De belangrijkste nieuwe functies op een rij

Google toonde Android 13 aan het publiek tijdens het evenement I/O 2022. Hierdoor weten we nu precies welke innovaties de Android-versie bevat. Lees snel!

Lees verder na de aankondiging.

Android 13 verschijnt officieel

De aankondiging van nieuwe Android-versies varieert elk jaar. Google heeft al een bètaversie van Android uitgebracht voorafgaand aan de I/O-conferentie – waar de nieuwe software centraal staat – maar bespaart op de belangrijkste verbeteringen om tijdens I/O een algeheel trefwoord te krijgen.

Dat geldt ook voor Android 13, dat inmiddels breed wordt geïntroduceerd. Een grote Android-update is nog in ontwikkeling, maar zal later dit jaar officieel te downloaden zijn. In dit artikel delen we de belangrijkste innovaties met je, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Android 13 ميزات Functies

Android 13 is een minder spannende update dan zijn voorganger. Android 12 introduceerde een geheel nieuw design (materiaal van jou) en handige privacyfuncties. Android 13 bouwt hierop voort en voert vooral kleine verbeteringen door. Hierdoor heb je meer mogelijkheden om het uiterlijk van Android aan te passen en zijn er standaard kleurthema’s, waarmee je in één keer het uiterlijk van je toestel kunt veranderen. Onderzoek uit het programma.

Daarnaast wordt het mogelijk om applicatiepictogrammen te laten kleuren met het thema dat u op uw smartphone gebruikt. Hierdoor ziet het programma er heel uit en komen je favoriete kleuren beter tot hun recht. Daarnaast werkt deze functie ook met niet-Google-apps, anders dan Android 12.

READ  Rechtszaak FNV-Uber goed verlopen

Helaas werkt deze functie alleen op Pixel-telefoons. Er zijn ook meer kleurthema’s om uit te kiezen. De muziekspeler, die je bovenaan de notificatiebalk ziet, is nu ook gekleurd met de extensie artistiek werk van je muziek.

Privacy en beveiliging zijn een van de belangrijkste features van Android 13. Een nieuwe gebruiksvriendelijke optie is dat je apps toegang kunt geven tot bepaalde soorten media. Een app voor audiobewerking heeft bijvoorbeeld ook geen toegang tot uw foto’s en video’s. De applicatie heeft deze bestanden immers niet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook handig: je kunt apps zelfs toegang geven tot bepaalde mediabestanden, in plaats van al je foto’s en video’s tegelijk te delen.

Bovendien zijn pushmeldingen in Android 13 opgelost. Ze zijn nu veel minder opdringerig. Apps moeten nu toestemming vragen om meldingen te verzenden. De Google Assistent is ook minder storend. Je kunt de slimme assistent nu oproepen door kort op de home-knop op je smartphone te drukken, maar je kunt dit later weer uitzetten. Handig als je de assistent toch niet vaak gebruikt.

Bovendien krijgt de Play Store een make-over, want Google geeft de App Store een nieuw design. Hierdoor ziet de Play Store er eenvoudiger uit en wordt het makkelijker om nieuwe apps te ontdekken.

Een andere slimme functie is dat je nu voor elke app de systeemtaal kunt instellen. Als je meerdere talen spreekt, kan het een goed idee zijn om een ​​app in de ene taal te gebruiken en een andere in een andere taal in te stellen.

READ  De eeuwige strijd tegen illegale downloads bereikt een nieuw hoofdstuk

Het beste voor tablets

Android 13 brengt ook verbeteringen aan op tablets. Multitasken is fijner omdat je de gesplitste schermweergave makkelijker kunt activeren. Hierdoor kun je meerdere applicaties tegelijk gebruiken. Sleep vanuit het app-overzicht eenvoudig het app-pictogram naar de rechterkant van het scherm om te beginnen met multitasken.

Wil je een stylus op je Android-tablet gebruiken om bijvoorbeeld aantekeningen of schetsen te maken? In Android 13 kun je gewoon je hand op het scherm laten rusten, zonder dat je tablet dit als swipe registreert.

Android-versie 13

Android 13 wordt later dit jaar gelanceerd, hoogstwaarschijnlijk in augustus of september. Pixel-telefoons, die door Google zelf worden gemaakt, krijgen de update direct. Andere fabrikanten moeten dan werken aan het uitbrengen van de nieuwe versie van smartphones.

Google Pixel 6 Pro
Google Pixel 6 Pro

Er zullen verschillende bètaversies verschijnen tot de definitieve release, waarin nieuwe functies worden getest. De openbare bètaversie, die iedereen met recente Google Pixel-telefoons kan downloaden, is al een tijdje beschikbaar. De tweede bètaversie van Android 13 is vanaf vandaag beschikbaar. Wil je weten hoe dit allemaal werkt? Bekijk ons ​​advies over het installeren van de Android 13 beta.

Lees meer over Google:

More from Madison Garrett
Solar Magazine – RVO presenteert inspirerende gids voor complete netwerkoplossingen
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een inspiratiegids gepresenteerd met oplossingen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *