De waarheid is dat India de jeugd geen banen kan geven, zegt Rahul Gandhi, tegen PM Modi over werkloosheid

De waarheid is dat India de jeugd geen banen kan geven, zegt Rahul Gandhi, tegen PM Modi over werkloosheid

Rahul Gandhi van het congres viel premier Modi aan vanwege de werkloosheid in India

New Delhi:

Congresleider Rahul Gandhi, een frequente criticus van het centrum, sloeg zondag opnieuw uit – dit keer over de werkloosheid. Gandhi beschuldigde de regering van Narendra Modi er niet in te slagen haar belofte van banen voor twee crore mensen elk jaar na te komen, en vervolgens beleid te voeren dat “de economische structuur van India vernietigde” en crores zonder banen achterliet.

In een video van 90 seconden die op zijn Twitter-account werd gepost, lanceerde de heer Gandhi de “Rozgar Do (werkgelegenheid bieden) ‘campagne en drong er bij jongeren zonder baan en anderen op aan hun stem te verheffen, zich uit te spreken en’ de regering uit haar sluimer te wekken ‘.

“Toen Narendra Modivan de premier werd, beloofde hij de jeugd van dit land dat hij elk jaar twee crore-mensen werk zou geven. Hij verkocht ze een hele grote droom. De waarheid is dat 14 crore mensen werkloos zijn gemaakt door Narendra Modivan de’s beleid,’ zei hij.

“Waarom is dit gebeurd? Vanwege verkeerd beleid – demonetisering, GST en vervolgens (coronavirus) lockdown. Vanwege deze drie heeft de regering de economische structuur van India vernietigd. De waarheid is nu dat India zijn jongeren geen banen kan geven”, voegde Gandhi eraan toe.

Het Lok Sabha-parlementslid uit Kerala zei verder dat de jeugdafdeling van zijn partij, het Indian Youth Congress, deze kwestie zou aansnijden en outreach-programma’s zou organiseren om campagne te voeren voor de “Rozgar Do“beweging.

READ  Coronavirus "vereist aanhoudende druk om de overdracht te verminderen", zegt de WHO-functionaris

Een soortgelijke video werd gepost door de woordvoerder van het Congres Randeep Singh Surjewala, die zei: “Het is het recht van jongeren dat ze werk krijgen. Op die manier kunnen zowel zij als het land vooruitgang boeken”.

Rahul Gandhi en zijn partij hebben de regering herhaaldelijk gericht op onder meer de werkloosheid in India. In februari, voordat de lockdown lakhs van migrerende werknemers zonder banen achterliet, haalde Gandhi de begroting van de Unie voor 2020 uit, bewerend dat het “jammerlijk gefaald” was om banen te creëren.

Volgens schattingen van het CMIE (Centre for Monitoring Indian Economy) verloren alleen al in april ongeveer 12 crore mensen hun baan, een maand na de eerste lockdown.

De werkloosheid in India bedroeg in juni 11 procent – tegen 23,5 procent de vorige maand – volgens gegevens van de particuliere denktank CMIE die zei dat meer dan 46 crore mensen in die maand op zoek waren naar banen. De CMIE zei ook dat de werkloosheidsniveaus “pre-lockdown” 8,5 procent waren.

Gandhi is ook kritisch geweest over de manier waarop de regering de coronaviruscrisis aanpakt en beweert dat “wanbeheer” van de economie een “tragedie was die miljoenen gezinnen zal vernietigen”.

READ  Rift Apart komt op 26 juli naar pc; Ondersteuning voor NVIDIA DLSS 3, Reflex, DLAA en meer

Vorige maand gaf een opiniepeiling onder bijna 60 economen door persbureau Reuters aan dat de Indiase economie dit fiscale jaar als geheel waarschijnlijk zal krimpen. De voorspellingen komen te midden van een stijging van het aantal COVID-19-gevallen, met meer dan 60.000 meldingen per dag gedurende de afgelopen drie dagen.

De bevindingen van de enquête weerspiegelden kritiek op het economische reddingspakket van de regering van Rs 20 lakh crore, dat geen directe contante steun voor de armen omvat – iets waar Gandhi herhaaldelijk om heeft gevraagd.

Als onderdeel van de inspanningen van de regering om banen te creëren, met name in landelijke gebieden (waar de CMIE de werkloosheid schat op 10,52 procent), kondigde premier Modi vorige maand Rs 50.000 crores aan voor de “Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan” – een programma waarvan hij zei dat het “geïnspireerd was. “door de lakhs van migranten die werkloos zijn geworden.

Deze Rs 50.000 crore maakt echter geen deel uit van het Rs 20 lakh crore Covid-pakket; het was al aangekondigd tijdens de begroting en vóór de lockdown.

De regering kondigde ook een regeling van Rs 20.000 crore aan om twee MSME’s (micro-, kleine en middelgrote ondernemingen) te helpen die banen bieden aan crores en goedkeuring van een minimale ondersteuningsprijs voor 14 gewassen.

Het congres heeft werkloosheid en de aanpak van de Covid-crisis toegevoegd aan de lijst van wat het de grootste “mislukkingen” van de regering van premier Modi noemt – de demonetisering van 2016 en de implementatie van de GST in 2017.

Met input van Reuters

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *