Loop Hero is een roguelike game die je de meester maakt van een D & D-kerker

Het plezier van roguelike-spellen is meestal gekoppeld aan het idee dat je echt niet weet wat je tegenkomt elke keer dat je van de vlucht gaat. De kaart verandert, de vijanden bevinden zich op verschillende plaatsen en je weet niet welke uitrusting je onderweg tegenkomt. Met Loop Hero, weet je precies Wat ga je beleven, want je bent verantwoordelijk voor bijna alles wat er gebeurt. Het is een Roguelike-game waarin je de meester van de kerker bent, en het is een geweldige game.

De setting is: Je bent gevangen in een tijdlus veroorzaakt door lich-interferentie, die de hele wereld in chaos en duisternis heeft ondergedompeld. Er blijft niets over, zelfs de herinneringen worden gewist, en het is aan jou om de dingen stap voor stap samen te voegen. Voordat het een lus van de weg is, gemodelleerd naar een Commodore 64-tijdperk esthetiek, hoef je alleen maar rond de baan te lopen.

Nou, dat is het dan een held je moet. Aan de andere kant bent u verantwoordelijk voor het plezierig maken van deze reis. Elke wedstrijd op de baan levert je kaarten en uitrusting op. Je dappere held zal uitrusting gebruiken om zijn statistieken te verbeteren, terwijl kaarten rond het scherm kunnen worden geplaatst om bergen, weiden, spinnenholtes en vampierhuizen toe te voegen – die allemaal de weg vormen tijdens elke reis rond de ring.

Kortom, je krijgt de taak van een D & D-kerker-meester of, misschien beter gezegd, een game-ontwerper. Het idee is om je held, die het pad afloopt zonder enige tussenkomst van jou, de juiste hoeveelheid uitdaging te geven. Maak de reis te gemakkelijk, en ze zullen niet genoeg ervaring en uitrusting opdoen voor de baas die na een bepaald aantal afleveringen verschijnt. Voeg veel weerstand toe, nou, de reis eindigt abrupt.

READ  De beste LGBTQ + -vertegenwoordiging in pc-games

Je zult echter nog steeds verrassingen tegenkomen – sommige kaarten communiceren met anderen op een manier die je zelf moet ontdekken, en deze synergieën leiden tot nieuwe confrontaties en nieuwe monsters, en kunnen je uiteindelijk toegang geven tot nieuwe kaarten en uitrusting.

Dit gevoel van ontdekking, in combinatie met een verhaal dat elke keer dat je terugkeert naar de opwaardeerbare nederzetting een beetje meer vulling krijgt, zorgt ervoor dat Loop Hero zich niet overbodig voelt zoals het anders zou kunnen zijn. Elke helft is een missie om grondstoffen te verzamelen, waarbij je grondstoffen verzamelt om te gebruiken voor je kampupgrades, en als het daar misgaat, kun je sparen als je teruggaat naar het beginpunt van een lus, alles bewaren, maar als je vroeg weggaat, verlies je een deel van je inventaris. Zelfs de dood laat je niet met lege handen achter – je wordt weer wakker in je nederzetting, samen met 30% van alles wat je op dat moment hebt verzameld.

Loop Hero houdt je geïnvesteerd zonder je volledige aandacht op te eisen

Het lijkt erop dat er veel controle voor nodig is, maar Loop Hero is een super ontspannend voedselspel. Je ziet je kleine held ronddwalen over het pad, door een bos vol rattenwolven je bent Het wordt daar geplaatst in de hoop dat ze het dorp daar kunnen halen, en je bereikt die prachtige plek om je geïnvesteerd te houden zonder je volledige aandacht op te eisen. Het is een spel dat je kunt spelen terwijl je naar een podcast luistert of het nieuws leest, maar hoewel het zichzelf tot op zekere hoogte zal spelen, is het nooit een echt inactief spel.

READ  Hier is elke nieuwe en verstandige kaart die is onthuld voor de Hearthstone-kernset

Toen ik Loop Hero speelde, merkte ik altijd dat ik een geweldige mix van korte- en middellange doelen in mijn hoofd had. Ik kijk altijd naar mijn handen met kaarten, zoek naar mogelijkheden om tegenstanders een boost te geven op saaie delen van de baan. Ik moet kijken naar de stroom van uitrusting die van verslagen monsters komt, altijd zorgend voor zeldzame apparatuur die de schade kan vergroten of het moeilijk maken om mij te raken. Ik probeer ook de gezondheidsbalk voor mijn held in de gaten te houden – waar is hij op de goede weg, wat de evolutie van de gevarenzone aangeeft?

Terwijl dit allemaal gebeurt, geniet ik er ook van om te zien hoe de duisternis van de wereld zich, bijna organisch, vult met de tegels die ik voor een of ander doel heb gesteld, maar deze vormen nu delen van het geheel, die voor mijn ogen stremmen.

De wereld van Loop Hero krijgt vorm zoals jij die maakt, maar de mix van doelen en middelen maakt het een verrassing elke keer dat je jezelf plotseling betrapt op het kijken naar een bekende plek in plaats van naar een verlaten ring van geplaveide weg die zich om een ​​zwart scherm wikkelt.

Lees verder: Dit zijn de beste kaartspellen op pc

Ontwikkeld door Four Quarters – de studio achter de vrolijke, vrolijke studio Please Don’t Touch Anything – en uitgegeven door Devolver Digital, verwachten we dat Loop Hero begin dit jaar op Steam zal verschijnen.

Written By
More from Max Mcgee

Fire Tonight komt in augustus naar pc en Nintendo Switch

| Uitgever Way Down Deep en ontwikkelaar Reptoid Games hebben de titel...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *