Directe observaties van het voetbal in Georgië als JT Daniels de wedstrijd opslaat tegen de staat Mississippi

Het lijkt erop dat Georgië eindelijk zijn quarterback heeft JT Daniels. Het probleem is dat het hem lijkt te hebben gevonden, aangezien elk ander aspect van het team uit elkaar valt.

Daniels droeg Georgia de hele nacht terwijl hij de staat Mississippi verscheurde. Hij gooide voor 401 yards en vier touchdowns in de overwinning. Die cijfers overtreffen alles wat hij deed in zijn tijd als eerstejaarsstudent bij USC. Het was letterlijk de beste game die een quarterback uit Georgia onder Kirby Smart heeft gehad, aangezien hij tijdens het Smart-tijdperk voor de meeste yards in één game gooide.

En Daniels-cijfers hadden aantoonbaar beter kunnen zijn. Met een gelijke stand van 24, plaatste Daniels back-to-back perfecte passes naar Kearis Jackson en George Pickens. Maar beiden eindigden in druppels.

Het maakt niet uit voor Daniels, want hij vond Jackson op de derde plaats voor de go-ahead score. Georgië won met 31-24 om dit seizoen te verbeteren naar 5-2.

Misschien was de zorgwekkende afhaalmaaltijd van het spel dat Georgia alles van Daniels nodig had, omdat de Bulldogs op andere gebieden worstelden. Georgië had slechts 12 meeslepende werven in het spel, het laagste totaal in het Smart-tijdperk. De verdediging heeft ook een groot deel van de eerste drie kwartalen krachtig gestreden tegen het misdrijf van de staat Mississippi.

Daniels werd de eerste Georgia quarterback die voor 400 yards gooide in een wedstrijd sinds Aaron Murray dat deed in 2013. Op zaterdag zag Daniels er net zo goed uit als Murray deed toen hij in Athene was.

Misschien is dat genoeg om enkele van de voor de hand liggende problemen met Georgië op zaterdagavond over het hoofd te zien.

READ  Hoe het was om in 2020 bij een voetbalwedstrijd van Washington Football Team te zijn

De voetbalverdediging van Georgië worstelt opnieuw, scherpt laat aan

Mississippi State had geen Heisman Trophy-mededinger bij de quarterback. Het was beginnende echte eerstejaars Will Rogers. De Bulldogs uit Starkville hebben sinds de eerste wedstrijd van het seizoen geen goede aanvallende show gehad.

En toch zorgde de verdediging van Georgië ervoor dat ze er op de een of andere manier behoorlijk goed uitzagen. Rogers zag er evenwichtig en ongemakkelijk uit toen hij 336 yards gooide op 41 van de 52 paspogingen.

Georgië leek tevreden met het feit dat de staat Mississippi korte pass na korte pass oppikte, waardoor ze in gunstige tweede en derde down situaties terechtkwamen. De Mississippi State was in staat om de overtreding van Georgië van het veld te houden toen de Mississippi State zich bekeerde na 7 van de 13 pogingen.

De Georgische verdediging begon in de tweede helft wel beter te spelen na een touchdown op de openingsdrive. De Bulldogs begonnen eindelijk druk te krijgen, want Jermaine Johnson en Azeez Ojulari hadden zakken voor de tweede helft, terwijl Ojulari de laatste rit van de Mississippi State beëindigde.

De verdediging was opnieuw zonder Richard LeCounte en Jordan Davis. Maar moet het verlies van die twee spelers zo’n steile terugval in het spel verdienen? Dit is een Georgia-team dat in elk van de afgelopen vier rekruteringscycli een top-drie rekruteringscursus heeft ondertekend. En de staat Mississippi bracht slechts 49 spelers met een beurs naar het spel.

Er klopt iets duidelijk niet met de verdediging van Georgië. Kan het dit seizoen worden opgelost? Misschien als LeCounte terugkeert. Maar één speler, zelfs iemand die zo goed is als LeCounte, zou niet volledig moeten verdedigen.

READ  Ubisoft verkoopt nu Assassin's Creed Valhalla XP-boosts

Grote dag van Jermaine Burton

Eerstejaars wide receiver Jermaine Burton kwam in het spel en had 130 ontvangende yards en een touchdown.

In de eerste helft tegen de Mississippi State blies hij daar voorbij met 149 yards op zeven vangsten. Hij scoorde ook op het laatste aanvallende spel van Georgië van de eerste helft om de wedstrijd gelijk te trekken.

En toen kwam hij naar buiten en scoorde op een touchdown van 48 meter op de eerste drive van Georgië van de tweede helft.

Burton eindigde het spel met acht vangsten voor 197 yards om mee te gaan met de touchdown-vangst. Het was bijna een recordprestatie op school, want hij viel in 2011 net achter de 205 meter van Taverres King tegen Michigan State.

Het hielp dat Georgia George Pickens weer in het spel had. Hij legde onmiddellijk een connectie met Daniels, want hij had een vangst van 28 yard en rende op de eerste rit. Pickens eindigde met 87 yards op acht vangsten. Het was zijn meest productieve wedstrijd van het seizoen en hij vond voor het eerst sinds de wedstrijd in Auburn de eindzone.

Een brede ontvanger was de afgelopen seizoenen een ernstige zorg voor Georgië. Met het veelbelovende spel van Burton – een eerstejaars – en Pickens – een tweedejaars – was het een bemoedigende avond voor de positie.

READ  Panic's Playdate is een retro-modern handheld-gaming genot

Vervagen naar zwarte truien

Dus de Bulldogs volgden en droegen voor het eerst sinds 2016 de zwarte truien.

Over het algemeen leken mensen de manier waarop ze eruit zagen leuk te vinden, en het maakte mensen opgewonden voor de wedstrijd voor wat een behoorlijk kleine tegenstander was in de staat Mississippi.

Zeker, de eerste reacties op de truien op sociale media waren positief. Maar terwijl Georgia opnieuw worstelde in de zwarte draden, voelt het alsof we ze een tijdje niet meer zullen zien, en zeker niet in een spel met consequenties.

Dit is pas de vijfde keer in de programmageschiedenis dat Georgia ze draagt ​​en de tweede keer onder Kirby Smart. De twee keer onder Smart waren beide in november-wedstrijden waarin Georgië zijn eigen lot niet in handen had bij het winnen van de SEC East.

Is dat wat nodig is om deze truien weer te dragen en te zien? Alleen Smart weet en controleert uiteindelijk of dat het geval is.

Meer voetbalverhalen uit Georgië van rond DawgNation

More from Madison Garrett

5 verschillen tussen de rivalen onderweg

Veilig gebruik van je telefoon: dat is waar Apple CarPlay en Android...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *