voor- en nadelen en de beste 3 apps op een rij

Op zoek naar een VPN-service, maar niet te veeleisend? Dan zou je misschien kunnen doen met een gratis VPN voor Android. In dit artikel leest u wat de voor- en nadelen zijn en wat volgens ons de drie beste gratis alternatieven zijn.

Lees verder na de advertentie.

Gratis VPN-services voor Android

VPN staat voor Virtual Private Network, een manier om toegang te krijgen tot internet. Bij zo’n netwerkverbinding kun je zelf kiezen via welke server je internetverkeer gaat. Op deze manier kunt u het internet anoniemer gebruiken, uw online privacy beter beschermen of geografische beperkingen omzeilen. Meer weten over de basisprincipes van VPN’s? Bekijk dan onze uitgebreide VPN-beginnershandleiding.

In dit artikel gaan we dieper in op gratis VPN-services voor Android. Wat zijn de voor- en nadelen en wat zijn drie interessante gratis diensten?

Voor- en nadelen van gratis VPN-services

Het voordeel is natuurlijk dat u er geen geld aan hoeft uit te geven. Gratis is echter bijna nooit gratis en dat is vaak zo in combinatie met VPN-services. Het kan zijn dat gegevens van uw internetbezoek aan andere partijen worden verkocht. Data is immers geld waard en op die manier kun je toch zonder te betalen van zo’n dienst gebruik maken.

Dit betekent ook dat je via zo’n ‘gratis’ dienst vaak niet volledig anoniem en veilig gebruik kunt maken van internet. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat uw eigen dataverbinding wordt gedeeld met andere gebruikers van de dienst. Al met al zijn er zeker redenen om in gedachten te houden als je echt niets wilt betalen voor een VPN-dienst.

READ  Waarom je deze gratis spellen moet downloaden voordat je Gold gaat spelen

Daarnaast heb je vaak te maken met data en snelheidslimieten, waardoor je geen optimale snelheden haalt. Bij andere gratis diensten kun je bijvoorbeeld geen Amerikaans aanbod van een streamingdienst bekijken, of torrents downloaden.

Dit zijn natuurlijk persoonlijke keuzes en er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Daarom hebben we de beste drie gratis VPN-services voor Android voor je op een rijtje gezet, in willekeurige volgorde.

# 1 ProtonVPN

ProtonVPN is een interessante VPN-dienst die volledig gratis te gebruiken is. De grootste voordelen zijn dat er geen limieten zijn aan de hoeveelheid gegevens die u kunt verzenden of de snelheid van de VPN-verbinding. Bovendien kan de service worden gebruikt op tal van andere besturingssystemen, zoals Windows, iOS en Linux.

In Nederland zijn meerdere servers van de dienst geplaatst. Handig als je op vakantie bent in het buitenland en bijvoorbeeld wilt genieten van Nederlandse series van streamingdiensten. Onder meer Netflix probeert dergelijke verbindingen logisch te blokkeren. Het bekijken van het Amerikaanse aanbod vanuit Nederland gaat dus met horten en stoten.

More from Madison Garrett

Olympische Spelen 2021 – Scenes en (nog geen) geluiden van de games

TOKYO – Er waren geen fans bij het Ariake Coliseum met 10.000...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *