Ziggo zet zich in voor het bezorgen van een thuiswaarschuwingsbericht aan klanten die content illegaal delen

Ziggo zet zich in voor het bezorgen van een thuiswaarschuwingsbericht aan klanten die content illegaal delen


Beetje bij beetje wint Stichting Brein terrein in haar strijd tegen mensen die illegaal content zoals films en series uploaden en downloaden. De rechtbank beval Ziggo om een ​​waarschuwingsbrief te bezorgen aan een van haar klanten.ISP’s staan ​​helemaal niet te popelen om mee te werken aan verzoeken van Stichting Brein. Het zou hun klanten schaden in hun privacyrechten. Nu moet Ziggo een van zijn klanten waarschuwen.

waarschuwingsbericht
Een klant van Ziggo heeft een grote online bibliotheek met e-books. Iets wat – uiteraard – niet mogelijk is vanwege de belangen van de rechthebbenden. Stichting Brein ontdekte via het IP-adres van de “oplichter” dat hij klant was bij Ziggo.

Daarna weigerde Ziggo actie te ondernemen. Ziggo is nu genoodzaakt om via summiere procedures een waarschuwingsbericht aan de klant te bezorgen. Als de bibliotheek daarna niet gesloten is, krijgt Brein de gegevens van de klant zodat hij zelf actie kan ondernemen.

Auteursrecht is belangrijker dan privacyrechten
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vindt nu dat Ziggo moet helpen ervoor te zorgen dat de klant stopt met het illegaal verstrekken van e-books. Auteursrecht is in dit specifieke geval belangrijker dan privacyrecht.

Dat zegt privacyadvocaat Frederik van der Jagt Noorse Vluchtelingenraad: “Ziggo en Brein hebben al verschillende acties ondernomen over het doorsturen van waarschuwingsbrieven. Hieruit blijkt dat Ziggo geen postbode wil zijn voor Brein, maar de rechter dwingt de aanbieder daar nu toe.”

Ik merk!
Dit is duidelijk een goede zet voor Brin en de auteursrechthouders. Voor hogere – en het downloaden van films en series zal meer aandacht nodig zijn. Toch gewoon – zoals het hoort – een paar abonnementen op streamingdiensten?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *