Xbox-controller verbinden met Apple TV

Anthony McLaughlin / Shutterstock.com

Uw Apple TV is veel meer dan een mediastream-box. Het heeft ingebouwde games en werkt met Xbox-console en andere populaire gamecontrollers. Verbeter uw Apple Arcade-ervaring (of download losse games) met een fysieke console.

(Nog) niet alle Xbox-consoles worden ondersteund

Met de release van de Xbox Series X en S in november 2020 heeft Microsoft een nieuwe versie van zijn draadloze controller uitgebracht. Het wordt de “Nieuwe Xbox draadloze controller” genoemd en heeft een iets andere look en feel dan de vorige Xbox One-console en bevat een nieuwe Share-knop voor het maken van screenshots en video-opnames.

Xbox Series X- en S-consoles.
Microsoft

Vanaf januari 2021 heeft Microsoft de console nog niet geüpdatet om met Apple-apparaten te werken. Dit omvat iPhones, iPads en Apple TV’s, die allemaal hetzelfde basisbesturingssysteem (kernel) delen.

Microsoft is van plan om in de toekomst ondersteuning toe te voegen, en hiervoor is waarschijnlijk een bestaande firmware-update op de console zelf nodig, hetzij via de Xbox Series X- of S-console of een pc met Windows 10. Meer informatie over compatibiliteit vindt u rechtstreeks bij Microsoft op site. Xbox-ondersteuning website.

Vanaf januari 2021 zijn alleen de volgende consoles van het Xbox-merk compatibel met Apple TV:

  • Xbox draadloze controller met Bluetooth (Xbox One, model 1708)
  • Xbox Elite draadloze controller (serie 2)
  • Xbox Adaptieve console

Vergeet niet dat je ook andere Bluetooth-controllers kunt gebruiken, waaronder Sony’s DualShock 4 en Nintendo’s Switch Pro Controller.

Sluit een controller aan op je Apple TV

U moet uw console draadloos verbinden via Bluetooth. Zoek hiervoor de koppelingsknop langs de bovenrand van de controller bij het batterijvak. Houd deze knop ingedrukt totdat het Xbox-logo op de voorkant van de console begint te knipperen.

READ  Goal onthult de nieuwe bevoorrading van de Xbox Series X
Koppelingsknop Xbox-controller
Tim Brooks

Nu de console in de koppelingsmodus staat, zet je je Apple TV aan en ga je naar Instellingen> Afstandsbedieningen en apparaten> Bluetooth. Uw Apple TV begint onmiddellijk te zoeken naar compatibele Bluetooth-apparaten. Alle apparaten die u al heeft gekoppeld, verschijnen onder ‘Mijn apparaten’ boven aan het scherm.

Onderaan het scherm onder Andere apparaten zie je je Xbox-console in de lijst verschijnen. Selecteer het en wacht. Apple TV zal proberen te koppelen met uw console. Zodra het logo op de voorkant van de console stopt met knipperen en de Apple TV zegt dat het apparaat “verbonden” is, is het proces voltooid.

Om uw console te ontkoppelen, koppelt u deze opnieuw met uw Xbox-console of gaat u naar het Bluetooth-menu op uw Apple TV, selecteert u uw console en kiest u Apparaat ontkoppelen.

Speel nu een paar spelletjes

Nu je Xbox-console is gekoppeld met je Xbox-console, kun je alle games spelen die de MFi-controller ondersteunen. Je kunt een lange lijst van deze spellen bekijken op Controller.wtf/mfi-games

Wil je het meeste uit de games op je Apple TV halen? Overweeg om u te abonneren op Apple Arcade om toegang te krijgen tot een reeks hoogwaardige, compatibele mobiele titels.

Verwant: Wat is Apple Arcade? Hier is alles wat u moet weten

Written By
More from Vanessa Hale

FIFA 21 Exploit levert spelers gemakkelijke winsten op

Een nieuw FIFA 21 exploit geeft spelers op PS4, PS5, Xbox One,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *