Amerikaans coronavirus: gevallen top 5 miljoen, met vijf staten die meer dan 40% van het totaal uitmaken

Amerikaans coronavirus: gevallen top 5 miljoen, met vijf staten die meer dan 40% van het totaal uitmaken
Het aantal betekent dat het land ongeveer een kwart van de globale gevallen van het virus en staat ook bovenaan de lijst met de meest gerapporteerde sterfgevallen ter wereld. Van de 5.000.603 geschatte gevallen van het land zijn er 162.441 dodelijk geweest, volgens gegevens die zijn verzameld door de John Hopkins University.
De pandemie vertoont geen tekenen van vertraging en gezondheidsfunctionarissen hebben aangedrongen op het gebruik van gezichtsmaskers op openbare plaatsen en hebben de bewoners gesmeekt om sociale bijeenkomsten te vermijden totdat de verspreiding onder controle is.

Sinds deze week zijn vijf staten verantwoordelijk voor meer dan 40% van de Amerikaanse infecties: Californië (met de meeste gevallen in het land), Florida, Texas, New York en Georgia.

New York, ooit het epicentrum van het land, is door verschillende staten overtroffen hebben de afgelopen maanden pieken in gevallen gezien. De staat meldt nu een positiviteitspercentage – hoeveel mensen testen positief vergeleken met hoeveel er werden getest – van ongeveer 0,93%, volgens het kantoor van de gouverneur.

“Ondanks de toenemende infectiecijfers in het hele land en in onze regio, blijven we ons aantal op een laag niveau zien, allemaal dankzij het harde werk van New Yorkers om hun gedrag te veranderen en onze datagestuurde, gefaseerde heropening,” Gov. Andrew Zei Cuomo in een verklaring zaterdag.

Californië, dat zaterdag meer dan 7.000 gevallen meldde voor een totaal van meer dan 545.000, had volgens gezondheidsfunctionarissen een positiviteitspercentage van ongeveer 6% in de afgelopen twee weken. Ziekenhuisopnames in de staat dalen, en dat zijn er ongeveer 5.746 ziekenhuispatiënten – meer dan 1.000 van twee weken geleden.

In Texas verlengde de gouverneur zijn rampverklaring omdat de staat het hoogste zevendaagse positiviteitspercentage rapporteerde: 19,41%. Het vorige hoogtepunt, 17,43%, werd rond half juli genoteerd. Meer dan 481.000 infecties zijn over de hele staat gemeld en ongeveer 7.872 mensen blijven in ziekenhuizen.

READ  Marfusha wordt op 6 april gelanceerd voor PS5, PS4, Xbox One en Switch

Duizenden komen samen in de kleine stad South Dakota

Terwijl het virus in veel Amerikaanse gemeenschappen hoogtij viert, zijn bezoekers een stad in South Dakota binnengestroomd voor de 80ste jaarlijkse Sturgis Motorcycle Rally.
De staat heeft tot dusver een van de laagste gevallen geregistreerd met ongeveer 9.477 infecties, volgens de de gezondheidsafdeling van de staat.
Een motorrally die tienduizenden toeristen naar een kleine stad in South Dakota brengt, staat op het punt te beginnen
Het evenement, georganiseerd in de stad met ongeveer 7.000 inwoners, trekt elk jaar honderdduizenden mensen. Hoewel functionarissen zeggen dat dit jaar een verkleinde versie zal zijn, worden er nog steeds mensen uit het hele land verwacht – inclusief hotspots zoals Florida, Texas en Arizona.
Op nabijgelegen campings zijn er elke dag concerten, races en wedstrijden. Stadsbestuurders zeggen dat ze richtlijnen voor sociale afstanden en capaciteitslimieten voor bars en restaurants hebben aanbevolen, maar dat alles is wettelijk niet afdwingbaar, vertelde stadsmanager Daniel Ainslie aan CNN.

Dr. Carlos del Rio, hoogleraar infectieziekten aan de Emory University, maakt zich geen zorgen over de bijeenkomst zelf, omdat deze meestal buiten zal zijn, zei hij. In plaats daarvan zei hij dat hij bang was voor wat er na kantooruren zal gebeuren, als mensen naar restaurants en bars gaan en binnenshuis samenkomen.

“Ik ben behoorlijk bezorgd dat deze gebeurtenis mogelijk een ramp kan zijn”, zei hij. “Er kan daar niet alleen veel overdracht plaatsvinden, maar ook veel mensen kunnen daar besmet raken en teruggaan naar hun thuisstaat om het virus daarheen te brengen.”

De evenement loopt tot en met 16 augustus.
Coronavirus: uw vragen, beantwoord

Scholen beginnen studenten weer te verwelkomen

Nu scholen weer opengaan voor lessen, werken onderzoekers nog steeds aan de verspreiding en effecten van het virus als het om kinderen gaat.
Onderzoek heeft aangetoond dat oudere kinderen het coronavirus kunnen overdragen, net als volwassenen, en een andere studie zei dat kinderen jonger dan 5 jaar een hogere virale last van het virus in hun neus hebben in vergelijking met oudere kinderen en volwassenen, wat ook vragen oproept over hoe waarschijnlijk het is dat ze het virus overdragen. .
Nu het nieuwe academische jaar nadert, vragen verpleegkundigen van openbare scholen om meer financiering om het coronavirus te bestrijden
Hoewel sommige Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat een infectie minder risico’s inhoudt voor jongere bevolkingsgroepen, stierf vorige week een 7-jarige jongen zonder onderliggende gezondheidsproblemen in Georgië en werd hij het jongste slachtoffer in de staat. Eerder deze maand stierven in Florida twee tieners aan complicaties van het coronavirus, waardoor het totale aantal minderjarigen dat in verband met het virus is overleden, op zeven komt.
Met een positiviteitspercentage van minder dan 1% heeft New York alle schooldistricten in de staat vrijgelaten om te heropenen, zei Cuomo vrijdag, eraan toevoegend dat de plannen kunnen veranderen als de infectiecijfers weer beginnen te stijgen voorafgaand aan de geplande heropeningen.

In Georgië zijn al veel scholen heropend.

Minstens 260 studenten en acht leraren in het Cherokee County School District werden in quarantaine geplaatst nadat meerdere studenten en leraren positief testten op het virus tijdens de eerste week van school. In een verklaring op haar website meldde het district, dat ten noorden van de stad Atlanta ligt, positieve gevallen bij ten minste elf studenten en twee personeelsleden. Onder hen was een tweedeklasser die na de eerste schooldag positief testte op het virus.
Ten noordoosten van Atlanta kondigden Barrow County Schools aan dat het district het jaar vrijwel zou beginnen nadat meer dan 90 personeelsleden gedwongen waren in quarantaine te gaan omdat ze een bevestigd of vermoed geval van het virus hadden, of blootgesteld aan iemand die dat wel deed.

Eliott C. McLaughlin, Kay Jones, Melissa Alonso en Artemis Moshtaghian van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *