Villanova Basketbal 2022-23 Spelvoorbeeld: DePaul Blue Demons

Villanova Basketbal 2022-23 Spelvoorbeeld: DePaul Blue Demons

Villanova is op weg naar de Windy City, waar ze zich opmaken voor de wedstrijd van dinsdagavond met de DePaul Blue Demons.

De Wildcats hebben de laatste tijd een zware periode doorgemaakt en verloren drie van hun laatste vier wedstrijden, hoewel die nederlagen waren tegen kwaliteitsteams als UConn, Marquette en recentelijk Xavier. Ze waren alle drie rivalen, maar de morele triomf van één fan is “een blik op alle gemiste kansen om te winnen”.

Villanova kwam binnen met een record van 8-8 en een score van 2-3 in conference play.

DePaul heeft de laatste tijd ook niet veel geluk gehad. The Blue Devils staan ​​7-9 in het algemeen en hebben vijf van hun laatste zes wedstrijden verloren. Ze zijn tot nu toe 1-4 in Big East-spel, en net als Villanova is hun enige overwinning op de conferentie tot nu toe tegen Georgetown.

De indiening van de informatie is gepland voor dinsdagavond om 21.00 uur ET.

Impact overdrachten

Na grote exits van scoremachine Javon Freeman-Liberty, David Jones, nu bij St. John’s, en anderen, hebben de Blue Demons hun selectie vernieuwd via het transferportaal.

Umoja Gibson (Oklahoma), Eral Penn (LIU) en Dysan Nelson (overgeplaatst bij JUCO van Kilgour College) hebben allemaal direct indruk gemaakt sinds ze dit laagseizoen bij het team kwamen.

Javan Johnson, die tijdens het seizoen 2021-2022 een tussenseizoen-aanwinst was uit Iowa, heeft een carrièrejaar achter de rug en het heeft hem zeker geholpen de tijd te krijgen om zich aan het programma te wennen.

Johnson leidt het team met 15,9 punten en 4,8 rebounds per wedstrijd. Over het algemeen 43,4% schieten en een team de beste 41,7% vanuit de diepte. Hij is een driepuntsschutter die gerespecteerd en gevaarlijk moet zijn als hij kan beginnen. Hij heeft vijf keer vier of meer driepunters geboord, maar hij heeft het koud sinds het begin van het nieuwe jaar. In de laatste twee games schoot hij slechts 1-uit-14, maar in de laatste game van 2022, de overwinning op Georgetown, was hij een effectieve 5-uit-7 van diep.

READ  Vijf geweldige Saints Row-coöpmomenten, beschikbaar op 23 augustus - PlayStation.Blog

Gibson is een waardevolle tweerichtingswacht, een bijdragende stootscorer en een vereiste facilitator op de vloer. Gibson scoort gemiddeld 15,5 punten, 5,1 assists en 2,3 steals per wedstrijd. Gibson is een andere op en neer speler. Hij voedde tegen Georgetown, met 31 punten, vijf assists en vier steals, maar verdween toen in een lelijke nederlaag tegen Providence. Hij herstelde zich de laatste tijd echter, met een solide 16 punten, acht assists, twee steals en drie omzet tegen Butler.

Met een lengte van 1,80 meter is Penn een solide rebounder en leidt hij DePaul met 7,3 boards per spel. Hij hoeft niet zoveel punten bij DePaul te hebben, vergeleken met zijn tijd bij LIU, maar hij scoort 10,3 punten per wedstrijd met een clip van 47,0%.

Ten slotte is Nelson een aanvaller van 1,80 meter lang om naar te kijken. De Blue Demons worstelen ook met grootte en zijn een powerman buiten de bank. Hij scoort gemiddeld 9,3 punten en 5,3 boards, en speelde een sleutelrol terwijl DePaul’s Annie herstellende was van een voetblessure. De Blue Devils hebben slechts twee spelers langer dan 1,80 meter in hun rotatie, Nelson en Annie.

Ani miste een groot deel van het seizoen vanwege een blessure, maar is sindsdien teruggekeerd voor de laatste vier wedstrijden. Hoewel hij het licht op geen enkele manier uitdeed, behaalt hij een van zijn beste prestaties van het seizoen, namelijk 14 punten op 6-uit-8 schieten.Het zijn de meeste punten die hij heeft gescoord sinds 11 januari 2022.

Het is tijd om ze neer te schieten of op straat te slapen

Het lijkt alsof niets gegarandeerd is, maar dit is een zeer te winnen spel voor ‘Cats’.

READ  Overwatch 2 Update 3.38 Patch-opmerkingen - Bugfixes en ...

DePaul stelt tegenstanders in staat om 36,3% vanuit de diepte te schieten (299e in het land). De Cats hebben geen schietprestaties geleverd en hebben slechts meer dan 33,3% geschoten uit slechts drie wedstrijden als een team in hun laatste vijf wedstrijden, maar dit is een kans om die klap terug te nemen en het vertrouwen van een afstand terug te winnen.

Of het nu Cam Whitmore is die weer een balbezit probeert te verzamelen, Brendan Housen die de Blue Demon tot zinken brengt, of iemand anders die de driepuntsartillerie leidt, de Cats zouden moeten profiteren van de zwakke perimeterverdediging van de Blue Demons.

Zelfs als de Cats niet kunnen profiteren van lange afstanden, kan hun assertieve, aanvallende speelstijl leiden tot veel overtredingen en gratis punten. DePaul staat volgens KenPom op de 290e plaats wat betreft het toegestane percentage vrije worpen, en helaas voor de Blue Demons zullen de Wildcats tegenstanders laten betalen voor het mogen bereiken van de lijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *