Vrouw aangeklaagd wegens moord op Vanessa Guillen

Vrouw aangeklaagd wegens moord op Vanessa Guillen

Een vrouw uit Texas is beschuldigd van het helpen verminken en afvoeren van het lichaam van vermiste Fort Hood-soldaat Vanessa Guillen.

De 22-jarige Cecily Aguilar staat voor één complot om met bewijsmateriaal te knoeien tijdens de verdwijning van Guillen op 22 april van de Amerikaanse legerbasis in Texas, NBC News meldde Donderdag.

De aankondiging komt een dag nadat de familie van Guillen tijdens een emotionele persconferentie zei dat ze geloofden dat de overblijfselen gevonden in de buurt van de militaire basis die waren van de 20-jarige soldaat van het 3rd Cavalry Regiment – en dat een militair die zichzelf neerschoot als politie binnenkwam haar moordenaar.

De autoriteiten identificeerden de militair donderdag als Aaron David Robinson, 20.

Onderzoekers hebben niet bevestigd dat de overblijfselen in een heuvel nabij de basis die van Guillen zijn.

Maar de autoriteiten zeiden donderdag dat Aguilar een tweede verdachte was die deze week in hechtenis werd genomen, die naar verluidt door Robinson was verteld dat hij Guillen had vermoord door haar met een hamer in haar hoofd te slaan, zei NBC.

Aguilar, de vervreemde vrouw van een voormalige Fort Hood-soldaat, wordt ervan beschuldigd Robinson te hebben geholpen het lichaam kwijt te raken door het te begraven op een afgelegen locatie in Bell County, vlakbij de basis.

De autoriteiten zeiden vorige maand dat ze vals spel vermoedden bij de verdwijning van Guillen, die haar autosleutels, kamersleutel, ID-kaart en portemonnee achterliet in het arsenaal van Fort Hood waar ze had gewerkt.

Op donderdag riepen senator Kirsten Gillibrand en de vertegenwoordiger van Californië, Jackie Speier, op tot een federaal onderzoek naar de zaak van Guillen.

READ  De beste en slechtste personages die mensen op Saints Row hebben gemaakt

‘Wij zijn van mening dat een grondig onderzoek van de inspecteur-generaal van het ministerie van Defensie kan helpen bij het vaststellen van een aantal cruciale feiten over de werkplek, verdwijning en de reactie van het leger van SPC Guillen op beide’, zeiden ze in een brief voor waarnemend inspecteur-generaal Sean O ‘ Donnell.

“We zijn ontzet dat we deze vragen moeten stellen na de verdwijning van SPC Guillen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *