Workshop Netflix en Disney +: neem je favoriete film of serie overal mee naartoe

Istanbul, Turkije – 1 juli 2018: Vrouw met behulp van tabletcomputer en op zoek naar een online streamingplatform. De tablet-pc is een iPad Air 2, ontwikkeld door Apple Inc.

Moet je een paar uur in de trein of in het vliegtuig zitten? Download vervolgens uw favoriete programma’s op Netflix of Disney + om de tijd te doden.

Dankzij de vele streamingplatforms die we vandaag beschikbaar hebben, kun je je favoriete films en series bekijken waar je maar wilt. Tenminste, als we een goede internetverbinding hebben. Omdat deze platforms alleen online werken, is wifi een vereiste. Het streamen van content via mobiele data wordt alleen aanbevolen als je een abonnement hebt met onbeperkte data, of als je data aan het einde van de maand niet opgebruikt zijn. Maar we zijn niet zo afhankelijk van internet als we dachten. Netflix en Disney + bieden de mogelijkheid om series en films te downloaden voor offline gebruik. Handig voor als je in de trein of in het vliegtuig zit!

Stap 1: Netflix (Windows)

We bespreken eerst Netflix. Netflix heeft lang gewacht om deze optie aan te bieden. U kunt inhoud downloaden voor zowel uw pc als uw smartphone. Leg het eerst uit voor Windows. Open de Netflix-app (niet de webplayer!) Vanuit het menu Start. Zoek nu naar de show die u wilt downloaden. Let op: niet elke serie of film is hiervoor beschikbaar, hoewel de grote titels dat bijna altijd zullen doen. Downloadbare inhoud heeft een symbool naast de titel. Klik op dat symbool en de download start automatisch. Je ziet nu een blauwe statusbalk met ‘Downloaden’ verschijnen. Als u erop klikt, krijgt u een overzicht van uw downloads. Hoe lang het downloaden duurt, hangt natuurlijk af van de grootte van het bestand en de snelheid van uw internet. Is je download klaar? Dan kun je gaan zoeken. Het is zo simpel!

READ  LastPass Limited Password Sync is gratis, wat nu?
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is stap 1-1024x466.png
Een witte pijl betekent dat je de serie kunt downloaden.

Stap 2: Netflix (Android / iOS)

Downloaden via de mobiele applicatie is ook heel eenvoudig. Open de app op uw smartphone. Als je een serie of film hebt gevonden, druk je op het info-menu. Als de inhoud beschikbaar is om te downloaden, Downloaden onder afspelen. Je raadt het al: druk op downloaden en wees geduldig. Houd er rekening mee dat het downloaden van inhoud een flinke hap uit uw opslaggeheugen kan halen. Als die van je smartphone beperkt is, raden we toch aan om naar je laptop te downloaden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Step-2-1-473x1024.jpg
U kunt het ook downloaden op uw smartphone.

Stap 3: Disney + (Android / iOS)

Nu we eindelijk Disney + in ons land hebben, leggen we gratis uit hoe je series kunt downloaden via dit nieuwe streamingplatform. Dit kan vooralsnog alleen via de mobiele applicatie. De methode lijkt eigenlijk behoorlijk op Netflix. Je opent de applicatie en je zoekt naar je favoriete film of serie. Als het beschikbaar is om te downloaden, staat er weer een witte pijl naast. Normaal gesproken kan bijna alle Disney + -inhoud worden gedownload. Druk op de witte pijl om de download te starten. Het klinkt allemaal niet nieuw meer. Toch voegt Disney + een truc toe die Netflix niet heeft. Je kunt een volledig seizoen van een serie in één keer downloaden in plaats van een aflevering per aflevering. Na deze workshop beschik je in ieder geval over een goed gevulde offline videobibliotheek. Geniet van het kijken!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Disney-473x1024.jpg
Je kunt je favoriete Disney films en series downloaden op je smartphone.

More from Madison Garrett

Nationale campagne gelanceerd: voor wie download je CoronaMelder? | Nieuwsbericht

Nieuwsbericht | 10-10-2020 | 14:45 uur Met de boodschap ‘Voor wie download...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *