ISL-clubs overhandigden SOP voor seizoen 7; thuiswedstrijden die op één locatie kunnen worden gespeeld

ISL winner in 2014, defender Biswajit

Hoewel er nog steeds geen duidelijk woord is over de Standard Operating Procedure (SOP) voor franchises die de 13e editie van de Indian Premier League (IPL) ingaan, hebben de functionarissen van de Indian Super League overuren gemaakt en een gedetailleerde SOP vastgesteld voor het komende seizoen het houden van gezondheid en veiligheid als de belangrijkste factor bij het bepalen van alle protocollen. Volgens bronnen is hetzelfde aan de clubs meegedeeld.

Goa en Kerala zijn de twee staten die op de shortlist staan ​​om ISL dit seizoen te hosten en afhankelijk van wat op 7 augustus groen licht krijgt, worden wedstrijden gespeeld op drie locaties met een minimum aan reizen.

ISL SOP-richtlijnen

Sprekende tot IANS, bronnen in de know zei dat de SOP stelt dat de 10 teams zullen worden verdeeld in drie groepen met Groep A met vier teams en Groep B en C met elk drie teams. Dit is gedaan vanuit een operationeel oogpunt waarbij vier teams in Groep A en drie teams in Groep B en C hun thuiswedstrijden op één locatie zullen spelen en alleen naar uitwedstrijden zullen reizen voor uitwedstrijden.

“Laten we bijvoorbeeld zeggen dat alle clubs in het zuiden (Bengaluru FC, Hyderabad FC, Chennaiyin FC en Kerala Blasters) in groep A op één locatie zitten. Kerala Blasters zullen dus al hun thuiswedstrijden (9) spelen op de locatie waar ze gehuisvest zijn en drie ‘uit’-wedstrijden tegen Bengaluru, Hyderabad en Chennaiyin op dezelfde plaats als in hun poule,’ legde een bron uit.

Er zal ook een centraal medisch team zijn en een League Hygiene Officer die toezicht zal houden op het uitvaardigen van operationele richtlijnen en deze over de hele linie zal implementeren.

READ  De verontwaardiging van Steam-gebruikers zorgt ervoor dat Hitman 3 Devs gratis upgrades uitbrengt

De ISL heeft ook de opdracht gegeven dat de clubs een eigen hygiëneambtenaar inhuren. “Iedereen die bij de competitie betrokken zal zijn, wordt in drie groepen verdeeld: een groep voor hoge bescherming, een gemiddelde bescherming en een groep voor algemene bescherming”, aldus de bron.

De groep met hoge bescherming zal bestaan ​​uit spelers, teamofficials en hun medebewoners, inclusief familie en vrienden.

ISL Seizoen 7

IANS-foto’s

De middenbeschermingsgroep zal bestaan ​​uit competitiepersoneel, omroeppersoneel, clubbeheerders en hotelpersoneel. De algemene beschermingsgroep zal de geaccrediteerde personeelsleden zijn en ze zullen allemaal in deze haakjes regelmatig worden getest.

Alle spelers en staf moeten 48 uur voor aankomst in de gaststad een negatieve Covid-19-test afleggen in hun eigen stad en ze zullen bij aankomst opnieuw worden getest en enige tijd in isolatie doorbrengen, zelfs als het resultaat negatief is.

Clubs moeten er ook voor zorgen dat hun spelers terugkeren naar een volwaardige training in vier fasen, waarbij een speler de eerste zes dagen bij aankomst op de locatie geïsoleerd traint en in die periode tweemaal wordt getest.

De ISL zal ook een gezondheidsapp lanceren om dagelijks een gezondheidsonderzoek en symptoomcontrole uit te voeren.

De ISL zal naar verwachting 31 augustus zijn schema bekendmaken en het voorseizoen starten tussen 1 en 10 oktober met een ISL coachesforum gepland voor 2 november. Individuele clubworkshops worden gehouden tussen 5 en 15 november met de eerste wedstrijd van het seizoen te spelen tussen 20-23 november achter gesloten deuren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *