Xbox-technicus repareert een oude Gamerpic-bug

Een snel verspreide Twitter-thread over een oude Gamertag-profielfoto op iemands Xbox 360 die vreemd genoeg werd bijgesneden bij elke nieuwe Xbox-console, bracht een Xbox-technicus ertoe naar voren te komen en… het probleem op te lossen.

Zoals ik al vermelde de randTwitter-gebruiker Noukon kocht de avatar van Pac-Man-spook jaren geleden en heeft deze sindsdien als zijn profielfoto bewaard. Volgens Nocon kochten ze Gamerpic in 2006 voor 80 Xbox-punten, en het zou “schokkend zijn als het niet de beste dollar was die je uitgaf totdat de zeeën kookten.”

Helaas zorgen ontwikkelingen in de Xbox-gebruikersinterface ervoor dat de profielfoto uit 2006 er nu uitziet als een klein vierkantje omgeven door een lege grijze cirkel. Gelukkig zag Aiden Marie, Xbox Engineer, de tweet van Nocon en besloot het probleem op te lossen en noemde het haar “persoonlijke missie om dit op te lossen”.

Marie plaatste een hele thread op Twitter over haar proces, te beginnen met het kopen van hetzelfde profielfotopakket als Noukon (voor een duurdere $ 2,38), voordat ze begon met het diagnosticeren en uiteindelijk oplossen van het probleem.

Volgens Mary: “Lang geleden besloot iemand dat, hoe groot een Gamerpic we ook wilden weergeven, een 360 Gamerpic nooit groter zou zijn dan 72 x 72 pixels. De rest van de achtergrond is gevuld met een vage, explosieve versie van zelf”, zegt Maria.

READ  Logitech's nieuwe MX Anywhere 3-muis heeft knoppen om Zoom-oproepen te bedienen

De oplossing ligt uiteindelijk in het vermogen van het Xbox Dashboard om transparante PNG-bestanden te herkennen. Hierdoor kon Marie de kleine, vierkante Gamerpic uit het 360-tijdperk in een transparante cirkel plaatsen en de afmetingen aanpassen, wat resulteerde in een perfect consistent uitziende Pac-Man-spookavatar van Nokon.

Marie was in staat om het probleem op te lossen tijdens een zogenaamde verkenningstijd, waarbij leden van het ervaringsteam elke week een halve dag konden besteden aan het oplossen van willekeurige dingen in het product. “Deze week heb ik er zeker voor gekozen om het te gebruiken om geesten te redden”, schreef Marie op Twitter.

Wie weet, misschien kan de volgende keer dat je een vreemd probleem tegenkomt op Xbox Live, een Xbox-technicus met vrije tijd je probleem voor je oplossen?

Matt TM Kim is de IGN-nieuwsredacteur. Je kunt het bereiken Tweet insluiten.

Written By
More from Lesley Curry

2022 Mercedes-AMG GT 4-deurs verzoet met nieuwe cabine, speciaal frame

Je weet het misschien niet op het eerste gezicht, maar dit is...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *