Counter-Strike 2 beschuldigd van het vals spelen van Steam-recensies omdat spelers ‘oneerlijke’ zet bekritiseren

Counter-Strike 2 beschuldigd van het vals spelen van Steam-recensies omdat spelers ‘oneerlijke’ zet bekritiseren

gepubliceerd: 2023-10-06T04:01:55

Bijgewerkt: 06-10-2023T04:02:08

Counter-Strike 2 (CS2) ligt onder vuur omdat spelers het spel ervan beschuldigen Steam-recensies te manipuleren op een manier die wordt beschreven als “oneerlijk”.

Na enkele maanden van verwachting werd Counter-Strike 2 officieel uitgebracht op 27 september. In een controversiële zet koos Valve ervoor om zijn voorganger, CS:GO, te vervangen door CS2 op Steam, waardoor CS:GO effectief van het platform werd verwijderd.

Counter-Strike 2 bevat belangrijke verbeteringen, waaronder verbeterde graphics en kaartreparaties. De overgang verliep echter niet voor alle fans soepel.

CS2 werd gelanceerd zonder veel populaire functies die een integraal onderdeel waren van CS:GO, zoals bepaalde kaarten, spelmodi en, in het bijzonder, ondersteuning voor Mac-gebruikers. Het is begrijpelijk dat er spelers zijn die teleurgesteld waren door de beslissing van Valve om de geliefde CS:GO-game van Steam te verwijderen. Om nog maar te zwijgen van de baanbrekende bugs die spelers al hebben ontdekt in CS2.

Artikel gaat verder na advertentie

Sommige die-hard CS:GO-fans zijn teleurgesteld over de manier waarop CS2 werd gelanceerd

Wat de controverse nog groter maakte, verwijderde Valve alle 167 prestaties die verband hielden met CS:GO van Steam, wat toegewijde fans nog meer frustreerde.

Veel van deze spelers zijn sindsdien naar Steam gegaan om hun frustratie te uiten en hebben negatieve recensies achtergelaten voor CS2. Ze realiseerden zich echter al snel dat hun recensies niet alleen de beoordeling van CS2 beïnvloedden, maar ook werden toegevoegd aan de verzameling recensies die CS:GO in de loop van de tijd heeft verzameld.

READ  Game 7 is een kans om geschiedenis van Timberwolves te schrijven

Deze stap van Valve leidde tot verontwaardiging onder de gemeenschap, waarbij velen het bedrijf beschuldigden van het oneerlijk opdrijven van de CS2-recensiescore.

Meld u gratis aan voor Dexerto en ontvang:

Minder advertenties|Donkere modus|Gaming-, tv-, films- en technologieshows

Artikel gaat verder na advertentie

Singleplayerrecensie op Steam Met meer dan 5.400 nuttige stemmen: “Het maakt niet uit hoe je denkt over het upgraden naar CS2, CS:GO mag niet van je lijst worden geschrapt. Ook het samenvoegen van GO-recensies in 2 is uiterst oneerlijk. Als EA en Ubisoft hiervoor bekritiseerd gaan worden zet, waarom wordt Valve niet bekritiseerd?

Recente recensies voor CS2 zijn “overwegend positief” vergeleken met de “zeer positieve” beoordeling voor alle recensies

Een andere gebruiker op het Counter-Strike 2-communityforum Trek het beoordelingsbeleid van Steam in twijfelwat suggereert dat Valve aan zijn eigen systeem sleutelde om CS2 in een positief daglicht te plaatsen.

Artikel gaat verder na advertentie

Niet alle spelers zijn het daar echter mee eens. Sommigen beweren dat CS2 is slechts een belangrijke update voor CS:GO Het is geen apart spel. Ze beweren dat, aangezien CS2 in wezen een evolutie is van CS:GO, het logisch is om de recensies te combineren.

Dit perspectief heeft geleid tot – Verhitte discussies binnen de gemeenschapSommige spelers bevestigen dat de titel “Counter-Strike 2” aangeeft dat het een vervolg is en niet alleen een uitbreiding.

Ondertussen heeft Valve een disclaimer toegevoegd op de Counter-Strike 2-winkelpagina, waarin wordt uitgelegd dat recensies die vóór 27 september zijn geschreven, betrekking hadden op de oudere versie, CS:GO.

Artikel gaat verder na advertentie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *