Kamala Harris reageert op Trump’s birther-aanvallen: ‘Ze gaan leugens plegen’

Kamala Harris' diverse family heritage
“Ze gaan proberen om af te leiden van de echte problemen die het Amerikaanse volk treffen. En ik verwacht dat ze vuile tactieken zullen gebruiken. En dit wordt een knock-down, drag-out. En wij ‘ weer klaar, ‘zei Harris media outlet TheGrio in een interview zondag vrijgegeven, toen hem werd gevraagd hoe Trump het promoten van meer samenzweringen aangeeft welke tactieken zijn campagne zal gebruiken.
Op zaterdag zei Trump, die soortgelijke samenzweringen over voormalig president Barack Obama heeft gepusht, dat hij geen vragen zou “nastreven” over de geschiktheid van Harris, maar hij deed de complottheorieën niet af als vals.

‘Ik weet er niets van, maar het is niet iets dat me stoort’, zei de president tijdens een persconferentie in zijn golfclub in Bedminster, New Jersey. “Ik weet het gewoon niet, maar het is niet iets dat we zullen nastreven.”

Trump zou donderdag niet definitief zeggen of Harris voldeed aan de vereisten om als president of vice-president te dienen, en zei dat hij op ‘sociale media’ hoorde dat Harris mogelijk niet in aanmerking kwam. Harris werd geboren in Oakland, Californië, waardoor ze in aanmerking kwam als vice-president.

“Ik heb vandaag gehoord dat ze niet aan de eisen voldoet”, zei Trump, verwijzend naar John Eastman, de advocaat en professor aan de Chapman University die de kwestie in een opiniestuk van Newsweek aan de orde stelde, als “zeer hoog gekwalificeerd”. Zaterdag noemde Trump hem een ​​’briljante advocaat’.

Eastman kreeg klinkende kritiek en beschuldigingen van racisme nadat zijn opiniestuk haar geschiktheid betwijfelde, omdat ze werd geboren uit Jamaicaanse en Indiase immigrantenouders – ondanks het feit dat ze een geboren burger is.

READ  In opkomst: Tatis, Guerrero onder de game die jonge sterren opvoedt

De redacteuren van Newsweek hebben zich sindsdien verontschuldigd door te schrijven: “Dit opiniestuk wordt door sommigen gebruikt als een instrument om racisme en xenofobie te bestendigen. Onze excuses.” Ze zeiden dat ze het online houden voor transparantie.

Kamala Harris & # 39;  Rise stuurt een boodschap van hoop naar jonge meisjes van kleur
Harris is geen onbekende in beschuldigingen over haar ras. Tijdens de voorverkiezing voor de Democratische president retweette de zoon van Trump, Donald Trump jr., En verwijderde vervolgens een criticus die zei: “Kamala Harris is * geen * Amerikaanse zwarte. Ze is half Indiaas en half Jamaica.” Harris ‘campagne sloeg destijds de valse aanvallen af ​​en zei dat dezelfde tactiek tegen Obama werd gebruikt.

“Het werkte toen niet en het zal nu ook niet werken”, vertelde Harris ‘communicatiedirecteur aan CNN in juni 2019.

In een interview in maart 2019 met The Breakfast Club werd Harris gevraagd naar soortgelijke aanvallen. ‘Dus ik ben geboren in Oakland en opgegroeid in de Verenigde Staten, behalve in de jaren dat ik op de middelbare school zat in Montreal, Canada,’ antwoordde Harris met een lach. “En kijk, dit is hetzelfde wat ze deden met Barack (Obama). Dit is niet nieuw voor ons en dus denk ik dat we weten wat ze proberen te doen.”

Harris zei tegen TheGrio in een interview dat op zaterdag werd opgenomen: “ Ik ben heel helder over het feit dat ze, zoals je zei, zullen deelnemen aan wat ze tijdens zijn hele administratie hebben gedaan, namelijk, laten we gewoon heel openhartig en duidelijk: ze gaan leugens plegen. Ze gaan bedrog plegen. ‘

“Niets dat we ooit hebben bereikt dat ging over vooruitgang, is zonder slag of stoot gekomen”, voegde ze er later aan toe.

Booker noemt Trump een ‘bullebak’ na aanslagen op Harris
Harris herhaalde hetzelfde sentiment tijdens een virtueel interview met Essence zondag vrijgegeven, zeggend dat ze klaar is om te helpen bij het implementeren van verandering.
“Het lijdt geen twijfel dat we onmiddellijke verandering en drastische veranderingen nodig hebben, en dat is zo veel van waar het Biden-Harris-platform en de regering van Biden-Harris over zullen gaan,” zei Harris. “Het gaat erom dat we zeggen dat we onmiddellijk een aantal kwesties moeten aanpakken die prioriteit en onmiddellijke aandacht vereisen. En dat heeft betrekking op het weer aan het werk krijgen van mensen. Het betekent investeren in infrastructuur en het creëren van miljoenen nieuwe banen. Het betekent vechten voor gezondheidszorg voor iedereen. mensen.”

Harris verdedigde ook haar strafrechtelijke staat van dienst bij TheGrio, toen hem werd gevraagd of ze de kritiek begrijpt die tegen haar is geuit. Tijdens haar presidentiële run trokken advocaten en progressieve activisten haar vervolging in twijfel, inclusief haar beslissing om in beroep te gaan tegen de uitspraak van een federale rechter, die ze “gebrekkig” noemde, dat de uitvoering van de doodstraf door de staat ongrondwettelijk was. Ze was destijds de eerste zwarte procureur-generaal van de staat. Het werd een vlampunt in het tweede democratische primaire debat.

READ  Valve trekt Artifact 2.0 in, waardoor huidige versies gratis worden

‘Er zijn er die gewoon zeggen:’ Kijk, maar je was officier van justitie, punt uit. ‘ En de gevolgtrekking daar of de veronderstelling dat er is, was dat ik deel uitmaakte van het systeem dat de gemeenschappen, de gemeenschap waar ik vandaan kom, schade heeft berokkend, ”vertelde Harris aan TheGrio. “En ik denk dat we dat punt echt moeten onderscheiden van het vlak, want we kunnen niet alleen aan de buitenkant staan ​​van deze systemen die we moeten veranderen. Het vereist ook dat we naar binnen gaan.”

Harris voegde eraan toe dat ze trots is op het werk dat ze heeft verricht. Ze vertelde Essence dat haar regering zou werken om meer te doen voor hervorming van het strafrecht.

“Ik heb te veel gevallen gezien waarin niet alleen ongewapende zwarte mensen werden vermoord, maar ook vrouwen,” zei ze, eraan toevoegend: “En we moeten hun naam uitspreken en begrijpen dat we gerechtigheid nodig hebben.”

Daniel Dale, Nicky Robertson, Kyung Lah Gregory Krieg en Chandelis Duster van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Written By
More from Max Mcgee

Civilization 7 is gestart door Firaxis, 2K Games

Beschaving 7 Het lijkt in de maak, als we de geruchten mogen...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *