Na het doden van 8 agenten in Kanpur, heeft UP Police Probes Own Men

Kanpur-ontmoeting: de politie onderzoekt hun lokale agenten om te achterhalen wie informatie heeft gelekt

Nadat acht politieagenten vrijdag in Kanpur zijn neergeschoten door Vikas Dubey en zijn bende, onderzoekt de politie van Uttar Pradesh hun lokale officieren om te achterhalen wie informatie naar de criminelen heeft gelekt over de geplande arrestatie. De politie heeft vandaag Dayashaker Agnihotri, een bendelid van Vikas Dubey, gearresteerd, die naar eigen zeggen door iemand van het politiebureau op de hoogte is gebracht van de overval.

Het station van Chaubepur, Vinay Tiwari, is geschorst en de politie ondervraagt ​​hem. Het gehele personeel van het politiebureau van Chaubepur wordt gescand. Strenge maatregelen zullen worden genomen als iemand schuldig wordt bevonden aan ‘spionage voor de maffia’, vertelde Mohit Agarwal, het hoofd van de politie van Kanpur, aan NDTV.

“Hij (Vikas Dubey) kreeg een telefoontje van het politiebureau voordat de politie hem kwam arresteren. Daarna belde hij ongeveer 25-30 mensen. Hij schoot kogels op het politiepersoneel. Ik werd opgesloten in het huis op het moment van de ontmoeting.” zag daarom niets ‘, zei Daya Shankar Agnihotri door persbureau ANI.

ANI citeerde ook een operator van Kanpur’s Shivli Power Sub-station, Chhatrapal Singh, die op 3 juli een telefoontje ontving van Chaubeypur Power Station “om de stroom in het Bikaru-dorp te onderbreken omdat een elektriciteitslijn daar beschadigd was”.

De politieagenten kregen te maken met een kogelregen van AK-47 in het dorp Bikru, 150 km van de hoofdstad Lucknow, nadat drie teams van Kanpur’s Shivrajpur, Bilhaur en Chaubepur een gezamenlijke operatie hadden ondernomen om Vikas Dubey vrijdag te vangen. Vikas Dubey is sindsdien ongrijpbaar gebleken, ondanks een uitgebreide klopjacht door 25 politieteams.

De overval werd uitgevoerd nadat een lokale bewoner, Rahul Tiwari, beweerde dat Vikas Dubey had geprobeerd hem te vermoorden.

Er werd ook beweerd dat hij, toen Rahul Tiwari het Chaubepur-station, belast met Vinay Tiwari, benaderde, weigerde een rechtszaak aan te spannen tegen Vikas Dubey. Rahul Tiwari benaderde toen adjunct-hoofdinspecteur van politie Devendra Mishra, die een eerste informatierapport kreeg geregistreerd.

Toen Devendra Mishra het huis van Vikas Dubey ging overvallen, vluchtte Station In-Charge Vinay Tiwari vlak voordat de ontmoeting begon, wat argwaan wekte. Kanines politiechef Dinesh Kumar zei later dat het politieteam in een hinderlaag was gelokt en dat het vuur van drie kanten kwam, wat bewijst dat het “volledig gepland” was. Het team was gedwongen hun auto achter te laten en in de duisternis te lopen nadat ze een grondverzetmachine hadden gevonden die de weg blokkeerde.

Devendra Mishra behoorde tot de acht politieagenten die door de bende waren vermoord. Volgens de politie werd hij het huis van Vikas Dubey’s familielid Prem Prakash Pandey binnengesleept en neergeschoten. Zijn dienstrevolver werd uit het huis gehaald. Drie subinspecteurs en vier agenten werden ook neergeschoten. Twee van de schutters zijn door de politie vermoord.

Prem Prakash – ook een gevreesde crimineel en een deel van de bende van Vikas Dubey – werd gedood tijdens de ontmoeting.

Vikas Dubey, een berucht crimineel meesterbrein, wordt gezocht in meer dan 60 gevallen van poging tot moord, ontvoering, afpersing en rellen. Als crimineel met politieke banden was hij in het verleden ook lid van een politieke partij. Op zaterdag heeft het districtsbestuur van Kanpur zijn huis afgebroken.

READ  Xbox Series X verliest een van de weinige PS5-exclusives

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *