Jacob deGrom zegt dat hij in orde is, en de Mets hebben hem nodig om gelijk te hebben

Jacob deGrom zegt dat hij in orde is, en de Mets hebben hem nodig om gelijk te hebben

“Ik moet verkeerd hebben geslapen”, theoretiseerde een gezond uitziende Jacob deGrom donderdag op Citi Field, en de aas schetste een plan dat hem nog steeds op de heuvel zou hebben voor Opening Day, 24 juli, misschien met slechts een paar minder plaatsen in zijn tank.

Desalniettemin weet je dat niemand met een diepgewortelde interesse in dit team zal slapen totdat de belangrijkste speler van de Mets – verreweg – weer op een heuvel klimt en zijn werk voltooit op een manier die hij dinsdag niet kon vanwege een strakke rug.

“Dit is een dagelijkse benadering die we volgen”, zei manager Luis Rojas. “We zijn verheugd over het nieuws dat uit de MRI kwam [exam Wednesday] duidelijk schoon zijn, maar dit is de dagelijkse benadering die we volgen. We hebben allemaal hoop voor veel dingen. Jake om te gooien, Jake om Opening Day te doen, maar op dit moment is het een dagelijkse aanpak die we volgen. “

Na de intrasquad-wedstrijd van de Mets zei Rojas dat deGrom zonder problemen catch had gespeeld, waardoor hij de oefenwedstrijd van zondag tegen de Yankees in het Yankee Stadium had opgezet en, tijdens zijn normale rust, tegen de Braves in de opener zou gaan. Het resultaat van zijn vroege vertrek dinsdag, peinsde deGrom, zou op Opening Day 80 tot 85 pitches kunnen gooien in plaats van 100, zo niet vanwege zijn tegenslag.

Dit is een organisatie die zeer veel wil beloven en overpresteren op het gebied van spelersblessures, nadat ze in het verleden al te veel jaren het tegenovergestelde heeft gedaan – vandaar dat Rojas voorzichtiger klinkt dan Dr.Anthony Fauci op een togafeest. Toch schetste de hetero shooter deGrom kalm een ​​beeld van optimisme. Het feit dat hij tijdens zijn intrasquad-uitje dinsdag gewoon niet los kon komen, in plaats van iets dramatisch te voelen na een enkele worp, moedigde hem aan, en het MRI-resultaat bevestigde zijn voorgevoel.

READ  Ninja stopt met Twitch-exclusiviteit en begint te streamen op YouTube, Facebook en meer
Jacob Degrom
Jacob DegromAP

“Ik denk dat ik een tijdje in de buurt ben, mijn lichaam kenend … als dat een normale wedstrijd was, had ik niets gezegd”, zei hij.

Hij zei terecht iets en het universum van Mets schudde terecht. DeGrom leidde de Mets in overwinningen boven vervanging voor vier van zijn vijf volledige Hoofdklasse-seizoenen. In 2016, de uitzondering, eindigde hij als tweede voor Noah Syndergaard, die dit seizoen de revalidatie na een operatie van Tommy John zal missen.

Vorig jaar, toen de Mets 86 wedstrijden wonnen, stelde deGrom een ​​8.2 WAR samen om drie volledige overwinningen te behalen voor zijn naaste teamgenoot, Pete Alonso (5.2).

Hoewel Alonso, de regerende National League Rookie of the Year, naast zijn wonderbaarlijke kracht ook leiderschap en moxie brengt, dekken de Mets hem veel beter – door eerst Dom Smith te spelen, plus ze zijn goed uitgerust om te profiteren van de designated hitter addition – dan konden ze hun tweevoudig regerend NL Cy Young Award-winnaar deGrom, wiens afwezigheid de Mets ertoe zou dwingen te kiezen tussen Walker Lockett, Corey Oswalt of jongere David Peterson om hun vijfde starterslot te vullen.

Zich verwijderen uit de intrasquad-wedstrijd ‘was uit een overvloed aan voorzichtigheid en probeerde het slim te spelen’, zei deGrom. Zijn status schept achteraf een overvloed aan voorzichtigheid.

Zelfs in dit verkorte seizoen, te midden van een ultracompetitief NL-Oosten waar de Braves en de Nationals allebei coronavirusgerelateerde hits hebben gezien, is het moeilijk om te zien dat de Mets de divisie veroverden zonder aanzienlijke hulp van deGrom. Dus markeer zondag op je agenda. Plots voelt die scrimmage van de Subway Series net zo vitaal aan als een wedstrijd van september in Washington.

READ  Octopath Traveler 2 Devs op Series Goals, PlayStation's eerste Skip-game en meer

Je wilt tenslotte toch weer gezond gaan slapen, nietwaar? Zolang je deGrom door zijn verschuiving tegen de Yankees-opstelling heen ziet komen, droom je weer van een parade.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *