4 dingen om te kijken voor wedstrijd 6 tussen de Grizzlies en de Warriors

Garen Jackson Jr. Grizzlies: ‘We wisten wat er op het spel stond’ in Game Five

San Francisco- Soms hebben beide teams opgeschept over productieve misdaden. Bij momenten speelden beide teams een verstikkende verdediging. Beide teams hielden het de hele tijd interessant.

Wie weet op dit moment wat ze kunnen verwachten wanneer de Golden State Warriors de Memphis Grizzlies ontvangen in Game 6 van hun tweede ronde wedstrijd in Chase Center op vrijdag (22.00 uur EDT, ESPN)?

Sinds de Warriors met 3-2 zijn gestegen in de serie, hebben we nagelbijters gezien, zoals de close-overwinningen van de Warriors in Game 1 (117-116) en Game 4 (101-98). We hebben explosies gezien, zoals het verslaan van de Warriors in game 3 (142-112) en het besturen van de Grizzlies in game 5 (134-95). We zagen een meningsverschil tussen het fysieke spel en de after-pressing.

Zelfs als de serie bloeide op het onvoorspelbare, zijn er enkele trends naar voren gekomen. Hier zijn vier dingen om naar te kijken in Game 6:

1. Zal de ervaring van krijgers zegevieren?

Gekookt als een Memphis-braadstuk in Game 5, zien de Warriors er nu kwetsbaar uit. Maar zijn ze dat echt?

The Warriors zeiden donderdag dat coach Steve Kerr tot nader order afwezig zal zijn terwijl hij herstelt van COVID-19, waardoor Mike Brown voor de derde wedstrijd op rij hun acteercoach wordt. Hoewel veteraan-aanvaller Andre Iguodala wat de Warriors beschreven als “goede vooruitgang” met zijn nekblessure maakte, werd hij door de Warriors nog minstens een week uitgeschakeld. Ook reservespits Otto Porter Jr miste de hele tweede helft van Game 5 vanwege een pijnlijke rechtervoet, waardoor de Warriors hem als verdachte in Game 6 optelden.

En daarna…

“Ik heb 100% vertrouwen in ons team”, zei Brown. “Dit soort dingen gebeuren. Toernooien zijn moeilijk te vinden. Als dit pad naar een kampioenschap gemakkelijk zou zijn, zou het niet bevredigend zijn.”

De Warriors lijken zich terdege bewust van de gevaren van zelfgenoegzaamheid over zijn voorsprong in de 3-1-serie. De Cleveland Cavaliers werden het enige team in de geschiedenis van de NBA dat een dergelijk tekort in de NBA Finals wist te overwinnen, op kosten van de Warriors in 2016.

Sinds hun eerste NBA-kampioenschap in deze competitieronde, in 2015, zijn de Warriors naar 19-9 gegaan in play-offs in series en 6-2 in Game 6s. Ze zijn 12-1 geworden in wedstrijden die Brown heeft gecoacht. Ze wonnen dit jaar alle vijf hun thuiswedstrijden.

Warriors hebben geen Kevin Durant en een volledig ontwikkelde stoel, zoals ze deden in de meeste van hun vorige rondes. Hoewel de Warriors de sfeer in Chase Center prezen, vatte het niet de energie die ze hadden in de Oracle Arena. Het 4-11-record van de Grizzlies in eliminatiewedstrijden lijkt niet relevant, aangezien de huidige groep van het team in slechts twee van hen heeft gespeeld.

READ  Hatsune Miku Logic Paint S wordt op 18 maart gelanceerd

De Warriors hebben echter een paar supersterren (Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green) en hoofdcoach (Brown) die voor moeilijkere uitdagingen hebben gestaan.

Zei Carey: “We hebben nog steeds de controle over de show.”


2. Hoe blijven de Grizzlies zich aanpassen zonder Ja Morant?

Met Ja Morant in twijfel voor de rest van de kwalificaties, wat kunnen we verwachten?

De Grizzlies werden door een rechterknieblessure niet geholpen om voor de derde wedstrijd op rij buiten te zitten. Grizzlies-coach Taylor Jenkins vond het “twijfelachtig” dat Morant zou terugkeren naar de play-offs.

De Grizzlies hebben echter opmerkelijke veerkracht getoond zonder hem. In de reguliere competitie werd het 20-5 terwijl Morant aan de zijlijn bleef met verschillende blessures. Tegen krijgers lieten de Grizzlies zien hoe ze konden worstelen (Game 4) en gedijen (Game 5) zonder Morant.

“We weten beter met elkaar te spelen dan enig ander team in de NBA”, zei Grizzlies-bewaker Dillon Brooks. “We vinden constant manieren om onze gameplay bij te houden. Het is dus gewoon een leuke manier om te spelen.”

Technisch gezien nam Grizzlies-bewaker Tyus Jones over als Morant. Maar Jones benadrukte: “Ik kan zijn schoenen niet zelf vullen.” In plaats daarvan stuurden de Grizzlies een rotatie van 10 man die tegemoet kwam aan verschillende behoeften.

Tyus Jones wint met 21 punten en 9 assists in game 5.

Naast Jones scoren en spel maken, heeft Garen Jackson Jr. consequent gezorgd voor scoren en verdedigen. Desmond Bain en Brooks zijn standvastig geweest te midden van blessures (Bane) en schorsing (Brooks) die hun consistentie verstoorden. Stephen Adams kwam naar voren als een game-changer in de serie zonder ooit een rol te hebben gespeeld.

Specifiek tegen de Warriors viel de afwezigheid van Morant samen met Jenkins die Adams in het midden startte. Jenkins afgezien van het spelen van Adams veel in de eerste ronde wedstrijd van het team tegen Minnesota vanwege Karl-Anthony Towns’ veelzijdigheid als postbode en buiten schieten. Adams bleef vervolgens aan de zijlijn voor games 1 en 2 nadat hij positief had getest op COVID-19.

Sindsdien hebben de Warriors minder controle over de verf, terwijl Adams effectief is gebleken in het verdedigen van pick-and-roll, situaties vermijdend waarin hij zich uitstrekt in de oceaan.

“De bal is in handen van veel mensen en veel mensen vallen vanuit verschillende hoeken aan”, zei Brown over de Don Morant Grizzlies. “Zelfs Adams heeft het en speelt het split-spel. Je moet weten hoe je meerdere acties moet verdedigen in plaats van alleen maar te zitten op Ja’s vermogen om op te pakken, te rollen en te rijden. “

READ  Mogelijke resultaten van Sachin Pilot Case uitgelegd in 5 afbeeldingen

De Warriors pakken dit probleem liever aan dan Morant opnieuw onder ogen te zien. De Grizzlies wensten dat ze van deze luxe genoten. Maar tijdens zijn afwezigheid lieten de Grizzlies zien dat ze goed konden spelen zonder Morant, terwijl ze hen vanaf de bank aanmoedigden, ook toen de Grizzlies het volkslied “Whoop Dat Trick” speelden tijdens Game Five.

“Hij heeft een geweldige geest met zijn kleedkamergenoten”, zei Jenkins over Morant. “Zijn stem tijdens de rust, voor de wedstrijd en na de wedstrijd voelt en hoort hij. Hij praat over dingen – aanpassingen en bounce-idee├źn van zijn teamgenoten. Hij is fenomenaal geweest. Dat doet hij het hele seizoen.”


3. Rebounds en overgangen zullen waarschijnlijk de uitkomst van de wedstrijd bepalen 6

Een snelle blik op de score onthulde alles waarom de Grizzlies de wedstrijd met 5 van de 39 punten wonnen. Ze domineerden de Warriors op de planken (55-37) terwijl ze de Battle of Doran wonnen (22-9). Warriors versloegen de Grizzlies tot het glas in de andere vier competities, terwijl ze nalatig bleven in het hanteren van de bal in elk spel van de serie.

Dit geeft de Warriors en Grizzlies twee duidelijke gebieden om op te focussen in Game 6.

“We moesten proberen de bal een beetje beter te verzorgen en niet onze toevlucht nemen tot passes die de hele tijd op de grond worden gemaakt,” zei Brown, “en vroeg beginnen met spelen, zodat we onze ruimte en onze snelheid hebben.”

Wat betreft de terugslag?

“We moeten de lichamen op de lichamen leggen,” zei Brown. “Als de schoten omhoog gaan, moeten onze jongens zich omdraaien, een lichaam vinden en ze eerst raken.”

Beide oplossingen liggen misschien voor de hand. De krijgers daar krijgen is misschien ingewikkelder.

Warriors leefden met transformaties vanwege hun offensieve genialiteit. Maar ze maakten de platen op twee verschillende manieren goed: toen de Grizzlies eerst Adams zaten, gingen de Warriors met een kleine line-up die iedereen uitnodigde om het glas in te slaan in de hoop de kansen om verder te gaan te maximaliseren; Na een blessure aan de linkerelleboog van Gary Payton II in Game 2, is de rookie-spits Jonathan Cominga van Warriors begonnen in de afgelopen drie wedstrijden, waar zijn sport de leercurve kon goedmaken. Dat gebeurde niet in Game 5, wat Brown ertoe bracht om in de tweede helft van Game 5 tegen Nemanja Bjelica te spelen in de hoop dat zijn lengte zou helpen. Geen van beide benaderingen werkte.

READ  Sanjay Dutt's vrouw Maanayata zegt dat ze "tand en nagel zullen bestrijden", deelt enkele behandelingsdetails

Brown leek vrijblijvend over de vraag of hij een andere spin zou verkennen, of in ieder geval meer zou proberen met kleinere formaties. Maar nu de Warriors zorgen voor een geblesseerd centrum (James Wiseman) en twee vleugelspelers (Iguodala, Porter), kunnen de Warriors creatief zijn. Wat betreft de Grizzly’s? Jenkins gutste: “Ik hou van wat ik op aarde zie” met Adams, ook al vertrouwde hij tijdens de time-out nog steeds op een zuurstofmasker om zijn gebrek aan conditionering goed te maken.

“We zullen deze inspanning nodig hebben om naar een niveau te stijgen, en om het niveau van implementatie en urgentie naar een niveau te brengen”, zei Jenkins.


4. Zal Jordan Ball uit je funk geraken?

Paul was gewoon niet dezelfde in de voorgaande twee wedstrijden. De redenen hebben weinig te maken met Jenkins’ indirecte beschuldiging van Morant’s blessure. Ze hebben meer te maken met de Grizzlies, wat Poole extra onder druk zet.

Het schot van Poole is slecht in Game 4 (14 punten op 4 op 12, 0 op 3 op diepte) en in Game 5 (Drie punten op 1 op 6, 1 op 3 op 3). Dit is een gestage afname van wat Poole liet zien in Game 1 (31 punten op 12 vs. 20, 5 vs. 10 in de diepte), in Game 2 (20 punten op 8 vs. 16), 1 op -6 van 3) en in Game 3 (13 punten op 11 tegen 17 en 3 tegen 5 in de diepte).

“Het is moeilijk, want een deel van het spel van JP is zijn vermogen om tot het uiterste te gaan en zijn snelheid”, zei Brown. “Dat zorgt er meestal voor dat hij gaat. Met de manier waarop ze de verf verzegelen, was het een beetje lastig.”

Paul had een soortgelijk punt in de eerste ronde van de Warriors-serie tegen Denver. Na het plaatsen van veelbelovende cijfers in Game 1 (30 punten op een 9-van-13 shootout), Game 2 (29 punten op een 10-uit-16 shootout) en Game 3 (27 punten op een 9-of-13 shootout), Paul ging slechts 3 van de 10 van het veld in elk van Games 4 en 5. Hoe moet hij zich aanpassen, terwijl deze ontwikkelingen samenvielen met het feit dat Paul’s tegenstanders aan zijn neigingen gewend raakten?

“We willen gewoon dat hij agressief is, zo vrij en zelfverzekerd speelt alsof hij het zou kunnen”, zei Brown. “Als hij dat doet, is het geweldig voor ons.”

Marc Medina is schrijver en senior analist bij NBA.com. Je kunt hem mailen hierVind zijn archief hier en volg hem op Twitter.

De meningen op deze pagina komen niet noodzakelijk overeen met die van de National Basketball Association, haar clubs of Turner Broadcasting.

More from Madison Garrett
Wat gebeurt er als 50 wolven vechten terwijl ze de laatste Valhaim-kop huilen?
Je kunt wolven temmen en grootbrengen in het overlevingsspel van Vikingen ValhaimEn,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *