Xbox Series X: nieuwe AMD-technologie kan de framesnelheid en resolutie nog verder verbeteren

We weten al dat AMD van plan is om op 22 juni FidelityFX Super Resolution, een concurrent van Nvidia’s DLSS, uit te brengen. Vandaag heeft IGN de ​​bevestiging ontvangen van Microsoft dat AMD’s nieuwe ultrasampling-technologie Xbox Series X/S zal ondersteunen.

“Bij Xbox zijn we enthousiast over het potentieel van AMD’s FidelityFX Super Resolution-technologie als een geweldige manier voor ontwikkelaars om de framerate en resolutie te verhogen. We zullen hier binnenkort meer over vertellen”, vertelde een Microsoft-woordvoerder aan IGN.

Xbox Series X/S die FidelityFX Super Resolution ondersteunt, is handig voor console-eigenaren van de 9e generatie van Microsoft om hogere framesnelheden of resoluties te bereiken voor games die op elke console worden uitgevoerd. Dit alles zonder extra prestatievermogen te gebruiken om deze technische verbeteringen te realiseren.

Dit was niet verwonderlijk aangezien Microsoft hierover tijdens Game Stack Live aankondigde FidelityFX Tools-integratie in ontwikkelingskits voor Xbox Series X / S. Hierdoor konden ontwikkelaars profiteren van platformgerichte verbeteringen met AMD FidelityFX rechtstreeks vanuit ontwikkelingskits, waardoor de basis werd gelegd voor FidelityFX Super Resolution-ondersteuning.

FidelityFX Super Resolution is een technologie met ultrahoge resolutie die de prestaties en beeldkwaliteit verbetert voor de games die het ondersteunt. FidelityFX Super Resolution bevat vier modi voor het opschalen van afbeeldingen: Ultra Quality, Quality, Balanced en Performance. Elk van de vier richt zich meer op het bereiken van een hogere beeldkwaliteit of het verhogen van framesnelheden in games.

In tegenstelling tot zijn concurrent, Nvidia’s DLSS, een beeldopschalingstechnologie die kunstmatige intelligentie gebruikt om afbeeldingen met een lagere resolutie op te schalen en ze met hogere resoluties te laten verschijnen zonder een aanzienlijke hoeveelheid prestaties, vereist FidelityFX Super Resolution geen machine learning. Bovendien is het open source, wat betekent dat het AMD grafische kaarten kan ondersteunen, evenals Nvidia GPU’s, inclusief de oudere GTX-serie.

READ  Florida vestigt een nieuw record voor sterfgevallen door Covid-19 voor de 4e opeenvolgende dag

AMD toonde een test van superieure FidelityFX-resolutie met behulp van een Radeon RX 68000 XT en een Nvidia GeForce GTX 1060 GPU die Godfall van Gearbox Software aandrijft op een “epische” grafische game-setup met ray tracing ingeschakeld, die enkele interessante resultaten liet zien, maar moet met een korrel worden genomen van zout Gezien de interne testresultaten van AMD. FidelityFX Super Resolution wordt echter op 22 juni uitgerold naar desktop- en laptopcomputers.

AMD FidelityFX Ultra HD-detectie

Taylor is de Associate Technology Editor bij IGN. Je kunt haar volgen op Twitter Tweet insluiten.

Written By
More from Aubrey Mason

Xbox One-games kunnen nu gratis naar je Android-smartphone worden gestreamd

Microsoft brengt een nieuwe versie van de Xbox-app voor Android uit, waarmee...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *