Wanneer games op de radio worden gedownload

Als je tegenwoordig een videogame wilt spelen, moet je meestal online kopen. Maar het is niet altijd even gemakkelijk. Bedankt voor het artikel op de site Interessante geometrie, wisten we dat je daarvoor de radio moest gebruiken om games te downloaden. Deze praktijk was erg populair in de jaren 70 en 80.

Deze periode valt samen met de komst van personal computers met microprocessors. De meest populaire zijn de Apple II, Commodore PET of DRS-80. Deze computers waren ver verwijderd van de computers die we tegenwoordig kennen. Als opslagmedium gebruikten ze audiocassettes. Dankzij dat kon ik de software op deze apparaten installeren.

Pixie-tegoed

Het gebruik van deze cassettes bracht de ingenieurs van de Nederlandse audiovisuele omroep Omroop Stitching (NOS) op een idee. Dank aan de mensen die begonnen zijn met het downloaden van games op de radio.

Gegevensoverdracht via radio

NOS-ingenieurs ontdekten dat als programma’s en games op geluidsbanden konden worden opgeslagen, hun gegevens naar de radio konden worden gestuurd. Om hun hypothese te testen, lanceerden ze een programma genaamd “HobiScope”, waarmee mensen games naar hun thuiscomputers konden “downloaden”.

Het principe is relatief eenvoudig: lees radiogegevens op de cassette.

De software die deze gegevens doorstuurde, klonk alsof het eerder was gehoord toen modems verbinding probeerden te maken met internet. Het gebruikte proces is erg moeilijk. In feite moet elke datalijn vier keer worden uitgezonden om de download te voltooien.

Lees ook: PlayStation 5, Sony verwacht verkooprecord

Een praktijk die gemeengoed is geworden

Geconfronteerd met het succes van hun project, besloten de NOS-ingenieurs om een ​​standaard vertaalformaat te creëren met de naam BASICODE. Hierdoor konden we afscheid nemen van compatibiliteitsproblemen tussen apparaten. Streaminggames werden erg populair op de radio en andere uitzendingen verspreidden zich over de hele wereld.

READ  Hoe YouTube-video's op Windows of Mac te downloaden

In Joegoslavië zond het radiostation “Ventilator 202” tussen 1983 en 1986 150 programma’s uit. Uitzendingen delen geen videogames meer. Ze leverden ook computerprogramma’s, leermiddelen en encyclopedieën.

Deze praktijk stopte in de late jaren 1980 met de komst van floppy disks.


Written By
More from Eda Greene
IIT-Bombay geeft een antwoordblad uit, hier is hoe te downloaden
Het Indian Institute of Technology, Bombay, heeft donderdag het GATE 2021-antwoorddocument vrijgegeven....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *