Waar een NHS-pas downloaden omdat de EU het British Jab-certificaat accepteert

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat ze de NHS Covid Pass gaat accepteren als bewijs van vaccinatie.

Dit zal het voor volledig gevaccineerde mensen gemakkelijker maken om bars, restaurants en andere plaatsen te bezoeken terwijl ze in het buitenland zijn.

Momenteel kan de NHS-kaart worden gebruikt voor reizen naar Europese landen, maar deze wordt niet erkend op plaatsen die certificering vereisen, wat betekent dat Britse reizigers bewijs moeten tonen van een negatieve test om het nachtleven en sommige toeristische attracties te betreden.

In Frankrijk is bijvoorbeeld sinds juli een certificering vereist voor toegang tot entertainment- of culturele locaties met een capaciteit van meer dan 50 personen.

Dit omvat musea, galerieën, theaters, bioscopen, nachtclubs, dierentuinen, openluchtfestivals, sportlocaties, zwembaden en attracties zoals de Eiffeltoren.

Vanaf maandag 1 november wordt het echter opgenomen in het Covid-certificeringsschema van de Europese Unie.

Didier Reynders, EU-commissaris voor Justitie, zei: “Veilig reizen wordt een realiteit dankzij het digitale Covid-certificaat van de EU, dat nu de leidende wereldwijde standaard is – 45 landen op vier continenten zijn aangesloten op het systeem en er zullen er in de komende weken meer volgen en de komende maanden. We staan ​​open voor andere landen om zich bij ons systeem aan te sluiten.”

De Schotse minister van Volksgezondheid Hamza Yusuf zei: “Vaccincertificering zal een sleutelrol spelen om het virus onder controle te houden, aangezien we veilig uit de lockdown-beperkingen en open internationale reizen blijven komen.

“Vanwege de Brexit vielen we helaas niet automatisch onder de EU-regeling.

“De goedkeuring ervan zal een meer alomvattende aanpak bieden in plaats van de eerdere bilaterale overeenkomsten die we met afzonderlijke landen hebben gesloten en zou reizigers gemakkelijker toegang moeten bieden.”

READ  Samsung en Qualcomm hebben 5G downloadsnelheden van 8,08Gbps

Hoe u een digitale Covid-pas krijgt

U heeft gratis toegang tot uw NHS Covid Pass NHS .Toepassing. U moet geregistreerd zijn bij een huisarts in Engeland om de NHS-app te gebruiken. Bewijs van uw Covid-19-vaccinatiestatus verschijnt in de app, samen met een scanbare streepjescode.

Als u de NHS-app niet kunt downloaden, kunt u uw vaccinatiestatus ook bekijken op de NHS-website.

U heeft een NHS-login nodig om deze services te gebruiken. Als je er geen hebt Je kunt er hier een maken.

De barcode van uw digitale pas is 30 dagen geldig vanaf het moment dat deze is geopend of gedownload als pdf-bestand.

Om de streepjescode te vernieuwen en de datum op uw Covid-vaccinatiekaart bij te werken, hoeft u alleen maar in te loggen op de NHS-app en deze opnieuw te bekijken, of opnieuw te downloaden naar uw apparaat.

Hoe krijg je een fysiek bericht

U kunt een certificaat aanvragen om aan te tonen dat u bent ingeënt als u twee doses van het Covid-19-vaccin heeft gekregen en uw tweede vaccinatie minimaal twee weken geleden is geweest.

Als u in Engeland woont, kunt u: Vraag hier uw certificaat online aan.

Er zijn aparte aanvraagformulieren voor: Wales En Schotland.

De brief wordt verzonden naar het adres dat bij uw huisarts is geregistreerd.

Je kunt ook een NHS Covid Pass-brief aanvragen door 119 te bellen – maar alleen als je geen toegang hebt tot een smartphone, computer of tablet en je weet dat het land waar je naartoe reist je Covid-19-zaak nodig heeft. Het duurt maximaal vijf werkdagen voordat de brief naar u wordt verzonden.

READ  Call of Duty: Mobile Seizoen 6 Update APK en OBB-downloadlinks

Berichten hebben geen vervaldatum.

Written By
More from Eda Greene
Nintendo’s nieuwe mobiele game Game & Watch bewijst dat het bedrijf op zijn eigen weg is
Het is een drukke week geweest voor videogameconsoles. Deze week werden twee...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *