Android 13 uitgebracht! Dit is wat u moet weten over de update

Android 13 uitgebracht!  Dit is wat u moet weten over de update

Google heeft onverwachts officieel Android 13 uitgebracht. Pixel-gebruikers kunnen de update nu downloaden en installeren. Lees hier wat je kunt verwachten van de nieuwe Android-versie.

Lees verder na de aankondiging.

Android 13 downloaden: dit moet je weten

Het is geen geheim waarop we hebben vertrouwd, maar Google heeft de definitieve versie ervan Android 13 uitgegeven. De update komt erg vroeg, omdat Android 12 Die verscheen in oktober vorig jaar. De nieuwe Android-versie is nu beschikbaar voor Pixel-smartphones en komt later ook voor toestellen van andere merken. Dit zijn de Pixel-telefoons die nu kunnen worden geüpdatet:

Heb je een telefoon van Samsung, OnePlus, Motorola of Xiaomi, dan moet je nog even wachten op de update. In een blogpost schreef Google dat Android 13 “later dit jaar” naar toestellen van andere fabrikanten komt. Het verschilt per merk (en per smartphone) hoe snel ze de update kunnen krijgen voor Android 13. High-end telefoons zijn duur – bv. Samsung Galaxy S22 telefoon En de Oneplus 10 Pro – Ze worden vaak sneller bijgewerkt. Dit wordt gevolgd door mid-range en budgettoestellen.

Android 13 is een kleinere update dan zijn voorganger. Versie 12 introduceerde een compleet nieuw ontwerp en vele andere verbeteringen, en Android 13 bouwt daarop voort. Het nieuwe materiaalontwerp wordt aangevuld met functionaliteit, zo kun je nu bijvoorbeeld de iconen van niet-Google-applicaties aanpassen. Hierdoor matchen ze beter met het behang en de gebruikte kleuren, waardoor alles meer op één geheel lijkt.

READ  Nintendo Switch Kerstproblemen? Je was niet de enige

Meer privacy en minder notificaties

Ook nieuw is de mogelijkheid om alleen geselecteerde foto’s en video’s te delen met apps. Zo hoef je geen fotobewerkingsapp toegang te geven tot al je kiekjes en video’s. Logisch, want waarschijnlijk wil je er gewoon een paar bewerken en delen. Android 13 besteedt dus meer aandacht aan uw privacy.

De update zorgt er ook voor dat je minder snel gestoord wordt door notificaties. Als je een app of game installeert, vragen ze expliciet of ze toestemming hebben om notificaties te sturen. In eerdere Android-versies mochten apps dit standaard doen, tenzij u de machtigingen voor meldingen handmatig hebt ingetrokken.

Android 13 is ook een prima update voor tablets. Hierdoor multitask je makkelijker (en fijner) en zet je apps eenvoudig naast elkaar in split screen modus. Zo kun je bijvoorbeeld een YouTube-filmpje bekijken en tegelijkertijd aantekeningen maken in een notities-app als Google Keep.

Ook handig: in Android 13 kun je gewoon je hand op het scherm leggen, zonder dat je tablet dit als swipe registreert. Er is ook een functie om teksten, links en zelfs afbeeldingen of video’s naar uw smartphone te kopiëren en vervolgens op uw tablet te plakken. Dit werkt ook andersom.

→ Weten of je de update krijgt? Controleer dan Overzicht van de grote Android 13 update!

De redactie van Android Planet gaat de Android 13-update de komende weken uitgebreid testen. De volledige review van de update zal binnenkort verschijnen. Volg ons via de site, Android Planet-app Of meld je aan voor Dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Natuurlijk vind je Android Planet ook in actie Facebook En de Instagram.

Het laatste nieuws van Google:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *