Aliaksei Protas scoorde vier doelpunten in zijn eerste 14 wedstrijden met Dinamo Minsk. Hij staat op de tweede plaats in KHL-doelen onder spelers onder de 20.

Aliaksei Protas haalt het meeste uit zijn lening van augustus aan de KHL.

De keuze van de Capitals in de derde ronde van 2019 heeft vier doelpunten gescoord in zijn eerste 14 wedstrijden met Dinamo Minsk en behoort tot de topscorers in de KHL onder spelers onder de 20 jaar.

Het centrum van 6’6 ”, 210 pond komt van een seizoen 2019-20 waarin hij 80 punten (31g, 49a) behaalde in 58 junior hockeywedstrijden met de Prince Albert Raiders (WHL). Hoewel hij lang niet zo veel produceert als voorheen, heeft zijn spel zich vertaald in een mannencompetitie met een grotere ijsbaan en enkele van de meest getalenteerde spelers buiten de NHL.

Eerste KHL-doel – 7-9-20

Protas ‘eerste KHL-doelpunt in zijn carrière werd gescoord in zijn tweede carrièrespel – een verlies van 4-3 tegen Salavat Yulaev van Alex Alexeyev. The Caps-prospect, met nummer 21 in poederblauw, schoot een schot naar de verre hoek van het net om de score te openen.

Tweede KHL-doel – 15-09-20

Protas scoorde opnieuw drie wedstrijden later. Protas, opgesteld bij de plooi, vond een losse puck en schoot hem naar huis. Het doelpunt bezorgde Dinamo een 3-1 voorsprong op Vityaz. Ze wonnen met 4-2. Het zou zijn eerste KHL-wedstrijdwinnende doelpunt in zijn carrière zijn.

Derde KHL-doel – 25-09-20

Protas scoorde zijn derde doelpunt van het jaar nadat hij wat open ruimte op het ijs had gevonden, een pass maakte en de puck tegen een leeg net gooide. Het doelpunt bezorgde Dinamo een 3-2 voorsprong op Avtomobilist. Ze wonnen met 4-3.

READ  Abhay Deol over nepotisme en de reis van oom Dharmendra als een "buitenstaander"

Vierde KHL-doel – 10/11/20

Het Wit-Russische centrum scoorde zondag zijn vierde doelpunt van het jaar in de 4-3 overwinning van Dinamo op Dinamo Riga. De centreerpas van Protas ging van een Riga-speler in het net.


Tot dusver heeft Protas tweemaal gescoord op de powerplay (een van de slechts vijf spelers op Dinamo die een PPG scoorde) en staat zesde van het team in goals (4).

Protas staat momenteel ook op de tweede plaats in het algemeen doelpunten en vierde in de KHL-score onder spelers onder de 20.

Onlangs Dinamo Minsk vroeg Protas of hij de statistieken bijhield.

‘Niet echt’, zei Protas. “Soms, ergens op internet, valt iets op. Ik concentreer me voornamelijk op teamtaken, ik probeer de coachingrichtlijn te vervullen. Als je het doet, komt alles wel. Ik werk aan mijn zwakke kwaliteiten in het spel, probeer ze te verbeteren. Het resultaat zal komen. “

Protas speelt in de KHL totdat het trainingskamp van de NHL begint in Washington, waarvan de datum onbekend is.

More from Madison Garrett

Software-update: MediaInfo 20.09 – Computer – Downloads

Versie 20.09 van MediaInfo is uitgebracht. Dit programma is ontworpen om meer...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *