VS behaalt record met een top van 50.000.000 gevallen van coronavirus

US sets record as coronavirus cases top 50,00,000

De grimmige mijlpaal komt toen president Donald Trump uitvoerende bevelen ondertekende die bedoeld waren om economische hulp te bieden aan Amerikanen die gewond zijn geraakt door de coronavirus-pandemie nadat het Witte Huis geen deal met het Congres had bereikt.Hoffelijkheid: Reuters

De Verenigde Staten hebben zaterdag een record gevestigd in het aantal gevallen van coronavirus, met meer dan 5 miljoen geïnfecteerde mensen, volgens een Reuters-telling, omdat de beste ambtenaar van het land op het gebied van infectieziekten eerder deze week hoop bood dat er tegen het einde van het jaar een effectief vaccin beschikbaar zou kunnen zijn. .

Met één op de 66 geïnfecteerde inwoners, leidt de Verenigde Staten volgens een analyse van Reuters de wereld in COVID-19-gevallen. Het land heeft meer dan 160.000 doden geregistreerd, bijna een kwart van het wereldtotaal.

De grimmige mijlpaal komt toen president Donald Trump uitvoerende bevelen ondertekende die bedoeld waren om economische hulp te bieden aan Amerikanen die gewond zijn geraakt door de coronavirus-pandemie nadat het Witte Huis geen deal met het Congres had bereikt.

Vrijdag meldde het Amerikaanse Labour Department dat de werkgelegenheidsgroei in de VS in juli aanzienlijk vertraagde, wat de dringende behoefte aan aanvullende overheidssteun onderstreept.

Dr. Anthony Fauci vertelde woensdag aan Reuters dat er tegen het einde van het jaar ten minste één vaccin kan zijn dat werkt en veilig is. Maar Trump bood een optimistischer beeld en zei dat het mogelijk was dat de Verenigde Staten tegen de tijd van de presidentsverkiezingen van 3 november een coronavirusvaccin zouden hebben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *