Miyamoto leidt fans door Super Nintendo World – en het ziet er fantastisch uit

Vrijdag namen Nintendo en Universal Studios Japan de sluier van een project dat jaren in de maak was: het allereerste themapark met Nintendo-thema, met de toepasselijke naam Super Nintendo World. En wie kan de wereld beter laten kennismaken met deze levensgrote wandeling door alles wat met Mario te maken heeft dan de maker van het personage zelf, de oude Nintendo-ontwikkelaar en ontwerper Shigeru Miyamoto.

De video van 15 minuten, ingesloten aan het einde van dit artikel, draaide grotendeels om de introductiemomenten van het park, vol met Super Mario-melodieën en interactieve elementen. Veel van de decoraties en objecten van het park kunnen worden gebruikt door parkbezoekers die een speciaal polsbandje dragen, de Power-Up Band genaamd, die een Amiibo-achtige NFC-chip bevat. Druk op de sensor in de buurt van parkobjecten, zoals een Super Mario-muntenblok, en een nieuw virtueel item verschijnt in een gesynchroniseerde Super Nintendo World-app op je smartphone. Hoe deze virtuele items je bezoek aan Super Nintendo World precies zullen beïnvloeden, blijft onduidelijk, maar Miyamoto-san hintte naar verrassende attracties en verborgen interactieve panelen die parkbezoekers persoonlijk kunnen ontdekken. (Bovendien zullen die Power-Up Bands ook dienst doen als Amiibo voor compatibele hardware, zoals Nintendo Switch.)

Slechts één “rit” kreeg een showcase in de video, zij het een korte: een Mario Kart-race tegen Bowser. Het wordt gehost in een replica van het kasteel van Bowser en bezoekers zullen plaatsnemen in een van een reeks skelters in Mario-stijl die lijken te zijn verbonden op een achtbaanachtige baan, in plaats van vrij te besturen. Precies wat bezoekers tijdens die rit zullen zien, blijft onduidelijk, maar eerder nieuws over de augmented reality (AR) -elementen van de rit werd versterkt met de eerste officiële blik op de AR-bril van het park, die is bevestigd aan een Super Mario-hoed.

Het is niet verwonderlijk dat het themapark een robuuste cadeauwinkel zal bevatten, waarvan Miyamoto-san bevestigt dat het exclusieve Nintendo-merchandise zal bevatten – met name een robuust Super Mario-speelgoed waarvan de benen in een lopende beweging bewegen zonder dat er batterijen nodig zijn, met slechts een handdruk. (Het is gemakkelijk om te vergeten dat de geschiedenis van Nintendo als uitgever van games werd voorafgegaan door een ongelooflijke verscheidenheid aan slim ontworpen speelgoed, grotendeels dankzij de voormalige Nintendo-ontwerper Gunpei Yokoi, die uiteindelijk de eerste Game Boy bedacht.)

Miyamoto-san liet de kijkers ook door een van de restaurants van het park lopen, met een Toad-thema en “ramen” in de keuken (hoewel dit slechts hoge resolutie LCD-panelen zijn met vooraf weergegeven CGI-animaties van Toad-personages die eten maken). Een paar van de voedselopties van het park werden getoond, en iedereen die in een Japans themacafé is geweest, weet dat de natie zijn eigenzinnig ontworpen eten heel serieus – wat meteen duidelijk is aan het vreemd uitziende eten dat in de video van vandaag wordt getoond.

De video van vandaag onthulde echter geen andere merkervaringen bij Super Nintendo World, met name de ervaringen die zouden draaien rond het beroemde Nintendo-personage Donkey Kong of de eerder geplaagde Yoshi’s Adventure-rit. We zullen blijkbaar moeten wachten tot het park op 4 februari 2021 in Japan wordt geopend om te zien of niet-Mario-content tijdens het lanceringsvenster open zal zijn voor het publiek – en nog langer voordat het park met Nintendo-thema wordt gelanceerd op De locaties van Universal Studios in Orlando, Los Angeles en Singapore. (Het is niet verwonderlijk dat de onthulling van vandaag meerdere waarschuwingen bevatte over COVID-protocollen voor de Japanse lancering.)

Hoewel ik gretig was om de details van de video in galerijvorm onder de aandacht te brengen, is elke Nintendo-fan die zijn zout waard is het aan zichzelf verschuldigd om te zien hoe Miyamoto-san duizelig alles in dit park introduceert. Ik kan me persoonlijk niet herinneren wanneer ik de man voor het laatst zo opgewonden zag van een project, en op basis van wat er tot nu toe is getoond, kan ik hem dat niet kwalijk nemen.

Shigeru Miyamoto leidt fans door Super Nintendo World in Universal Studios Japan

Advertentie afbeelding door Nintendo / Universal Studios Japan

READ  Nieuwe Xbox Game Pass Ultimate-deal is bijna te mooi om waar te zijn
Written By
More from Lesley Curry

Heeft Mortal Kombat 11-regisseur Ed Boon net het volgende DLC-personage geplaagd?

Deed Mortal Kombat 11 plaagt regisseur Ed Boon het volgende DLC-personage? Op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *