A Monster’s Expedition verdient een plaats naast de groten van het puzzelspel

GOTY 2020

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Naast ons team geselecteerd Uitreiking van Game of the Year 2020kiezen individuele leden van het PC Gamer-team elk een van hun eigen favoriete games van het jaar. We zullen de rest van de maand nieuwe persoonlijke keuzes posten, naast de belangrijkste prijzen.

A Monster’s Expedition is geen rommeltje. Het steekt vroeg zijn hand, na een reeks inleidende eilanden die de belangrijkste puzzelmechanismen verkennen. Duw tegen een boom om hem omver te werpen. Duw de resulterende stam van een van beide uiteinden om het een vierkant in die richting te verplaatsen, of van de zijkant om het te rollen totdat het een obstakel raakt – of landt in het water rond elk klein puzzeleiland. Vorm bruggen van de boomstammen om van het ene eiland naar het andere over te steken. De mogelijkheid dat de ruimte zich langzaam uitbreidt. Dit werkt als volgt; dat werkt zo.

Je bereikt een eiland, overweegt de plaatsing van de bomen en de obstakels op hun weg, en bedenkt hoe je de boomstammen kunt manipuleren om de volgende brug te vormen. Het is gezellig en comfortabel, neem je aan. Maar je hebt het mis. Er is een moment, net op het moment dat je op het punt staat de boomstam op zijn plaats te duwen die je zou verbinden met de windmolen die je verleidelijk door de wolken kunt zien gluren – het eerste belangrijke herkenningspunt op je reis tot nu toe – wanneer in plaats daarvan iets anders gebeurt. Een nieuwe regel. Een onverwachte interactie.

READ  Minecraft krijgt veel grotere ertsaders

En dan verschijnt de titelkaart – een kleine knipoog naar iedereen die net in de vakkundig geplaatste val van het spel is gevallen.

Een monster duwt over een boomstam.

(Afbeelding tegoed: Draknek & Friends)

Voordat ik verder ga, is een disclaimer op zijn plaats. A Monster’s Expedition heeft de vorm van een openluchtmuseum – voor monsters! – met exposities geschreven door Philippa Warr, voormalig plaatsvervangend redacteur van PC Gamer. Wat een ietwat te formele manier is om te zeggen dat Pip altijd naast me op kantoor zat terwijl we samen een tijdschrift maakten, en dat we tot op de dag van vandaag vriendjes en Destiny-raid-vrienden blijven. En het schrijven is heerlijk – een catalogus van de beste gissingen van de monsters in menselijke drijfveren en gedragingen, die erin slaagt grappig en inzichtelijk te zijn zonder ooit cynisch, gemeen pittig of, erger nog, te zijn twee. Er is een beetje over hometrainers waardoor ik het gevoel kreeg dat ik gezien werd op een “Ik sta op deze foto en ik vind het niet leuk” soort manier. Het is goed spul.

Written By
More from Max Mcgee

Sathiyan Gnanasekaran tekent bij de Poolse Superliga

IANS-foto’s In een poging om meer oefenwedstrijden te krijgen tegen tegenstanders van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *