Assassin’s Creed Valhalla: Xbox One X versus Xbox Series X

Zelden krijg ik de kans om een ​​game op één console te starten en af ​​te maken op zijn opvolger, maar 2020 blijft zeldzame gebeurtenissen vertonen. Met de lancering van de Xbox Series X en PlayStation 5 is de overgang van de ene consolegeneratie naar de volgende eenvoudiger dan ooit, wat ook betekent dat het vergelijken van de echte verschillen tussen de twee gens ook eenvoudiger dan ooit is. Gebruik makend van Assassin’s Creed Valhalla als mijn bijl zwaaiende Noorse proefkonijn, ben ik van plan screenshots en video te vergelijken om te zien hoeveel verbetering er zit in het maken van de generatiesprong.

Nu weet ik dat er veel technische vergelijkingen zijn op deze site, dus ik wil duidelijk zijn dat ik dit in beeld breng als iemand (en voor iemand) die in de eerste plaats een consolespeler is geweest. Het is duidelijk dat geen van beide te vergelijken is met een supergame-installatie die is opgebouwd uit eersteklas pc-onderdelen, maar als je de twee Xboxen met elkaar vergelijkt, kunnen consolers zien hoe groot de upgrade van de Xbox Series X kan zijn.

Nu we dat uit de weg hebben geruimd, gaan we beginnen met het vergelijken van een van de meest notoir moeilijke dingen om op de juiste manier in een videogame te maken: water!

Deze schermafbeelding is van mijn Xbox One X, vastgelegd tijdens live gameplay. Het water ziet er hier niet slecht uit, het reflecteert het wit van de besneeuwde bergen (al was het maar een klein beetje) en kolkt onder het langschip terwijl het door de Noorse fjord vaart. Volgens de Xbox One-normen ziet deze fjord er behoorlijk goed uit … maar we zijn nu in een nieuw consoleland.

Dit is een beetje verder in het spel, en Eivor merkt dat hij in een Engelse rivier zwemt. Je kunt meteen het verschil zien in hoe het licht op het water weerkaatst, met name de zon die die spectaculaire lichtlijn creëert terwijl andere stralen door de ruïnes op de achtergrond naar beneden stralen. Dit is de kracht van de Xbox Series X in actie, die elke scène tot leven brengt Assassin’s Creed Valhalla dat extra gevoel van authenticiteit.

Laten we verder gaan met iets dat wat relevanter is voor onze vergelijking, laten we eens kijken naar een overweldigend uitzicht vanaf een synchronisatiepunt:

Hier hebben we het screenshot van de Xbox One, en vanuit dit gezichtspunt verliezen we veel details van het land aan de overkant van de rivier. De bomen zien er niet zo weelderig uit, de grond mist enkele van de verschillende kleuren gras. De schaduwen van de wolken zien er ook uit als een statisch object dat het licht blokkeert, in tegenstelling tot een vloeiende verandering tussen licht en duisternis, zoals we hieronder zullen zien. Al met al zijn de prestaties van de Xbox One X bewonderenswaardig, maar er ontbreken enkele kleine details die de ouderdom van de gebruikte console laten zien.

Hier is precies hetzelfde uitkijkpunt, alleen nu kijkend door de lens van de Xbox Series X. De fijnere details zijn meteen duidelijk, met name in de bomen langs de rivieroevers. Ze zijn vanuit deze hoek net zo gedetailleerd als ze zouden zijn als Eivor recht voor hen zou staan, net als de heuvels die zich direct onder hem uitstrekken. Zelfs de richel waarop hij staat heeft een paar extra details, zelfs als die details “realistischer ogende vogelpoep” zijn.

READ  De meest onderschatte nieuwe functie van PS5 en Xbox Series X is een game-wisselaar

Eivor zelf is hier ook de moeite van het bekijken waard, maar vooral vanwege hoe het licht weerkaatst door het schild op zijn rug. Op Xbox One is het schild echt helder, alsof het een gloeilamp is die op de rug van de Noorse krijger is geplakt, waar de Series X een meer realistische weerspiegeling heeft van het licht dat erop schijnt.

Laten we deze korte rondleiding afronden door de game in beweging te bekijken, met name door een ander synchronisatiepunt te gebruiken:

Hier hebben we de Xbox One-video en het eerste grote verschil is de framerate. Dit wordt duidelijk wanneer je op de volgende video klikt, maar het verschil tussen 30 en 60 frames per seconde kan niet genoeg benadrukt worden. Ik heb de Series X maar een week gehad en ik vraag me af hoe ik ooit op 30 FPS heb gespeeld.

Buiten dat verbergt de zware mist die over de beboste gebieden beneden valt enkele van de ontbrekende details die de Xbox One X op deze hoogte niet kan weergeven. Let ook op de trekafstand (ook wel bekend als hoe ver je in de verte kunt kijken) en opnieuw bedekken de misteffecten de horizon en belemmeren ze ons zicht. Ik zie het als een slimme manier om de technische tekortkomingen van deze versie te verbergen, en het wordt des te duidelijker wanneer je de volgende video bekijkt.

Ik heb deze reeks zo vaak in een lus bekeken dat ik de tel kwijt ben. Uiteraard zien de graphics er zelf beter uit op de console zelf, maar zelfs met de YouTube-lens die horizon op de achtergrond, het bewegende water eronder, het land dat zo ver het oog reikt naar buiten … de Series X is echt een indrukwekkend stuk van tech. Ik was verbaasd hoe anders de game voelde na mijn upgrade, tot het punt dat ik denk dat ik nooit meer terug zou kunnen gaan.

Wat nog belangrijker is, deze twee video’s laten het meest bepalende voordeel van de Series X zien: de beweging van 60 frames per seconde. Als voornamelijk consolespeler heb ik niet veel aandacht besteed aan het grote FPS-debat. Ik dacht dat ik het niet erg zou vinden om games voornamelijk in 30 FPS te spelen, omdat ik nog steeds dezelfde ervaring heb opgedaan in het verhaal en de gameplay als iedereen. Toegegeven, ik speelde standaard sommige games in 60 FPS – het genre van vechtgames komt voor de geest – maar ik voelde me nooit buitengesloten als een game met een hogere framesnelheid draaide dan wat mijn console toestond.

Dit is definitief niet meer het geval. Valhalla op Series X heeft me verwend, tot het punt waarop games in 30 FPS nu het gevoel hebben dat ze in melasse bewegen. De vloeiendheid van de animatie is opvallend, en de actie midden in de strijd is dat ook zo erg knapperig. Ik hield mezelf duidelijk voor de gek met dat “30 FPS is prima” -argument, want nu heb ik het licht gezien: 60 FPS is de juiste keuze.

(Ook ja, ik ben me er terdege van bewust dat 120 FPS nu bestaat … één ding tegelijk!)

De Xbox One X-versie van Assassin’s Creed Valhalla is zeker niet traag, de game ziet er geweldig uit en voelt geweldig aan op de console van de laatste generatie. Het is echter onmogelijk om te ontkennen hoe verbeterd de game is wanneer je de sprong naar de Xbox Series X maakt. Zoals ik hier hopelijk heb laten zien, is dit meer dan alleen een kleine boost in grafische kracht, dit is een aanjager van de wereld van de game, kijk , en mechanica, waardoor de sprong van de One X naar de Series X zeer de moeite waard is. Als je echter geïnteresseerd bent in hoe de pc-versie eruitziet, ga dan naar Shank’s pc-poortrapport. Moet!

READ  Vergeet de restocks van de Xbox Series X: dit is het beste moment om de console te kopen
Written By
More from Vanessa Hale

Xbox Gamer verdient 500K punten in één maand

De opkomst van Achievement in de games heeft ook geleid tot de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *