Xbox Series X heeft snelle laadtijden en Playstation maakt snitching gemakkelijker

Illustratie voor artikel getiteld Next-Gen Roundup: Xbox Series X biedt stomme snelle laadtijden en PS5 laat je snitch op je vrienden

Foto: Stockcrafterpro (Shutterstock)

We zijn minder dan een maand verwijderd van de volgende generatie die de huidige generatie wordt en er druppelen gestaag meer details binnen over waartoe de consoles bij de lancering in staat zullen zijn.

Op donderdag heeft Xbox een lijst vrijgegeven met de 30 games die bij de lancering geoptimaliseerd zullen worden voor de Series S / X. Er zijn geen echte “exclusives”, aangezien zowat elke game op deze lijst ook beschikbaar is voor mensen die de Xbox One bezitten. Titels zijn onder meer Assassin’s Creed: Valhalla, Watch Dogs: Legion, en Gears-tactiek.

Hoogsleutel, dacht ik Gears-tactiek werd gelanceerd op Series X, maar nee, je kunt die shit al op de pc oplossen. Dat betekent dat Series X wordt gelanceerd zonder enige echte exclusieve eigen killer-apps.

Na het bekijken van meerdere gameplay-video’s van de Series X in actie, is het echter logisch. Xbox heeft de Series X voortdurend bestempeld als de beste manier om games te spelen en het lijkt erop dat ze dat doen door zich te concentreren op verbeteringen in de kwaliteit van leven.

In vorige generaties zijn we gek geworden toen we de gekke graphics zagen waartoe de nieuwe consoles in staat zouden kunnen zijn. Hier zijn er enkele, maar gezien hoe ver we grafisch al zijn gekomen, daar is niet veel verder we kunnen verder gaan dan de pure hyperrealiteit.

Hey man, de wetenschap zei dat ik het niet was.

Xbox heeft zich slim gefocust op het verbeteren van de ervaring van het simpelweg spelen van de game. Laadtijden op de Series X zien er ongelooflijk uit, zoals deze video van Gamespot demonstreert. Red Dead Redemption 2De laadtijden gingen van 2 minuten op de Xbox One tot iets meer dan 30 seconden op de Series X. In alle vier de games die werden getest, gingen de laadtijden aanzienlijk omlaag bij die van hun Xbox One-tegenhangers.

Grafisch zien games er beter uit en lopen ze soepeler op de Series X. De huidige generatie nooit heel leek een stevige greep te krijgen op het vinden van een goede middenweg tussen grafische afbeeldingen met hoge resolutie en een vloeiend frame tarieven. Van wat er tot nu toe is getoond van de Series X, lijkt die kloof te dichten.

De Xbox Series X lijkt zichzelf echt te pushen als de beste versie van je games, oud of nieuw. Ik respecteer het oprecht. De focus op het niet alleen achterwaarts compatibel maken van de console, maar ook op het verbeteren van de prestaties van oudere games, biedt een behoorlijke waardepropositie waarvan ik persoonlijk niet het gevoel heb dat Sony heeft geëvenaard.

Ik weet dat de PS5 achterwaarts compatibel is, maar Sony heeft het niet echt laten zien hoe zijn games zullen beter presteren op PS5. Gezien hoe zwak het lanceringsjaar voor beide consoles is, is dit een detail dat belangrijker is dan ik denk dat ze zich misschien realiseren.

Over Sony gesproken, ze onthulden het Playstation 5’s gebruikersinterface op donderdag en het lijkt wel een menu, denk ik? Het menu zal je nooit volledig uit het spel halen, wat een leuke kleine levenskwaliteit is, maar verder lijken alle toeters en bellen die ze hebben toegevoegd gewoon shit die je dag 1 uitprobeert en vergeet.

Het is eigenlijk zoals toen Apple 3D-aanraking aan de iPhone toevoegde, een functie die je waarschijnlijk al bent vergeten.

Wat Sony nog steeds niet heeft gedaan, is enige opheldering geven over de nieuw geïntroduceerde snitching-functie die bij de 8.00-update van deze week werd geleverd. Telkens wanneer u zich bij een voice-party op Playstation Network (PSN) aansluit, moet u ermee instemmen dat u dat mag worden opgenomen tijdens het afspelen.

Mensen waren niet blij met de verandering, omdat deze net zonder waarschuwing was ontstaan. Ik hoopte dat Sony op zijn minst een blogpost zou hebben uitgebracht waarin wordt uitgelegd hoe de verandering in de praktijk werkt. Het klinkt alsof je vrienden de mogelijkheid hebben om je op te nemen als ze besluiten je aan te geven bij de FBI van Sony, maar nogmaals, ze hebben het niet duidelijk uitgelegd.

Ik ben typisch een Sony-man, mijn eerste console was de originele Playstation, maar ik moet toegeven dat de Series X me gewoon beter verkoopt op de console. Hoewel Sony niet dezelfde fouten heeft gemaakt als bij het lanceren van de PS3 (te dure console waarvoor moeilijk te ontwikkelen was), lijkt het op dit moment een beetje zelfgenoegzaam te zijn.

Hopelijk verandert dat naarmate we de lanceringsdag naderen.

READ  Koop NBA 2K21 Next Generation Mamba Forever Edition pre-order
Written By
More from Vanessa Hale

Formula 1 lanceert Mobile Esports Championship

Tamara Davis 7 september 2020 – 21:30 uur De Formule 1 heeft...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *