Voor deze offline en op schijven gebaseerde games is online inchecken op Xbox Series X vereist.

Op schijven gebaseerde Xbox One-games en veel meergeneratieschijven die afhankelijk zijn van “slimme levering”, vereisen een online verbinding om te spelen op Xbox Series X, wat achterwaartse compatibiliteit met eerdere versies van het systeem beperkt. Deze beperking, die bestaat sinds de console vorig jaar werd gelanceerd, is vrij recent Met name in een video van ModernV VintageGaming En bevestigd tijdens testen door Ars Technica.

wat gebeurt er hier?

Wanneer u een Xbox One-schijf in de Xbox Series X plaatst, kopieert het systeem gegevens van de schijf naar de interne harde schijf, om aan te geven wat er gebeurt als u de schijf in de Xbox One plaatst. Maar als de X Series geen verbinding met internet heeft, krijg je als je die schijfversie voor het eerst van de harde schijf probeert te downloaden een foutmelding: “Deze game is nog niet klaar. Maak verbinding met internet om de installatie te voltooien. . “

Wanneer deze in de Xbox One wordt geplaatst, kan diezelfde schijf op de harde schijf worden gebrand en geladen, zelfs als het systeem volledig is losgekoppeld (op voorwaarde dat de schijf in alle gevallen in de schijf blijft).

Nadat u Series X met internet hebt verbonden, leidt een poging om de op schijf gebaseerde Xbox One-versie opnieuw van de harde schijf te laden tot een kort bericht “Get your game ready …” en vervolgens een prompt om alle beschikbare updatebestanden te downloaden. Deze updates zijn dat niet gezocht Maar om het spel te spelen; Zelfs als je de download weigert, kun je offline gaan en zonder duidelijk probleem een ​​Xbox One op de X-serie spelen.

Daarentegen werkt offline achterwaartse compatibiliteit veel eenvoudiger op PS5. Daar kunnen PS4-games op schijf worden geïnstalleerd en direct worden afgespeeld, zonder dat een internetverbinding nodig is.

De eenmalige online controle van Microsoft is ook vereist voor veel op schijven gebaseerde games die zijn gecategoriseerd als Cross-Generation “Smart Connect” -titels op de Xbox One en Xbox Series X. In veel (zo niet de meeste) gevallen bevat de Smart Delivery-schijf zelf de Xbox-versie One voor de game en voor de Series X-upgrade moeten bestanden van internet worden gedownload. Als je Smart Delivery Xbox One offline hebt geïnstalleerd vanaf een schijf, moet je nog steeds een eenmalige online controle uitvoeren voordat je überhaupt kunt spelen, zelfs als je geen Series X-upgradebestanden wilt downloaden.

“Met betrekking tot Smart Delivery kunnen ontwikkelaars ervoor kiezen om zowel Xbox One- als Xbox Series X-versies op een schijf op te nemen om deze offline af te spelen, maar in sommige gevallen moet je verbinding hebben met internet om extra inhoud te downloaden,” een Microsoft vertegenwoordiger vertelde Ars Technica.

Disc-gebaseerde games die exclusief zijn ontworpen voor de X-serie, zoals Devil May Cry 5 Special Edition, Lijkt de enige titels te zijn die kunnen worden geïnstalleerd en uitgevoerd op een volledig losgekoppelde X-serie. Voor deze spellen worden de bestanden op de schijf afgespeeld zonder dat u op enig moment online hoeft in te checken.

Verborgen downloads?

Op de een of andere manier is de behoefte aan een online verbinding voor achterwaartse compatibiliteit op schijven geen nieuwe voorwaarde voor Xbox-bezitters. Immers, het spelen van compatibele Xbox 360- en originele Xbox-games op de Xbox One of Xbox Series X vereist dat gamers dit doen Download een volledig nieuwe versie van het spel van de servers van Microsoft Kan dan Ga door de emulatielaag Op recentere apparaten. In deze gevallen worden de gegevens op de schijf zelf helemaal niet gebruikt en fungeert de schijf gewoon als een soort fysieke “licentiecontrole” die bewijst dat je eigenaar bent van het spel.

Voor Xbox One-games die op de X-serie worden uitgevoerd, is dit niet het geval. Daar worden de onbewerkte gamegegevens van de schijf zelf gekopieerd en kunnen ze worden afgespeeld zonder enige expliciete door de gebruiker gecontroleerde “update” die wordt gedownload van de server van Microsoft. Ondanks deze wijziging heeft het systeem nog steeds een internetverbinding nodig wanneer het spel voor het eerst wordt geladen.

Een recente video van ModernV VintageGamer vestigt de aandacht op online vereisten voor achterwaartse compatibiliteit op schijf.

Een Xbox-vertegenwoordiger heeft nog geen commentaar op dit probleem gegeven in reactie op een verzoek van Ars Technica. Op de ResetEra-forums werd “Developer at Xbox” echter geverifieerd door OscarK Schrijft Nodig voor het systeem[s] Eén keer online zijn tijdens de installatie om specifieke configuratiebestanden te downloaden (los van de daadwerkelijke spelpatches). “

De sleutel hier, schreef OscarK, is dat het ondoorzichtige bericht “Getting your game ready …” verschijnt tijdens de eerste online download van Xbox One op de X-serie. Dit bericht verbergt wat OscarK de “registratiestap” noemt die “multiple processen. “De stappen omvatten het decoderen van het pakketadres, het downloaden van de metadata, [and] Zorg voor extra opslagruimte die de game nodig heeft voor tijdelijke bestanden. Voor Xbox One BC-games op de X Series | S, dit gebeurt ook wanneer een eenmalige internetverbinding vereist is voor de compatibiliteitsbit. “

Volgens OscarK is het deze cryptische download van configuratiebestanden en ‘compatibiliteitsdelen’ dat online inchecken nodig is voor Xbox One-games op schijf. En als deze situatie verbijsterend en slecht voor je lijkt, zal Oscar het daarmee eens zijn.

“Mijn belangrijkste conclusie is dat we (Xbox) de foutmeldingen op de console moeten verbeteren”, schreef hij. “Het is duidelijk dat generieke en onduidelijke foutmeldingen voor verwarring zorgen en kunnen leiden tot wantrouwen in het systeem. Er is al een interne poging om de licentiefoutmeldingen te vernieuwen, en ik zal ervoor zorgen dat deze opmerkingen intern worden gehoord om deze inspanning te blijven leiden. “

Is dit een groot probleem?

Veel gebruikers van de Xbox Series X zullen dit probleem helemaal niet als een praktische belemmering ervaren; We zijn het zeker kwijtgeraakt tijdens onze eerste tests voor compatibiliteit met eerdere versies van het systeem en later gebruik van het systeem. In de Verenigde Staten heeft de overgrote meerderheid van consolegebruikers in ieder geval een breedbandverbinding met hun console Sinds in ieder geval 2010Het is mogelijk dat dit aantal de afgelopen tien jaar alleen maar is toegenomen. Microsoft gaat er zelfs van uit dat u een internetverbinding heeft om updates te downloaden Bij de eerste installatie van het systeem.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit online inchecken een keer nodig is. Schijfgebaseerde post-run zou prima moeten werken, zelfs als je geen werkende internetverbinding hebt.

Maar deze brede consensus zal misschien niet eeuwig duren. Over jaren zal Microsoft waarschijnlijk besluiten dat het niet geïnteresseerd is in het behouden van de infrastructuur van het oude Xbox Series X-apparaat en zal het de servers die het systeem verbinden met Xbox Live afsluiten om dit soort compatibiliteitscontroles uit te voeren.

Als die tijd aanbreekt, zal elke Xbox One-game op schijf – en elke Smart Delivery-game zonder het originele Series X-pictogram op de schijf zelf – niet werken op de console (hoewel hij nog steeds werkt op Xbox One). Dit klinkt misschien bekend voor gamers die onlangs een vergelijkbare maar wijdverspreide kill-schakelaar hebben ontdekt die uiteindelijk oude PS3- en PS4-consoles in nutteloze mallen zou kunnen veranderen.

“Afgezien van de verplichte online installatie, zullen alle Xbox-consoles en slimme plug-in-games ooit achterhaald zijn.” Schrijven Degenen die zichzelf omschrijven als “natuurbeschermingsactivisten” achter “Speel je?” Twitter account. “Praten over zorgen over het bewaren van wat je maar wilt. Acties spreken meer dan woorden en nu is Xbox het slechtste memorisatieplatform.”

Advertentieafbeelding door Sam Matskovic

READ  Moonglow Bay voor Xbox en pc: trailers, releasedatum en alles wat je moet weten
Written By
More from Vanessa Hale

De geheel nieuwe BeoPlay-hoofdtelefoon van B&O werkt het beste voor eigenaars van Xbox Series X.

Bang & Olufsen lanceerde zijn nieuwste draadloze hoofdtelefoon – de Beoplay Gateway...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *