De keuze van de Kamala Harris-democraten van Indiase afkomst voor de Amerikaanse vice-president

De keuze van de Kamala Harris-democraten van Indiase afkomst voor de Amerikaanse vice-president

Joe Biden noemde Kamala Harris dinsdag als zijn vice-presidentiële keuze.

Washington, Verenigde Staten:

De hoopvolle Joe Biden van het Witte Huis noemde Kamala Harris, een spraakmakende zwarte senator uit Californië, dinsdag als zijn vice-presidentiële keuze, waarmee hij een maandenlange zoektocht naar een democratische partner afsloot om president Donald Trump in november uit te dagen.

“Ik heb de grote eer om aan te kondigen dat ik @KamalaHarris – een onverschrokken vechter voor de kleine man en een van de beste ambtenaren van het land – heb uitgekozen als mijn running mate,” zei Biden, 77, op Twitter.

“Ik ben er nu trots op dat ik haar als mijn partner in deze campagne heb.”

Het besluit, aangekondigd in typische 2020-stijl op sociale media, is enorm voor Biden, aangezien hij een brede coalitie van kiezers wil opbouwen om Trump uit het Witte Huis te verdrijven.

Toen Harris kort na de aankondiging naar Twitter ging, zei ze dat ze “vereerd” was om zich bij Biden aan te sluiten als kandidaat voor vice-president, en dat ze “zou doen wat nodig is om hem onze opperbevelhebber te maken.”

“@JoeBiden kan het Amerikaanse volk verenigen omdat hij zijn hele leven voor ons heeft gevochten. En als president zal hij een Amerika opbouwen dat onze idealen naleeft”, schreef ze.

Voor Harris is verheven tot een democratisch presidentieel ticket het politieke moment van zijn leven. En als ze winnen, wordt de 55-jarige Californiër de automatische koploper in de race voor de 2024 of 2028 Democratische nominatie.

Harris is een groot deel van haar politieke carrière een barrièrebreker geweest.

READ  College Football Bowl Games 16 december - Bahama's Bowl, Cure Bowl | Hoe te kijken, channelen, uitzenden, previewen, voorspellen

Haar ouders waren immigranten naar de Verenigde Staten – haar vader uit Jamaica, haar moeder uit India. Ze was de eerste zwarte vrouw die werd verkozen tot procureur-generaal van Californië, en pas de tweede zwarte vrouw, en de eerste vrouw van Zuid-Aziatische afkomst die in de Amerikaanse senaat werd gekozen.

Biden’s team verklaarde dat de twee Democraten woensdag in Wilmington, Delaware opmerkingen zullen maken bij het starten van hun gezamenlijke campagne.

Harris was in botsing gekomen met Biden tijdens het eerste democratische debat van de 2020-race, waarbij hij de voormalige senator berispte vanwege zijn verzet tegen busprogramma’s uit de jaren 70 die de integratie van gescheiden scholen afdwingen.

Het bezorgde haar een ontsnappingsmoment dat van korte duur bleek: Harris stopte in december 2019 en steunde Biden in maart.

Ondanks hun botsende debatten heeft Biden duidelijk gemaakt dat hij geen wrok koestert en Harris beschrijft als een ‘eersteklas intellect, een eersteklas kandidaat en een echte concurrent’.

Het Republikeinse Nationale Comité reageerde snel op de aankondiging en zei dat Harris ‘extreme’ politieke standpunten had die veel linkser zijn dan die van de meer gematigde Biden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *