Waarom Mac-gebruikers deze nieuwe update moeten downloaden

Waarom Mac-gebruikers deze nieuwe update moeten downloaden

Mac-bezitters moeten macOS 13.2.1 zo snel mogelijk downloaden. Deze update is sinds deze week beschikbaar. In het begin was niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurde, maar nu weten we meer. Apple heeft een groot beveiligingslek in WebKit opgelost.

Webkit is een motor – Basis – bijvoorbeeld de Safari-browser van Apple. Als er een probleem is, kunnen kwaadwillenden daar misbruik van maken, bijvoorbeeld door kwaadwillende websites op te zetten. Helaas weten we deze keer ook dat dergelijke personen actief misbruik maken van kwetsbaarheden hebben.

Download de update voor je Mac

Wat we niet weten, is de omvang van het probleem en het aantal getroffenen. Maar dit betekent niet dat u geen risico loopt, dus we raden u aan de update zo snel mogelijk te downloaden. Apple lost het probleem op door meer controles in het systeem aan te maken dan voorheen beschikbaar was.

De oplossing wordt uitgerold naar je Mac met macOS 13.2.1. Heb je nog een oudere versie van het besturingssysteem? Je vist niet achter het net. Want dan kun je de update gewoon op een andere manier downloaden. In dit geval moet u Safari 16.3.1 downloaden voor zowel macOS Big Sur als macOS Monterey.

Mac, MacBook, YouTube, Safari
🦁 (foto: Unsplash)

En nu we toch bezig zijn…

Overigens is dezelfde update ook beschikbaar voor iPhone en iPad. U moet dan versie 16.3.1 downloaden om u tegen deze kwetsbaarheid te beschermen. Door de kwetsbaarheid kunnen kwaadwillenden willekeurige code uitvoeren via een malafide website. Dit is bewust breed gedefinieerd, omdat er helaas zoveel mogelijk is.

Vorige maand kwam macOS 13.2 uit, die meer dan twee dozijn oplossingen voor digitale problemen bevat. Sinds deze update is het ook mogelijk om een ​​fysieke sleutel in te stellen voor tweestapsverificatie als je inlogt met je Apple ID. Dit zijn goede opties om uw gegevens veilig te houden.

Apple zoekt naar bugs in iOS 16.3.1 met Google Foto’s als slachtoffer

Heb je een fout gezien? Email ons. Wij zijn dankbaar.

appel

Reageer als eerste.

Reageer op het artikel:

De Spicy WebKit-kwetsbaarheid is verholpen met de macOS 13.2.1-update

READ  Test de nieuwe BuurtHapp-app

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *