Xbox 20th Anniversary: ​​Terugkijkend op de voorkant van de gameconsole

Deze maand is het 20 jaar geleden dat Microsoft de eerste Xbox onthulde.

Op 15 november 2001, tijdens een evenement met een gastoptreden van Dwayne “The Rock” Johnson, trok de toenmalige CEO van Microsoft, Bill Gates, de hoezen van het zwart met groene spelapparaat. Sindsdien heeft Xbox vier generaties populaire gameconsoles uitgebracht. Succes was echter niet altijd een zekerheid.

“Ze waren een saai technologiebedrijf”, vertelde IGN-hoofdredacteur Ryan McCaffrey aan ABC News. “Games waren niet iets dat Microsoft ermee zou associëren.”

“Het bedrijf heeft een enorm risico genomen”, vertelde Danny Peña, hoofdredacteur van games bij G4TV en gastheer van Gamertag-podcastradio, aan ABC News. “Ze waren er niet 100% zeker van of het concept zou slagen of niet.”

Vroege Xbox-consoles hadden Ethernet-poorten, die de online gaming-service Xbox Live van Microsoft ondersteunden. Een jaar na de lancering van de originele Xbox stelde de service gamers in staat om met hun vrienden te spelen via snel internet in een tijd dat veel systemen nog langzame inbelverbindingen gebruikten.

“Met breedbandgaming krijg je een game-ervaring van betere kwaliteit, en het heeft echt alles veranderd”, zei McCaffrey.

Hij zei dat Microsoft zijn concurrenten ver voor was als het ging om het aanbieden van hogere verbindingssnelheden.

“Ze waren Sony hierin ver voor. Ze waren Nintendo voor. Nu is het een beetje vanzelfsprekend, zeg ik,” zei McCaffrey.

Wat betreft de games waar Xbox-gamers in geïnteresseerd waren, zei McCaffrey dat het moeilijk was om het succes van de Xbox te scheiden van de populariteit van de vlaggenschiphalo-franchise – een reeks sci-fi-titels die in 2001 naast de console werd gelanceerd.

READ  Xbox onthult X-serie SpongeBob SquarePants-consoles

“Ik heb in mijn leven nog nooit zo’n first-person shooter meegemaakt”, zegt Peña, die de eerste was die de originele Halo: Combat Evolved speelde tijdens het lanceringsevenement van Microsoft in 2001. “Dit was de game die Xbox op de kaart zette.”

“het origineel [Halo] “Het was wat we noemen een ‘killer-applicatie’ in gaming,” zei McCaffrey. Je moest het spel hebben, en dus moest je een systeem hebben om het spel te spelen. “

“Er moet een argument worden aangevoerd – een heel goed argument – dat we dit gesprek niet zouden hebben zonder Halo. Omdat de originele Xbox het misschien niet had overleefd als Halo niet zo’n ongelooflijk groot probleem was”, voegt hij eraan toe.

Maar de weg naar het 20-jarig jubileum van Xbox heeft ook behoorlijk wat kuilen gekend. De originele Xbox-console werd alom bekritiseerd omdat hij te groot en oncomfortabel was om vast te houden. Een Twitter-gebruiker grapte dat het zo groot was dat het “zijn eigen weersystemen heeft” en “het effect van getijden”.

Vroege voorbeelden van de tweede generatie Xbox 360 waren gevoelig voor hardwareproblemen. Volgens een onderzoek uit 2009 had bijna een kwart van de consoles te maken met een of andere vorm van systeemstoring – vier keer zo vaak als zijn hedendaagse concurrent, Sony’s PlayStation 3. Betrouwbaarheidsproblemen waren zo wijdverbreid dat Microsoft een terugroepactie uitgaf om de meest voorkomende storing aan te pakken, bijgenaamd de “rode ring des doods” omdat hierdoor de ring rond de aan / uit-knop van de console rood opgloeide.

Volgens Business Insider kostte de aflossing Microsoft meer dan $ 1 miljard.

READ  Rapport: PS5-verkoop verdubbelt verkoop Xbox Series X | S.

In de afgelopen twee decennia heeft het bedrijf hardware- en softwarefuncties toegevoegd, waaronder zaken als Xbox Live, een “Kinect” bewegingsvolgsysteem, spraakbediening en zelfs een game-streamingservice genaamd “xCloud”.

Volgens Peña is het thema dat het merk Xbox onderscheidt van concurrenten als Sony en Nintendo de focus op het toegankelijker maken van videogames voor mensen met een handicap.

“Microsoft is zeer ondersteunend geweest als het gaat om toegankelijkheid”, zei Peña, met als voorbeeld de onlangs uitgebrachte racegame Forza Horizon 5, een exclusieve Xbox-titel.

Het spel kan worden aangepast met contrastrijke kleuren of kleurenblinde opties voor spelers met visuele beperkingen, of ingesteld om op lage snelheid te spelen, waardoor spelers meer tijd hebben om te reageren op bewegingen op hoge snelheid.

Microsoft zei dat het binnenkort mensen met een gehoorbeperking zal toestaan ​​om het spel te spelen met tolken op het scherm voor Amerikaanse of Britse gebarentaal.

“Het is het bedrijf dat op dit moment het meeste uit elk ander bedrijf haalt”, zegt Peña. “Ik heb familieleden – ze zijn doof, weet je, en nu kunnen ze het spel ook spelen en dezelfde ervaring hebben als ik… Ik denk dat dat heel, heel belangrijk is.”

Tijdens een herdenkingsevenement afgelopen maandag, waar ook een cameo van The Rock te zien was, kondigde Microsoft aan dat het spelers een paar weken geleden een bètaversie van de aankomende Halo: Infinite zou laten uitproberen, voorafgaand aan de release van de game begin volgende maand. Maar niet al deze spelers zullen in de rij staan ​​buiten de retailers om te wachten op de lancering, zoals veel Halo-fans in het verleden hebben gedaan. Moderne Xbox-consoles, zoals de huidige “Series S” en een versie van de high-end “Series X”, hebben geen schijfstations. In plaats daarvan pusht Microsoft digitale gamedownloads en zelfs gamestreaming via xCloud. Dit zou ons een hint kunnen geven over de toekomst van de console, zei Peña.

READ  Ghostrunner 2 wordt aangekondigd voor PS5, Xbox Series X en pc

“Zonder het fysieke exemplaar te kopen, kunnen ze het gewoon via hun telefoon afspelen, via hun smart-tv – dat kan ik zeker zien.”

Luister naar Mike Dobuski van ABC en kijk terug op 20 jaar Xbox:

Written By
More from Vanessa Hale
Hier leest u hoe een Microsoft-medewerker $ 10 miljoen aan Xbox-cadeaubonnen heeft gestolen
Bron: Matt Brown | Windows Centraal Volodymyr Kvashuk is waarschijnlijk geen naam...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *