Amerikaans Paralympisch kampioen Becca Myers trekt zich terug uit wedstrijden wegens gebrek aan ‘redelijke’ voorzieningen

Becca Myers, drievoudig Paralympische gouden medaillewinnaar, zei dinsdag dat ze zich zou terugtrekken uit de… Spelen in Tokio.

Myers, die drie gouden medailles won op de Paralympische Spelen van Rio in 2016, heeft de USOPC ervan beschuldigd haar basisverblijf te hebben geweigerd vanwege haar handicap. De 26-jarige lijdt aan het syndroom van Usher, waardoor ze blind is geworden. Ook heeft ze sinds haar geboorte last van doofheid.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTDEKKING OP FOXNEWS.COM

Ushersyndroom is een zeldzame genetische aandoening die doofheid veroorzaakt “als gevolg van een verminderd vermogen van het binnenoor en de gehoorzenuwen om sensorische (audio) input naar de hersenen over te brengen (sensorisch gehoorverlies), vergezeld van retinitis pigmentosa, een aandoening die het netvlies aantast en veroorzaakt progressief verlies van het gezichtsvermogen.” Nationale organisatie voor zeldzame ziekten.

Myers zei dat ze “geen andere keus” had dan een “pijnlijke beslissing” te nemen om zich terug te trekken.

“Ik ben boos, teleurgesteld, maar vooral verdrietig dat ik mijn land niet vertegenwoordig”, zei ze in een verklaring.

Auteur van Olympische Spelen na pesten in de kindertijd door klasgenoten, inclusief verstandelijk gehandicapte kinderen, en fronten

“USOPC heeft geweigerd mij, als doofblinde atleet, redelijke basisvoorzieningen te bieden om te kunnen deelnemen aan Toyko, en heeft me herhaaldelijk verteld dat ik geen Personal Care Assistant (PCA) nodig heb die ik vertrouw omdat er geen wees een één op het personeel PCA beschikbaar om mij en 33 andere Paralympische zwemmers te helpen, van wie 9 ook slechtziend zijn. USOPC heeft sinds 2017 een betrouwbare PCA (MOM) goedgekeurd op alle internationale bijeenkomsten, maar deze keer is het anders, met COVID zijn er nieuwe veiligheidsmaatregelen en limieten voor niet-essentiële medewerkers, dat is waar, maar een betrouwbare PCA is essentieel voor mij om te concurreren.

READ  De terugkerende patch is morgen gearriveerd, waarschuw spelers om te stoppen met automatisch updaten om te blijven wat er actief is

“Dus waarom zou ik in 2021 als gehandicapte nog voor mijn rechten strijden? Ik spreek namens toekomstige generaties Paralympische atleten in de hoop dat ze nooit de pijn hoeven te ervaren die ik heb doorgemaakt. Dat is genoeg.”

naar mij Washington PostHet harde optreden tegen wie de wedstrijden kan bijwonen als gevolg van de pandemie van het coronavirus, heeft een rimpeleffect gehad op Myers. Buitenlandse toeschouwers zijn niet toegestaan ​​en de landen die je naar de Spelen kunt brengen, hebben grenzen.

Myers besloot zich terug te trekken vanwege beperkingen. (Foto door Stacy Revere/Getty Images)

“Er zijn geen uitzonderingen op late toevoegingen aan de selectie van onze delegatie, behalve de atleten, de belangrijkste operationele staf van het organisatiecomité en de regering van Japan”, vertelde Rick Adams, hoofd van de atletische prestaties en nationale bestuursdiensten van USOPC, aan Myers. Father Mark in een e-mail op 29 juni, volgens de Post.

“Zoals ik u aan de telefoon en via e-mail heb verteld, leef ik volledig mee met uw zorgen en hoop dat we het goed kunnen doen [sic] Op een manier zoals we dat in het verleden hebben gedaan.”

De familie Myers vertelde de krant dat ze te horen hadden gekregen dat de regeringen het extra personeel niet blokkeerden, maar concludeerde dat de USOPC dat wel is.

“We hebben te maken met ongekende beperkingen op wat mogelijk is op de grond in Tokio. Zoals alom is gemeld, [the Tokyo Organizing Committee of the Olympic and Paralympic Games]Onder leiding van de regering van Japan staat het niemand anders toe dan essentieel operationeel personeel met rollen die verband houden met de algehele uitvoering van de Spelen, om het land binnen te komen.”

READ  College voetbalwedstrijden vandaag op tv (zaterdag 10 april)

“Deze situatie heeft ertoe geleid dat we enkele atleten hebben geadviseerd dat ze de kandidatuur van Team USA voor zowel de Olympische als de Paralympische Spelen niet zouden accepteren. We zijn bedroefd door atleten die pijnlijke beslissingen moeten nemen over het al dan niet deelnemen als ze hun modelondersteuningsmiddelen niet kunnen krijgen in een grote internationale competitie. , maar onze topprioriteit is om de veiligheid van de atleten, coaches, staf en burgers van het gastland te waarborgen.”

De USOPC reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Fox News.

Speedo sprak zijn steun uit voor Myers.

“Beca moest de beslissing nemen dat geen vrouwelijke Paralympiërs ooit actie zouden mogen ondernemen, en Speedo staat volledig achter haar beslissing om zich terug te trekken uit de Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Als gewaardeerd lid van Team Speedo blijven we naast Beka staan ​​en haar reis steunen en dat alles maakt haar tot een rolmodel en inspireert de volgende generatie zwemmers.”

KLIK HIER VOOR FOX NEWS APP

Myers claimde zijn overwinningen op de 400 meter vrije slag, 100 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag in Rio de Janeiro.

More from Madison Garrett

AIBE XV 2020 Cipher Answers and Key Questions geplaatst op allindiabarexamination.com; Download hier

BCI heeft op 24 januari AIBE 2020-vragenlijsten met antwoordsleutel en testcode vrijgegeven....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *