VS begint te heropenen naarmate de gevallen van Covid-19 dalen

Gayle Smith spreekt op 5 april in Washington, D.C., nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken haar benoeming aankondigde als coördinator van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de wereldwijde reactie op Covid-19 en gezondheidsbeveiliging. De renners / AFP / PAUL / Getty Images

Gayle Smith, de coördinator van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de wereldwijde reactie op Covid-19 en gezondheidsbeveiliging, zei dat de Verenigde Staten 25 miljoen Covid-vaccins zullen distribueren als onderdeel van een eerste tranche van 80 miljoen doses die president Biden heeft beloofd internationaal te delen. Vrijdag. Het gaf geen tijdschema voor de levering van vaccins.

Smith zei dat de VS 25% van die eerste tranche bilateraal zal verdelen.

“Het geeft ons meer flexibiliteit, en zoals we hebben gezien, zijn er veel pop-ups en uitbarstingen in deze pandemie en we willen vaccins met spoed kunnen verplaatsen als dat nodig is”, zei Smith. Ze voegde eraan toe dat de “huidige verwachting” is dat de vaccins door AstraZeneca zullen worden geproduceerd.

Smith zei dat de resterende 75% van de eerste batch Amerikaanse vaccins naar COVAX zal gaan, de internationale groep die zich richt op wereldwijde vaccindistributie, en voegde eraan toe dat de regering-Biden “de landen heeft geïdentificeerd waarnaar we die vaccins willen hebben”.

Smith zei dat bijna 6 miljoen doses zullen worden verdeeld over Latijns-Amerika, inclusief het Caribisch gebied, 7 miljoen naar Zuid- en Zuidoost-Azië en 5 miljoen naar Afrika.

“Dit is de eerste ronde, dit is nog maar het begin”, zei Smith. Ze kon niet zeggen wanneer de 55 miljoen doses die samen 80 miljoen vaccins vormen, geleverd zullen worden.

In de toekomst zal de regering-Biden een driedelige strategie volgen om het vaccinaanbod te maximaliseren door middel van dosisdeling, en Amerikaanse fabrikanten aanmoedigen om de vaccinproductie op te voeren “tegen het laatste kwartaal, zo niet eerder, van dit jaar en in het volgende”. zei hij. . Smith zei dat de regering ook de wereldwijde productie van vaccins zou verbeteren door de productiecapaciteit te vergroten “zodat er meer plaatsen in de wereld zijn die vaccins produceren en kunnen distribueren.”

“Ons doel is om de pandemie te beëindigen en die zo snel mogelijk te maximaliseren”, zei Smith. “Het is in ons eigen belang om dit te doen, onze gezondheid staat op het spel… Niemand van ons is veilig totdat we allemaal veilig zijn.”

READ  2021 MacBook Pro losgeldnota toont geen Touch Bar, details over I / O-lay-out
Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *