Wie is Binod – vragen nieuwsgierige internetgebruikers als Paytm, Tinder en Kingfisher toetreden tot de virale trend van Twitter

Wie is Binod – vragen nieuwsgierige internetgebruikers als Paytm, Tinder en Kingfisher toetreden tot de virale trend van Twitter

De nieuwsgierigheid naar wie Binod is alleen maar toegenomen.

Wat zit er in een naam? Dat lijkt de echte vraag op het Indiase internet te zijn. Binod heeft sociale media op zijn kop gezet, maar niemand weet echt wie Binod is. Omdat merken de verrassend veel voorkomende naam aannamen, is de nieuwsgierigheid naar wie Binod sindsdien alleen maar toegenomen.

Binod

YouTube

Op vrijdag werd Paytm Binod voor een dag en op zaterdag was Kingfisher ‘Binodfisher’ geworden. Deze nieuwe trend begon met een eenzame YouTube-reactie. Toch heeft het ons het meme-potentieel in India laten zien.

Binod, het modewoord

De afgelopen dagen is alles waar Indiërs op internet over lijken te praten, gecentreerd rond de ongrijpbare ‘Binod’. Iedereen is zich er inmiddels van bewust dat de vreemdste dingen om de meest bizarre redenen viraliteit kunnen bereiken. Er is geen formule voor sociale media, heeft Binod maar weer eens bewezen.

Binodfisher

Twitter

Plots, op vrijdag, toen Paytm werd uitgedaagd, verzilverde ze #Binod als een trend en durfde ze hun naam op Twitter te veranderen. Wat volgde was natuurlijk een grote nieuwsgierigheid naar wie en hoe Binod zo’n invloed had op internet. Paytm keerde zondag terug naar zijn oorspronkelijke naam.

Paytm als Binod

Twitter

Paytm als Binod

@Paytm op Twitter

Paytm neemt afscheid van Binod

Twitter

Op dezelfde dag tweette de politie van Mumbai: “Beste #binod, we hopen dat je naam niet je online wachtwoord is. Het is behoorlijk viraal, verander het nu! #OnlineSafety.”

‘Ja Binod is op Tinder’

Tegen het einde van de week die vrijdag begon, begon iedereen Binod te bespreken als het volgende grote ding. Tinder sloot zich ook aan bij de trend en liet alle angsten rusten door te zeggen: “Yes Binod is on Tinder.”

Tinder-tweet

Twitter

De vloed van memes was echter ongekend. Binod was zelfs een ster van de ene op de andere dag. Sommigen gingen ervan uit dat er een logische en rationele reden zou kunnen zijn voor #Binod. Maar dat is er echt niet.

Binod meme

Twitter

Binod meme

Twitter

Het is terug te voeren op een enkele video op YouTube van SlayyPoint, waar twee Youtubers bespraken hoe de commentarensectie op het platform niet meer logisch was. Ze haalden enkele van de vreemdste en onverklaarbare opmerkingen eruit.

Binod meme

Twitter

Van de selectie was een Binod Tharu die een reactie achterliet op een video met alleen zijn voornaam, “Binod.” Geen uitleg of context. Sindsdien lijkt het internet voor alle Binods die er zijn, ze te kennen zonder veel te hoeven doen.

Binod meme
Binod meme

Twitter

Tot nu toe heeft niemand een vinger op de hoofden van netizens kunnen leggen. Maar met al het nieuws over tragedies, zo nu en dan laat het internet ons zien dat alle humor nog niet verloren is gegaan.

READ  Rangers winnen Game 1 van ALCS van Astros met 2-0: volledige scores, boxscores en hoogtepunten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *