Mobiele ontwikkelaar van Call Of Duty over prestaties van het eerste jaar, impact van COVID-19 en meer

Na enkele kleinere releases zoals Call of Duty Heroes, heeft Activision een grote stap gezet om van Call of Duty Mobile de definitieve Call of Duty-ervaring op mobiel te maken – en het lijkt te hebben gewerkt. De game, die in oktober 2019 werd uitgebracht, is een enorm succes, mede dankzij de steeds groter wordende reeks content.

De game, die is ontwikkeld door TiMi Studios in China, heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen downloads bereikt en heeft de inhoud aanzienlijk uitgebreid. De game is gelanceerd met 11 multiplayer-kaarten en heeft er nu 23; het had één multiplayer-modus bij de release en heeft er nu 27. Enkele van de andere statistieken voor het eerste jaar omvatten de Battle Royale-kaart die met ongeveer 50% in omvang toeneemt, terwijl er nu maar liefst 182 speelbare personages in het spel zijn.

GameSpot kreeg onlangs de kans om met Call of Duty Mobile GM Matt Lewis te spreken over het eerste jaar van Call of Duty Mobile. In het interview sprak Lewis over de prestaties van het spel in het eerste jaar, hoe de aanhoudende COVID-19-pandemie de ontwikkeling heeft beïnvloed, wat er wordt gedaan om valsspelers te bestrijden en nog veel meer. Lewis bevestigde echter geen plannen om Zombies terug te brengen, een favoriete modus van fans die eerder dit jaar werd verwijderd.

Je kunt het volledige interview hieronder bekijken. Call of Duty Mobile is momenteel beschikbaar op Android en iOS als een gratis te spelen game die wordt ondersteund door microtransacties. Bekijk voor meer informatie al het nieuwe in de jubileumupdate, de grootste in de geschiedenis van het spel.

READ  Activision verkleint de bestandsgrootte van Call of Duty zodat je andere games kunt downloaden

Call of Duty Mobile is blijkbaar een zeer succesvolle release voor Activision geweest voor een aantal statistieken. Nu je ongeveer een jaar verwijderd bent van de release, kun je nadenken over het eerste jaar en wat je hebt geleerd en bereikt?

Het Call of Duty: Mobile-team heeft in de afgelopen 12 maanden ongelooflijk veel bereikt. Ons doel was vanaf het begin eenvoudig: maak een authentieke Call of Duty-game van AAA-kwaliteit die geweldig speelt op een telefoon. Het afgelopen jaar zijn we trouw gebleven aan deze visie toen we van het ene deel van het spel naar het volgende gingen om dingen steeds beter te maken. We hebben veel energie gestoken in het verbeteren van het gevoel van het spelen van een enkele wedstrijd. We zijn geobsedeerd door de technische prestaties en de algemene beschikbaarheid van de game. We zijn misschien meer dan wat dan ook vastbesloten om de kwaliteit en het volume van inhoudsupdates die we aan spelers geven, te verhogen.

De CoD-fanbase staat bekend als openhartig en eigenwijs over de richting van de serie. Kun je vertellen wat voor soort feedback je hebt gekregen van de community voor CoD: Mobile en hoe je hebt gereageerd op hun feedback?

De CoD-fanbase staat erom bekend openhartig te zijn over de richting van de serie, en dat vinden we geweldig. Als je het verprutst, hoor je erover, en als je het goed doet, laten ze het je ook weten. Eerlijke handel! In plaats van ervoor weg te rennen, omarmen we het. Elke week verzamelen we actief feedback op een paar verschillende forums en sites, zowel om informatie te delen over aankomende updates als om feedback te krijgen over dingen die we onlangs hebben gedaan. Deze sessies zijn cruciaal voor ons – als je een speler bent die dit nu leest, blijf dan met ons praten!

READ  Euro 2020 analyse: Zwitserland vs Turkije

“De CoD-fanbase staat erom bekend openhartig te zijn over de richting van de serie, en daar houden we van. Als je het verprutst, hoor je erover, en als je het goed doet, laten ze je dat ook weten.” – Matt Lewis, Call of Duty Mobile GM.

Nu Black Ops Cold War binnenkort uitkomt, heb je plannen voor cross-promotie of integratie met die game in welke hoedanigheid dan ook?

We hebben plannen voor enkele lonende cross-game-ervaringen, waarvan er al een is gelanceerd. Mobiele spelers die de Black Ops Cold War Beta speelden op hetzelfde Activision-account kregen een gratis Adler-operator-skin in mobiel.

Hoe heeft de aanhoudende COVID-19-pandemie de ontwikkeling van Call of Duty: Mobile beïnvloed en wat heb je tijdens het proces geleerd over je teams en processen?

COVID-19 is een behoorlijk uitdagend obstakel gebleken voor het maken van Call of Duty: Mobile. Uiteindelijk zijn games een creatieve onderneming, en het is moeilijk om in afzondering creatief te zijn – je hebt mensen nodig om ideeën af te binden en om je te inspireren. Dit is moeilijk voor Zoom! Maar onze teams zijn geweldig en het is inspirerend om elke dag naar het werk te gaan.

Is er een update die je kunt geven met betrekking tot de Zombies-modus voor CoD Mobile en wanneer deze mogelijk opnieuw wordt geïntroduceerd?

We hebben nu geen update voor Zombies, maar Zombies is niet iets dat we zijn vergeten. Onlangs hebben we ons erop gericht ervoor te zorgen dat Multiplayer zich van wereldklasse voelt, en vervolgens op het verbeteren van onze Battle Royale-modus, eerst door de Alcatraz-kaart uit Black Ops 4 toe te voegen en vervolgens door onze originele Geïsoleerde kaart te polijsten en op te bouwen.

READ  BTS, Chungha en Taeyeon nemen nieuwe platina-singles op in Korea

Hoe benader je de gevallen van valsspelen / hacken / exploits in CoD: Mobile. Kunt u iets vertellen over uw inspanningen om negatief gedrag te bestrijden?

Call of Duty: Mobile gebruikt gepatenteerde technologie om hackers te identificeren en proactief te verbannen voordat ze de ervaringen van anderen verpesten. We willen niet in detail treden over hoe, maar we nemen fair play heel serieus.

Wat kun je ons vertellen over wat er gaat komen voor CoD: Mobile in de toekomst?

We zijn zo enthousiast over waar Call of Duty: Mobile zich nu bevindt, en de komende maanden zijn we van plan de game nog beter te maken. Dat betekent nieuwe kaarten en modi, nieuwe personages en wapens en nieuwe functies om sociale, competitieve gameplay naar een aantal totaal nieuwe plaatsen te brengen.

Written By
More from Eda Greene
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *