Zo download je altijd de laatste Windows update

Zo download je altijd de laatste Windows update

Wil jij voorop lopen op technologisch gebied? Download voortaan altijd eerst de nieuwe Windows-update.

Elk najaar ontvangt Windows 11 een nieuwe grote update boordevol functies. Wist u dat veel functies het hele jaar door vooraf worden getest door Windows Insiders (bètatesters)? Iedereen kan zich aanmelden voor het testen en als eerste de nieuwste features uitproberen.

Aan de andere kant geldt: hoe sneller je een nieuwe Windows-update downloadt, hoe groter de kans op fouten. Als bètatester help jij mee deze keuze te maken. Soms pakt het goed uit. Als iets niet goed werkt, kunnen testers proberen eerst de laatste aanpassing uit te voeren. Zo hoef je niet te wachten tot de definitieve update breed uitgerold is voor iedereen.

Windows-updates hoeven niet altijd groot te zijn en vol nieuwe functies te zitten, zoals de nieuwste die sinds 26 september beschikbaar zijn. Elke maand brengt Microsoft een breed scala aan verbeteringen uit. Het kan ook zijn dat er tussen hen updates plaatsvinden over dringende zaken die niet kunnen wachten tijdens de menstruatiecyclus.

Kortom: Windows-updates komen te vaak voor. Soms wil je het eerder krijgen dan normaal, soms niet. In deze handleiding leggen we uit in welke stappen u minder risico neemt, waar u meer risico neemt en hoe u dynamisch kunt schakelen tussen beide opties.

Lees ook

Windows 11 23H2 introduceert wachtwoordsleutels: verwijder wachtwoorden

De meest veilige en stabiele updates

Als je het risico niet wilt lopen, kun je beter niets doen. Microsoft kiest wanneer het jouw beurt is. Dit gebeurt vaak nadat miljoenen andere gebruikers de update hebben geïnstalleerd, omdat ze proactief op de updateknop klikken of omdat ze bètatesters zijn.

Dit is waarschijnlijk de reden dat u op dit artikel heeft geklikt om naar de volgende stap te gaan.

Klik proactief op de updateknop

Wist u dat u door op de knop Update in het Windows Update-menu te klikken, automatisch bij Microsoft aangeeft dat u altijd proactief de nieuwste update wilt ontvangen? Zodra het beschikbaar is en u op de knop klikt, hoeft u niet langer te wachten.

READ  Roblox-gameplatform heeft de muziekindustrie aangeklaagd

tik op Begint, Instellingen En laat maar Windows Update. Door Ali Op zoek naar updates Door te klikken controleert Windows 11 of er de nieuwste stabiele updates zijn. Soms hebt u de mogelijkheid om de ene update iets eerder te installeren dan de rest. Het is dan aan jou Download en installeer kiezen.

Ben je avontuurlijker? pulseren Ontvang de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn Om als een van de eersten, na Windows Insiders, nieuwe oplossingen en verbeteringen te installeren.

Belangrijk om te weten: Beveiligingsupdates worden altijd onmiddellijk geïnstalleerd zodra ze op elke computer beschikbaar zijn om uw systeem veilig te houden. Hier heb je als gebruiker weinig invloed op en dat is goed.

Windows 11-test met vier snelheden

Als u nieuwe functies van Windows 11 als eerste wilt testen, moet u zich registreren als Windows Insider. Hier ontvangt u proactief vroege versies van het besturingssysteem die waarschijnlijk meer bugs bevatten dan de stabiele versie. Dit is ook het doel van het Windows Insider Programma: Microsoft krijgt van veel testers feedback om nieuwe features in de loop van de tijd zo stabiel mogelijk uit te rollen.

U schrijft zich online in hier. De enige vereiste om deel te nemen is dat je een Microsoft-account hebt of hebt aangemaakt. Als u klaar bent, is het aan u om te kiezen hoeveel risico u bereid bent te nemen om de nieuwste functies te testen.

Microsoft biedt u vier kanalen:

  • Canarisch kanaal: Voor technische gebruikers. Bekijk een voorbeeld van de nieuwste wijzigingen in het begin van de ontwikkelingscyclus. Deze versies hebben beperkte documentatie, weinig validatie en zijn mogelijk onstabiel.
  • OntwikkelingskanaalVoor de massa. Krijg toegang tot de nieuwste functies en ideeën terwijl Microsoft deze verbetert. Er kunnen nog steeds problemen zijn met updates en de stabiliteit is laag.
  • Bètakanaal: Ideaal voor early adopters. Betrouwbaarder dan het ontwikkelaarskanaal met door Microsoft gevalideerde updates. Dit is waar de feedback van testers het meest waardevol is.
  • Preview-versie: De laatste rechte lijn. Hier is een voorbeeld van de volgende versie van Windows 11 voordat deze algemeen beschikbaar wordt. Stabiel genoeg voor zakelijke en particuliere gebruikers.
READ  Apple knielt in de Europese Unie voor iMessage na USB-C voor de iPhone

U kunt op elk gewenst moment van kanaal wisselen of helemaal stoppen met werken als Windows Insider. Soms komkommer Preview-versie Niet beschikbaar. U kunt dit vakje slechts enkele weken/maanden vóór een nieuwe grote update voor Windows 11 aanvinken.

Registreer uw computer onder het Windows Insider-programma

ga naar Begint, Instellingen En kies opnieuw Windows Update. Kies nu de knop Windows Insider-programma En log in met uw Microsoft-account geregistreerd als Insider (zie vorige stap). Nadat je wakker bent geworden de volgende Klik. Het kan soms een minuut duren voordat uw computer volledig stopt. Neem een ​​kopje koffie, dan is het goed.

Onder het Windows Insider-menu in Windows 11 ziet u nu het bijbehorende e-mailaccount en de knop Kies uw Insider-instellingen. Klik daarop om de vier kanalen te zien. Het is aan u om op basis van de bovenstaande informatie te beslissen hoeveel risico u bereid bent te nemen om de laatste test uit te voeren.

Druk vervolgens op Windows Update Selecteer opnieuw in de linkerbalk Op zoek naar updates De bètaversie van Windows 11 wordt automatisch gedownload. Omdat dit een grote update is, zal het enige tijd duren om deze te downloaden en te installeren. Het opnieuw opstarten van uw computer zal enige tijd duren, ongeveer 15 tot 30 minuten. Plan dit goed gedurende je (werk)dag.

Alsjeblieft, vanaf nu loop jij voorop op het gebied van technologie en heb je voor iedereen de nieuwste Windows 11-functies. Hallo! Merkte je na een paar dagen of weken dat je een grote fout hebt gemaakt? Gelukkig kun je het Windows Insider Beta-programma altijd verlaten of van kanaal wisselen.

Wijzig het testkanaal

Ben je al dat testen beu? Ga naar het Windows Update-menu via Begint, Instellingen En kies links Windows Update. tik op Kies uw Insider-instellingen En kies een ander kanaal.

READ  Download nu alle iPhone 14-achtergronden (Wallpaper Weekly #36)

Houd er rekening mee dat je via een meer experimenteel kanaal direct de nieuwste versie ontvangt, maar andersom geldt dit niet. Stel dat u wilt overstappen van proefperiode naar proefperiode, u ontvangt dan een bericht Op zoek naar updatesBezoek onmiddellijk de nieuwste vroege versie om te downloaden en te installeren.

De andere kant op van Dev naar Beta duurt langer. U behoudt de huidige ontwikkelaarsversie van Windows 11 op uw pc, maar deze wordt niet opnieuw bijgewerkt met de nieuwste versie. Je kunt systematisch genoeg een stap terug doen totdat je een bètaniveau bereikt waarop alles stabieler is. En ineens, na een paar weken of een paar maanden, krijg je een ontwikkelaarsupdate en zit je in die cyclus.

Haal uw computer uit het Windows Insider-programma

U kunt uw computer eenvoudig met slechts een paar klikken uit het Windows Insider-proces verwijderen. Het kan enkele maanden duren voordat u effectief vrij bent van de proefversie. Via de knop kunt u zich afmelden Er zijn geen verdere preview-versies ontvangen In de Windows Insider-lijst. Daar kies je Meld u af bij dit apparaat wanneer de volgende versie van Windows wordt uitgebracht En zet de knop aan in.

De keuze spreekt voor zich: vanaf nu moet je wachten tot de jaarlijkse updatecyclus om weer op het stabiele pad te zitten. Onderaan is er nog een optie Meld dit apparaat onmiddellijk af, maar er staat geen vinkje naast. U wordt naar een webpagina geleid waar wordt uitgelegd hoe u een nieuwe, schone installatie van Windows 11 uitvoert. Het is niet de handigste optie, maar vaak wel de beste als uw systeem plotseling erg instabiel wordt of als u met een schone installatie wilt beginnen. leisteen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *