bol.com netwerk: “Dit is een win-win situatie”

Bol.com heeft zelf verschillende oplossingen om verkooppartners te ontlasten van de logistiek. Er zijn echter ook steeds meer andere dienstverleners in het netwerk te vinden. Bij bol.com kunnen we niet alles zelf. Door samen te werken met aanbieders van bijvoorbeeld magazijnsoftware en vrachtpallets, versnellen we innovatie voor onze verkooppartners. De tools en software van externe serviceproviders helpen hen om beter te presteren en logistieke fouten te voorkomen. Dit verhoogt de klanttevredenheid en stelt hen in staat sneller te groeien.

Dit zijn de woorden van John Lin, Head of Ecosystems Business Development bij bol.com. Hij legt uit waarom het openen van de deuren van het bedrijf niet alleen voor verkooppartners, maar ook voor dienstverleners: “We zijn sterker als we samenwerken. Zoals het van toepassing is op het optimaliseren van de presentatie op onze website, geldt dat ook voor ondersteuning voor verkooppartners. We kunnen We doen niet alles zelf, dus werken we met vertrouwde leveranciers van gerelateerde diensten waar verkooppartners gebruik van kunnen maken. Van boekhoudsoftware tot webwinkelcommunicatie en van advertentiehulp tot flexibele financiering. Soms zijn het oplossingen die er zijn, soms komen ze voort uit co-innovatie. Hierdoor ontstaat een pakket aan diensten waarvan verkooppartners kunnen profiteren.

Meer tijd om zaken te doen

Het primaire doel van services is om het leven van verkooppartners gemakkelijker te maken, vervolgt Lin: “Ze kunnen hun bedrijf laten rijpen, waardoor ze meer tijd hebben om zaken te doen. Leveranciers van oplossingen kunnen nieuwe business creëren via het platform, en als bol.com kunnen we profiteer van de prestaties van partners Sales op zijn best. Het is een win-win situatie. Daar rekenen wij geen commissie voor.

READ  Internetproviders zijn huiverig om illegale uploaders te waarschuwen | NU

Magazijnsoftware

Op het gebied van logistiek zijn er, naast bol.com logistiek en bol.com shipping, veel diensten van derden die verkooppartners kunnen ontlasten. Zo helpt magazijnsoftware ondernemers die via meerdere kanalen verkopen om al hun bestellingen op één plek te volgen en te verwerken. Lynn: “Zo’n magazijnbeheersysteem (WMS), redacteur” kan ondernemers veel werk uit handen nemen voor weinig geld. We ontmoeten nog steeds verkooppartners die honderden bestellingen per dag plaatsen, maar ze werken met verschillende aanbiedingen en weten niet hoe goed dit systeem hen kan helpen. Ik vind dat wij als bol.com de verantwoordelijkheid hebben om verkooppartners te ondersteunen bij de groei van hun bedrijf. En ondernemers zich af te laten vragen hoeveel hun tijd waard is.

pallets opladen

Naast hun bestelproces kunnen verkooppartners hun verzendproces ook vereenvoudigen dankzij externe dienstverleners: via bol.com kunnen verkooppartners naadloze verbindingen tot stand brengen met verschillende verzendplatforms, handig als ze via meerdere kanalen verkopen en werken met meerdere vervoerders. “Net als bij magazijnsoftware is het van toepassing op verzendplatforms waarmee verkooppartners gemakkelijk en snel aan de slag kunnen, zonder dat ze een IT-persoon aan hun zijde nodig hebben. Vergelijk het met het downloaden van een app op je telefoon. Meld je aan en je’ Re good to go Is er False Bol.com heeft een actieve relatie met leveranciers van magazijnsoftware en platformsoftware om ervoor te zorgen dat links goed en veilig werken.

United Stores

Een van de verzendplatforms voor verkooppartners is Shops United. Sinds dit voorjaar maakt het bedrijf deel uit van het bol.com-netwerk van externe dienstverleners, te vinden op het Partner Platform – hier kunnen (potentiële) verkooppartners van bol.com allerlei relevante informatie vinden . Shoppes United biedt goedkopere verzendzegels en integreert ook bestaande verzendcontracten om verzending zo gemakkelijk mogelijk te maken. Marketingdirecteur Elaine Hoffman legt uit: “Het is voor ondernemers die al klant bij ons zijn makkelijker geworden om via bol.com te verkopen en te verzenden, en omgekeerd kunnen ook bestaande bol.com verkooppartners gemakkelijk gebruik maken van onze gratis software. Zo profiteren we van elkaars toegang. Als onderdeel van de samenwerking hebben we Verzenden via bol.com als verzendoptie toegevoegd, evenals dertien andere vervoerders in Nederland.

READ  6 nieuwe functies (hier is wat u ermee kunt doen)

Het is natuurlijk belangrijk dat verkooppartners echt samenwerken met dienstverleners op het partnerplatform. John Lane: Er zijn verschillende toelatingscriteria voor elke categorie. Over het algemeen zou er behoefte moeten zijn bij verkooppartners, en de oplossing binnen bol.com zou moeten werken zoals het buiten werkt. Maar er zijn ook voorwaarden van sociale aard, zoals IT-beveiliging. We stellen eisen aan dienstverleners op basis van industriestandaarden. Als ze al aan deze voorwaarde hadden voldaan, hoefden ze niets extra’s te doen. Door verbonden te blijven en elkaar continu uit te dagen op het gebied van IT-beveiliging, maken we onze digitale samenleving elke dag veiliger. Om aan de verkooppartners te laten zien hoe succesvol de partijen zijn in het voldoen aan de verschillende criteria, maken we voor de verzendpartners onder andere onderscheid tussen Goud, Zilver en Brons.

absolute veiligheid

Shoppes United heeft een gouden positie. “We gingen voor absolute veiligheid”, zegt Hoffman. We zijn er een aantal maanden mee bezig geweest. We hebben samen met onze hostingpartners hard gewerkt om de verbinding zo goed mogelijk te maken. We zijn zeer goed geholpen en opgeleid door bol.com en de contacten zijn vanaf het begin prettig geweest. Met behulp van ons verzendsysteem kunnen verkooppartners nu eenvoudig bol.com bestellingen versturen. Ze worden geüpload via onze link en de verzendzegels voor verzending via bol.com, zijn volledig geautomatiseerd. Dit scheelt veel handwerk.

Door de bomen het bos

In de praktijk preselecteert bol.com aanbieders met acceptatie in het Partner Platform, zodat verkooppartners sneller en betere keuzes kunnen maken, besluit John Lane: “Help mij kiezen, vaak de vraag. We proberen verkoopmedewerkers weer houten bomen te laten zien.

READ  Game moet ambtenaren en bestuurders leren over integriteit | 1Limburg

Dit is het derde artikel in een serie over zaken verkopen via bol.com. Het eerste artikel ging over de steeds robuuster wordende leveringsvoorkeuren van online shoppers, duurzaamheid en andere ontwikkelingen in e-commerce logistiek. In het tweede artikel vertelden verkoopmedewerkers over hun ervaringen met logistiek via bol.com en verzending via bol.com. Binnenkort lees je op deze site artikelen over het vergroten van je zichtbaarheid als verkooppartner op bol.com. Meer informatie vind je hier!

Dit artikel is tot stand gekomen op initiatief van bol.com
Tekst: BBP Media | Foto: puur beeld

More from Madison Garrett
Ik hoop dat walvissen over de hele buurt verspreid zijn
LEIDSCHE RIJN – In plaats van een ontspannen duik in het zand...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *