Yankees hopen dat de levenslange droom van Ben Ruta wordt gestaakt door het coronavirus

Yankees hopen dat de levenslange droom van Ben Ruta wordt gestaakt door het coronavirus

Het verleden herbeleven is een manier om even te ontsnappen aan de puinhoop waarin we ons allemaal bevinden, en dus zonder veel anders te doen, groef Yankees minor leaguer Ben Ruta door dozen uit zijn jeugd toen hij een droom tegenkwam waarover hij in 2004 had geschreven en die van hem. moeder had al die jaren gespaard.

De fantasie zorgde ervoor dat hij de Yankees naar een onwaarschijnlijke comeback leidde tegen de Red Sox in de ALCS, nadat hij drie wedstrijden had verloren tot geen.

“Ik wist letterlijk niet eens dat ik dat schreef”, zei Ruta deze week in een telefonisch interview.

De herinnering aan een vergeten droom was natuurlijk niet nodig voor Ruta. De veelzijdige outfielder straalt een gezonde dosis zelfvertrouwen uit die nodig is om de grote competities te halen. Hij zei: “mijn cv”, inclusief een gestage klim door het hele Yankees-boerderijsysteem, ondanks dat het in 2016 een 30e ronde was, “spreekt voor zich.”

Maar het coronavirus is een heel ander balspel.

Na vorig seizoen met Double-A Trenton een sterke knuppel te hebben neergezet, behoorde Ruta tot de ongeveer 8.000 minor league-spelers wiens seizoenen eind juni van hen werden ontdaan met de annulering van het minor league-honkbalseizoen – de eerste keer dat dat gebeurde in de systeem 119-jarige geschiedenis.

“Het was een zware pil om te slikken”, zei de 26-jarige, die opgroeide in West Windsor, NJ. “Vooral voor iemand zoals ik, een late keuze. Elk jaar moet ik binnenkomen en mezelf echt bewijzen, en mijn naam op de kaart zetten. Een heel jaar daarvan verliezen is moeilijk om mee om te gaan, zou ik mentaal zeggen, omdat je buiten het seizoen hard werkt om te proberen de veranderingen aan te brengen die volgens jou nodig zijn om de volgende stap te zetten, en dat heb ik gedaan afgelopen drie jaar en had er echt veel succes mee. En ik voelde me zo buiten het seizoen dat ik me nog beter had voorbereid.

READ  Latijns-Amerika en het Caribisch gebied hebben meer sterfgevallen aan het coronavirus gemeld dan de VS en Canada
Ben Ruta's droom van Yankees minor leaguer is in de wacht gezet.
Ben Ruta’s droom van de minor leaguer van de Yankees is in de wacht gezet.Ik ben Ruta

“Maar iedereen heeft ermee te maken. Dus het is niet zo dat ik alleen werd genaaid, of slechts een paar jongens, het is iedereen in honkbal. Iedereen ter wereld heeft de meeste van hun banen. De banen van iedereen zijn nu anders. Ik bedoel, ik was er een paar dagen, een week mee bezig, maar daarna is het zo van: ‘oké, je kunt niet zomaar in de put zitten. Niemand zal zich slecht voor je voelen. Iedereen maakt zoiets door als jij. ‘ “

Ruta begon afgelopen zomer de aandacht te trekken toen hij .406 sloeg in zijn eerste 19 wedstrijden met de Thunder, en eindigde uiteindelijk met een .260 / .330 / .396 schuine streep met acht homeruns en 55 RBI’s in 117 wedstrijden. Ruta stal ook 25 honken terwijl hij “gewoon probeerde daarbuiten ravage te veroorzaken” op de basispaden.

Zijn honger om het te redden en zijn tochtstatus te verdrijven, bracht Ruta ertoe een geïmproviseerde sportschool op te zetten in de garage van zijn herenhuis in Tampa Bay, waar hij woont met collega-prospect en eerste honkman Brandon Wagner, ongeveer 15 minuten verwijderd van George M.Steinbrenner Field, thuisbasis van het Yankees spring training complex.

Ben Ruta met de Yankees in de voorjaarstraining.
Ben Ruta met de Yankees in de voorjaarstraining.Mark LoMoglio

Een andere herinnering aan zijn dromen is opgehangen aan de garagemuur in een ingelijste Sports Illustrated-omslag ter herdenking van de laatste overwinning van de Yankees in de World Series in 2009, en een poster van Ruta’s favoriete speler die opgroeit – Derek Jeter.

READ  De enige drie landen met meer dan een miljoen gevallen

Zoals zoveel anderen tijdens de pandemie, heeft Ruta meer tijd in de keuken doorgebracht, in een poging om het kookkunsten van zijn Italiaanse vader te kanaliseren. Hij begon ook weer piano te spelen en sloeg urenlang op het toetsenbord.

Maar het perfectioneren van ‘Let it Be’ op de piano of het laten groeien van een quarantainebaard zonder dat het beleid van de Yankees om geen gezichtshaar tegen te houden, is niet te vergelijken met op het veld of in het Thunder clubhuis zijn met zijn teamgenoten en Rookie, de vleermuis van het team. -herstel van golden retriever.

Ruta zei dat hij zich dit seizoen op zijn gemak zou hebben gevoeld tijdens het spelen, zelfs nadat hij had gezien dat uitbraken van coronavirus in clubhuizen het seizoen van MLB bedreigden.

Ben Ruta probeert een vangst te maken met de Trenton Thunder
Ben Ruta probeert een vangst te maken met de Trenton ThunderMichael Dill fotografie

Maar nogmaals, hij heeft misschien niet veel keus gehad, want het honkballeven van minor leaguers is van nature precair – 45 minor leaguers werden in juni vrijgelaten door de Yankees, hoewel Ruta zei dat hij helemaal niet bang was dat hij in gevaar was.

Dus voorlopig is Ruta’s carrière veilig, en hij zei dat hij er klaar voor is als de Yankees dit seizoen komen bellen. Het is een afstandsschot, aangezien hij geen deel uitmaakt van de selectie van 60 spelers, maar in dit eigenzinnige jaar lijkt alles mogelijk.

De Yankees hebben toegezegd om tot 7 september een toelage van $ 400 per week te betalen aan minor leaguers, wat het einde van het minor league-seizoen zou zijn geweest. volgens Baseball America. Het salaris van een Double-A-speler, die naar verwachting volgend seizoen zal stijgen, schommelde in 2018 rond de $ 9.350, volgens The Athletic, onder de armoedegrens van $ 12.760 voor een eenpersoonshuishouden in 2020, zoals vermeld door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Ruta is een van de gelukkigen en heeft nog niet hoeven nadenken over een baan buiten het honkbal.

READ  De vermoeidheid van het coronavirus in Japan voedt het verzet in Tokio, zelfs nu het aantal gevallen stijgt

Na vorige maand 16 uur achter elkaar te hebben gereden om tijd door te brengen met familie aan de Jersey Shore, waar hij Yankees-games meer als een student van het spel keek dan als de diehard fan die hij was, zei Ruta dat hij van plan is om de trainingen de komende tijd op te voeren. weken met de hoop dat het honkbal in 2021 wordt hervat.

Dan kan hij verdergaan waar hij gebleven was met zijn kinderdroom.

Written By
More from Aubrey Mason

Je mag de prachtige tijdschriftomslag van Jacqueline Fernandez niet missen

Jacqueline Fernandez is verschenen op de voorpagina van Cine Glitz. Ze is...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *