijken. De pc-poort uit de Uncharted-serie is beschikbaar op stoom.

3. Assassin’s Creed

Bij het bespreken van parkour in videogames is het onmogelijk om de Assassin’s Creed-franchise van Ubisoft over het hoofd te zien. Van het oude Egypte tot het middeleeuwse Londen, deze franchise biedt een breed scala aan tijdsperioden en locaties, waarbij elke aflevering AC nieuwe personages, wapens en gameplay-mechanismen introduceert, terwijl het kernelement van parkour behouden blijft, historische bezienswaardigheden worden verkend en de plannen van een boosaardig personage (de Tempeliers) om de macht over te nemen.

Of het nu gaat om het verzamelen van informatie of het uitvoeren van stealth-moorden van bovenaf, spelers moeten creatief door de structuur van het spel navigeren.

Lees ook | Alle aankomende Assassin’s Creed-games: Mirage, Infinity en meer zijn onderweg

Bekijk de nieuwste versie van AC Assassin’s Creed Valhalla. Het is beschikbaar op stoom En epische spellen.

4. Spider-Man

Spider-Man is de perfecte held van het Marvel Universum, net als DC’s Batman en Superman. Sinds zijn debuut in 1962 is de web-slinger een icoon van de popcultuur geworden en heeft het zijn magie verspreid over verschillende vormen van media, waaronder videogames.

In de loop der jaren zijn er veel Spider-Man-games uitgebracht, waarbij ontwikkelaars ernaar streefden het gevoel van de belichaming van de iconische held vast te leggen. Spider-Man 2019 van Insomniac Games heeft deze prestatie in opmerkelijke mate bereikt. Met een breed scala aan bewegingsopties, waaronder zwaaien, schieten, rennen en duiken, hebben spelers onbeperkte vrijheid en controle. De nieuwste titel van Spider-Man speelt zich af in New York City, dat dient als de perfecte speeltuin voor de parkour-vaardigheden van het rode en blauwe masker.

Een port van Marvel’s Spider-Man pc is beschikbaar op stoom.

5. Spiegelrand

Als het gaat om parkour-spellen, is Mirro’s Edge een naam die meteen in je opkomt. Deze first-person shooter integreert naadloos vrijlopende mechanica met een meeslepende verhaallijn terwijl je vecht tegen een corrupte kracht in een authentiek stadsbeeld. Ondanks dat het in 2009 werd uitgebracht, lijkt het door de schone schraapkunst en vloeiende parkour-mechanica alsof het geen dag ouder is geworden.

Het plot van Mirror’s Edge is eenvoudig, aangezien een totalitair regime de controle over een utopische stad overneemt en de deelnemers het voortouw nemen in het verzet. Faith, de hoofdrolspeler van het spel, heeft een zus die ze moet redden en een constant doelwit op haar rug, en ze moet door de stad navigeren door een combinatie van verbazingwekkende parkour-stunts om de waarheid te onthullen.

Spelers kunnen Mirro’s Edge ervaren via Oorsprong winkel of stoom.

READ  Xbox Game Pass voor pc verdubbelt volgende week zijn prijs

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *