Wat is er aan de hand met The Last of Us Factions, de stand-alone PS5-multiplayergame van Naughty Dog?

Wat is er aan de hand met The Last of Us Factions, de stand-alone PS5-multiplayergame van Naughty Dog?
Foto: Duwplein

Als die er was, zouden we er met ons spaargeld op inzetten om te komen opdagen tijdens de wedstrijd van gisteravond PS-weergaveHet was de laatste van onze pelotons. Naughty Dog heeft ons nog geen officiële naam voor het project gegeven, dus we gebruiken wat fans van de titel het meest geneigd zijn te recyclen – maar voor alle duidelijkheid: we verwijzen naar de online stand-alone show die de studio is in ontwikkeling. Dit wordt waarschijnlijk het kroonjuweel van Sony’s directe servicestrategie, en het budget zal zeker vele malen hoger zijn dan de titels die Hij was Adverteer, net als Fairgame $ en Concord – die overigens geen van beiden gameplay hebben getoond.

wat is er gaande? Welnu, in 2019 – dat is trouwens vier jaar geleden – bevestigde het dat, in tegenstelling tot het origineel The Last of Us, The Last of Us: Part II slechts een spel voor één speler zou zijn. Hij bevestigde destijds dat de modus een eigen leven was gaan leiden, en om zich te concentreren op het voltooien van de kerncampagne, heeft hij het project als een op zichzelf staande release afgesplitst. “We zijn grote fans van Factions, net als de rest van onze gemeenschap en we zijn verheugd om meer te delen wanneer ze klaar zijn”, zei ze destijds.

Vier jaar snel vooruitspoelen, een populaire tv-serie en een volledige PS5- en pc-remake van de originele game, en we zijn niets wijzer. In 2020 beloofde de maker van de serie, Neil Druckmann, dat de multiplayer “het wachten waard” zou zijn, en zei vervolgens in 2021 dat hij het pas zou laten zien als het “klaar” was. In 2022 zei hij dat het de “grootste inspanning ooit” van de ontwikkelaar was en deelde wat concept art, met de belofte dat hij in 2023 meer zal aankondigen. We kregen een tweede stuk concept art in januari, maar we zijn nu in mei, op de hielen van die grote PS-show, en dat hebben we niet. We horen geen piepgeluiden – hoewel er binnenkort herhaaldelijk meer informatie wordt beloofd.

READ  Nobody Likes the Road in Road 96, op PS5 en PS4 op 14 april - PlayStation.Blog

Naughty Dog werd deze week niet echt beïnvloed door sociale media, afgezien van het promoten van zijn Destiny 2 crossover-skins, en de maker van de serie, Neil Druckmann, gaf geen commentaar – hoewel hij ongetwijfeld werd overspoeld met vragen. De kans bestaat dat de titel de komende maand opnieuw verschijnt Zomerfestival spel – Dit is waar The Last of Us: Part I vorig jaar werd aangekondigd – maar het zou vreemd zijn als Sony zijn eigen evenement zou schrappen ten gunste van een op zichzelf staand evenement. Vorig jaar organiseerde ze geen persconferentie, dus de cameo van Druckmann was in die context logischer.

Dit is duidelijk een ambitieuze onderneming als geen ander – we weten niet eens zeker hoe Naughty Dog erin slaagt zijn kenmerkende oog voor detail over te brengen naar een titel die hoogstwaarschijnlijk afhankelijk is van regelmatige inhoudsupdates. Maar op een gegeven moment zal de studio moeten stoppen met ons lastig te vallen en te laten zien wat ze in huis hebben. De ontwikkelaar is bijna een half decennium bezig met dit project – hij heeft zelfs meegewerkt aan de veelgeprezen tv-show En Een kaskraker sinds de aankondiging – en we weten nog steeds niet wanneer het zal worden uitgebracht.

Het echte zout in de wond is dat duidelijk onvolledige Fairgame $ en Concord Hij was Ver genoeg beschouwd om te worden vertoond tijdens de PS-show van gisteravond. Betekent dit dat facties van de laatsten van ons zijn Buiten dat weg van deze twee?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *