Waarom heb je glasvezel nodig voor games?

Waarom heb je glasvezel nodig voor games?


In Nederland is het op steeds meer plekken mogelijk om de glasvezelinternetverbinding af te sluiten. Dat is goed nieuws voor gamers, want glasvezels zorgen voor de snelste en meest stabiele internetverbinding. Dankzij glasvezel heb je bijvoorbeeld minder lag met de server als je een multiplayer game speelt. Zo heb je een voordeel als je snel moet reageren in een razendsnelle shooter. Bovendien worden de spellen ook steeds groter. Sommige games zijn zo groot als 30 GB. Met een trage internetverbinding kan het uren duren voordat de game is gedownload. Er zijn verschillende redenen waarom je glasvezel nodig hebt om te gamen.

Sneller gamen met glasvezel

In Nederland zijn er in principe nog drie soorten internetaansluitingen: DSL-aansluiting, kabelaansluiting of glasvezelinternet. DSL is nog vooral actief in afgelegen gebieden. Het is in veel gebieden mogelijk om kabelinternet te gebruiken, maar slechts één serviceprovider biedt het aan. Bij de meeste online serviceproviders kunt u hiervan profiteren Glasvezel internet. Dit is een goede keuze, want deze verbinding is veel sneller en stabieler. Daarnaast gaat het downloaden van games sneller dan ooit en is het ook mogelijk om games te streamen.

Betere game-ervaring

Glasvezelinternet draagt ​​bij aan een betere spelervaring. Als je regelmatig speelt, krijg je te maken met wat lag wordt genoemd. Dit betekent dat het beeld even stilvalt of dat je in een schietspel niet snel genoeg kunt reageren op je tegenstander. Met glasvezel is de vertraging bij het verbinden met internet veel lager. Hierdoor zie je direct wat er in de game gebeurt en kun je sneller reageren op cruciale momenten. Dit maakt je als speler veel sterker. Om deze reden is het het beste om dit te doen Internet abonnement Kies of je de mogelijkheid hebt om dit te doen. Je hebt een goede router nodig, zoals Netgear Orbi bijvoorbeeld.

READ  Solar Magazine - Sungrow lanceert een nieuwe versie van zijn iSolarCloud-monitoringsysteem

Games sneller downloaden

Waar gamen in Full HD tien jaar geleden de norm was, zijn nu de meeste productiestudio’s overgestapt op 4K gaming. Daarom heb je ook een scherpe monitor nodig zoals de HP OMEN 27u 4K Monitor. Naarmate de beelden levendiger en dus complexer zijn, worden de spellen steeds groter. Voor games met veel verschillende werelden, personages en situaties kan de grootte van de games oplopen tot 30 GB. Als je een snelle internetverbinding hebt met een snelheid van 500 Mbps of zelfs een download van 1 Gbps, heb je de game veel sneller gedownload dan wanneer je een DSL-verbinding gebruikt met een downloadsnelheid van slechts 30 Mbps.

Glasvezelinternet maakt het verschil tussen uren of minuten wachten bij het downloaden van dit soort grote games. Daarnaast zijn er steeds meer games die je niet meer hoeft te downloaden naar je opslag, maar wel kunt streamen. Denk bijvoorbeeld aan streaming via Xbox Gaming Pass, zodat je bijvoorbeeld games speelt via je Smart TV of smartphone. Een snelle en stabiele internetverbinding is essentieel voor dit soort diensten.

Host multiplayer-spellen

In de meeste gevallen maak je als speler verbinding met een centrale server waar je multiplayer kunt spelen tegen je vrienden. Maar bij sommige games is het ook mogelijk om zelf een multiplayer-game te hosten. Eerst heb je een snelle internetverbinding en een computer nodig. Om deze reden zijn glasvezelverbindingen meestal symmetrisch. Dit betekent dat als je een downloadsnelheid van 500 Mbps hebt, je ook dezelfde uploadsnelheid hebt. Zo verstuur je veel data in één keer en ondervinden de rest van je vrienden geen vervelende vertragingen als ze een game spelen op jouw server.

READ  Een MacBook of iPad is voor je studie beter dan een Chromebook

Bovendien is ping-tijd ook essentieel bij het gamen, vooral als je zelf multiplayer-games host. Als de vertraging tussen jou en de rest van de spelers immers kleiner is, heeft iedereen dezelfde eerlijke kansen om het spel te winnen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *