‘Windows 11’ komt eraan en ontketent ‘serieuze Mac-vibes’

Microsoft zal naar verwachting later deze maand de volgende generatie Windows onthullen, en de lekken bieden veel ideeën voor speculatie.

Het evenement, gepland voor 24 juni, zal volgens meerdere rapporten het debuut van Windows 11 zijn.

Hoewel de naam van het besturingssysteem niet is bevestigd, beweren de meeste rapporten dat het een uitgemaakte zaak is.

“Hij zij hij is Het zal Windows 11 heten, en het brengt veel [user interface] De veranderingen die we eerder zagen met de inmiddels ter ziele gegane Windows 10X,” Geschreven door Daniel Rubinho Van Windows Central – De laatste verwijst naar een versie van Windows die was gepland maar is opgeschort.

Hoewel het definitieve besturingssysteem waarschijnlijk pas later zal arriveren, kunnen we volgens Rubino een vroege bètaversie van het nieuwe besturingssysteem zien op een Microsoft-evenement.

Om ruimte te maken voor het toekomstige besturingssysteem heeft Microsoft 2025 vastgesteld als einddatum voor updates en ondersteuning voor: Windows 10 besturingssysteem.

Veelgebruikte Windows 11-functies zijn onder meer:

– Nieuw Windows-logo (zie afbeelding)

– Nieuwe look met opnieuw ontworpen Windows-pictogrammen. Ook afgeronde vensterhoeken, waardoor de scherpe randen die in de gebruikersinterface worden gebruikt, worden verwijderd. Er wordt ook een nieuwe lijn verwacht.

– Het Start-menu bevindt zich in het midden van de taakbalk in plaats van op de hoeklocatie in Windows 10. De taakbalkpictogrammen worden ook meer gecentreerd.

– Startmenu verwijdert live-tegels terwijl geïnstalleerde apps en recente bestanden worden toegevoegd. “En de mogelijkheid om Windows 11-apparaten snel af te sluiten of opnieuw op te starten. Het is echt eenvoudiger dan wat er tegenwoordig in Windows 10 zit”, aldus The Verge.

READ  Hoe een oude Windows-laptop over te schakelen naar Linux

– Nieuwe achtergronden voor Windows-achtergrondafbeeldingen.

– Nieuwe setup-ervaring.

– Opstartgeluid teruggeven.

Linus technische tips Hij praat ook over extra functies, waaronder het soort game-ondersteuning dat je kunt verwachten, een Microsoft Store-fix en Windows-tools die een grotere rol spelen.

Een van de meest consistente dingen over Windows 11 is dat het aanvoelt als macOS.

“Ik ben tot een verrassende conclusie gekomen: het lijkt erg op macOS”, schreef Devindra Hardawar van Engadget. “Windows 11, althans in deze vroege build waar we naar kijken, is in feite een rommelige versie van Windows 10. Het heeft enkele verbeteringen die we verwachtten te zien in Windows 10X, maar nu ik het daadwerkelijk aan het testen ben, ik krijg wat serieuze Mac-vibes”, zei hij.

Al het bovenstaande omvat geen wijzigingen onder de motorkap en wijzigingen in de Windows-beveiliging. Windows 11-rekwisieten kunnen de grootste revisie ondergaan.

Een grote vraag blijft: prijsstelling. Voor consumenten is het niet duidelijk of een bestand De upgrade is gratis Voor licentiehouders van Windows 10. Maar als er enige indicatie was, was de upgrade van Windows 7 en Windows 8.1 naar Windows 10 gratis.

Written By
More from Lesley Curry

Oculus heeft de draadloze computerstream van Quest 2 ingeschakeld

Oculus zet zijn dossier aan Air Link PC Airplay-functie Voor Quest 2....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *