Zion Williamson schrijft NBA-geschiedenis in zijn eerste 50 carrièredames

Zion Williamson verhoogde zijn competitietotaal van 5 wedstrijden vóór de leeftijd van 21 met 30 punten of meer op 75% of beter buiten het veld.

New Orleans Pelicans-aanvaller Zion Williamson pits Duik in de geschiedenis van de NBA Dinsdag in het leiden van zijn team naar prof 144-113 wint Boven Memphis Grizzlies.

Williamson domineerde het huis met een 13-16 schot van het veld en werd de enige speler in de geschiedenis van de competitie met een gemiddelde van 23 punten of meer met 60% of betere velddoelpunten gedurende de eerste 50 wedstrijden.

“Het is gewoon moeilijk. Er is maar zo veel dat je kunt doen”, zei New Orleans-coach Stan Van Gundy. “We willen hem meer en meer gebruiken als een basiscoach van de bal, en daar heb ik meer vertrouwen in omdat hij bovendien finisht. en scoort de bal binnen, hij is … Ook een zeer begeerlijke passer. “

Williamson toonde gelijke mate en liet 31 punten vallen met zeven rebounds en zes assists, terwijl zijn tegenhanger Ja Morant de Grizzlies leidde met 28 punten, zeven rebounds en acht assists. Het optreden op het FedEx Forum was de eerste keer dat spelers nr. 1 en nr. 2 van dezelfde draft (2019) 25 punten, vijf rebounds en vijf assists voor elkaar behaalden sinds 26 februari 1972, toen Kareem Abdul-Jabbar en Neil Walk had de prestatie volbracht, volgens het bureau Elias Sports.

Williamson behaalde verdere glorie in zijn grote avond door zijn laatste 11 schoten te laten vallen, wat de derde keer dit seizoen was dat hij meer dan 10 opeenvolgende wedstrijden scoorde, volgens Elias Sports Bureau.

READ  Jamal Adams 'nieuwste rip-job op Jets leidt nog steeds waarschijnlijk niet tot handel

De 20-jarige versterkte ook zijn beste competitiewedstrijd met vijf wedstrijden voor de leeftijd van 21 jaar met 30 punten of meer op 75% of beter buiten het veld.

“Ik voel me zeker meer op mijn gemak”, zei Williamson. ‘Maar je kent me. Ik weet dat er altijd ruimte is voor groei, dus ik zal erop blijven bouwen.’

Dit is ook Van Gondi’s plan om de toch al belangrijke rol van Williamson in de aanslag in New Orleans te vergroten. De Pelikaan deed dinsdag op nummer 29 mee aan de wedstrijdY In de defensieve rating (114,8). Verbetering op dit gebied is dus de eerste prioriteit nu New Orleans begint met drie wedstrijden.

Van Gondi gaf echter toe dat hij meer manieren probeerde te ontdekken om te profiteren van Williamson, die dit seizoen zijn derde wedstrijd produceerde en waarin hij meer dan 30 punten scoorde terwijl hij beter dan 80% aan het schieten was.

Williamson, nu een ocean-ball-coach, had zijn nieuwe verantwoordelijkheden vrijwel naadloos op zich genomen, terwijl hij een griezelig talent voor dribbelen had. Williamson schreef dit toe aan de tijd die hij als jonge man doorbracht als bewaker bij zijn stiefvader, Lee Anderson.

Zion: Ik wilde komen en verbetering laten zien

Pelikanen-aanvaller Zion Williamson bespreekt hoe hij erover denkt om zijn tweede seizoen in de NBA in te gaan en of hij persoonlijke doelen heeft gesteld voor 2020-21.

“Dus de regel kan niet worden afgeweken”, zei Williamson. “Je moet altijd kalm blijven, altijd proberen om het beste spel te geven of de beste optie te vinden. Ik denk dat het daarop terugkomt. Ik ben altijd in beweging. De verdediging hoeft zich dus niet aan te passen aan mijn komst. op een gegeven moment. Maar ze moeten zich ook aanpassen. “Met mij terwijl ik een stap zet. Ook heb ik het gevoel dat ik aan de verdediging trek. Dus ik vind mijn teamgenoten een stuk gemakkelijker.”

READ  MythForce wordt gelanceerd op 12 september - Gematsu

Van Gondi voorzag dat Williamson zo’n rol zou spelen lang voordat hij de positie van Pelican-coach zou aannemen.

“Ik denk echt niet dat het gepast is om je eraan aan te passen.” “Ik denk dat hij dit spel veel in zijn leven heeft gespeeld om eerlijk te zijn,” zei Van Gundy. “Ik ga vorig jaar terug naar het trainingskamp door ze gewoon van ver te bekijken. . ik denk dat [former coach] Tweeduizend [Gentry] [and former assistant] Chris Finch en hun technische staf wilden Zion veel gebruiken zoals we het nu gebruiken. Toen brachten de verwondingen hem terug, en hij speelde een paar minuten om terug te keren. Ze gebruikten het uiteindelijk vrijwel in de eerste plaats in de post. Maar ik denk niet dat dit hun plan was om overal op in te gaan. Iedereen weet dat Zion in de oceaan kan spelen. We gaan er steeds vaker naar toe. In het begin van het jaar deden we ook niet zoveel. Het vergt een beetje aanpassing. Maar ik denk dat het beter is, alleen niet voor hem, het is beter voor de afstanden tussen ons omdat je nu een balspeler hebt. Je hebt er drie boogschutters omheen en een grote aan de basis. Als Zion aan de bal is, hebben we de typische NBA-afstand. Het is dus niet echt moeilijk om op deze manier te spelen. Hij heeft deze capaciteiten en we proberen steeds meer manieren te vinden om hem te gebruiken. Dit is aan mij en ons trainingspersoneel om meer manieren te vinden. We hebben de laatste tijd niet veel verkend, omdat we elk moment aan onze verdediging moeten werken. “

READ  Mario + Rabbids Kingdom Battle is de volgende online bèta

In hun vijfde opeenvolgende overwinning op de Grizzlies zette New Orleans hun seizoen hoog met punten (144), verfpunten (70) en ontsnappingspunten (32), en deed ze beroep op 61,5% van het deelnemersveld, wat het beste schot van het team is. percentage in elke wedstrijd Sinds november 2014. Josh Hart heeft 27 punten bijgedragen, zijn hoogste ooit in een zwanenwedstrijd, terwijl Brandon Ingram 22 punten heeft gescoord.

Met nog 44 wedstrijden te gaan, moeten de Pelikanen het klassement van de Western Conference opklimmen voor een realistische opname van het seizoen voor het eerst sinds 2018.

De voortdurende ontwikkeling van Williamson zou daar een enorme impact op moeten hebben.

“Zion is een once-in-a-lifetime speler die veel verschillende dingen op de grond kan doen”, zegt Lonzo Ball, een point guard bij Pelicans. “Hij kan zeker de paal scoren, maar hij is ook erg flexibel met de bal voorop, en dat gebruiken we dit jaar in ons voordeel. Het is echt een punt van vooruitgang. Mannen die redelijk sterk genoeg zijn om hem te bewaken, zij Het zal moeilijk zijn om voor hem te blijven. Hij heeft genoeg grip om te bereiken. “Waar hij naartoe wil, hij heeft duidelijk genoeg kracht om bij de rand te komen. Dus hij werkt goed voor hem, hij werkt heel goed voor ons We houden ervan als hij de bal heeft.

Michael C. Wright is een senior schrijver voor NBA.com. Je kunt hem mailen HierZoek zijn archief Hier En volg hem Twitter

De meningen op deze pagina weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van de NBA, haar clubs of de uitzending van Turner.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *