Monster Truck Championship Xbox Series X recensie | S – Wat is de nieuwe poes?

Monster Truck Championship werd pas in oktober 2020 uitgebracht, maar is al geoptimaliseerd voor Xbox Series X | S, terwijl het naar de volgende generatie consoles gaat. Hoe dan ook, we waren er de eerste keer zo door geraakt, toen ik er wat van introduceerde Old school trucking naar Xbox One​ Om te zien wat deze glimmende nieuwe editie te bieden heeft, was het echter tijd om weer naar de VS te gaan.

Je bent op dezelfde manier welkom bij het spel als Forza Horizon Serie – Ik heb wat details opgevraagd via een anonieme, anonieme en ietwat intimiderende gids. Ze is echter volledig benaderbaar en slaagt erin om een ​​sterk professioneel en ontwikkelingsgericht gevoel te geven voor dingen buiten haar.

Als je wilt (en daar is een prestatie voor), kun je de tutorial voltooien om de vele bewegingen te zien die je in je megatruck kunt doen voordat hij aan het werk gaat. Het is ook diepgaand, waarbij u elke manoeuvre beurtelings doorloopt en u een goede gelegenheid geeft om vertrouwd te raken met de bediening van uw truck. Zoals je zou verwachten, is het een ietwat andere ervaring dan je standaard raceauto.

Er zijn vier soorten evenementen in Monster Truck Championship die deel uitmaken van Career Mode: Race, Drag Race, Freestyle en Destruction. De eerste is je race in de standaard ronde, maar het zal even duren voordat je aan de bediening van je truck moet wennen voordat je deze races wint. Voertuigschade kan worden in- of uitgeschakeld, maar het is veel leuker om de stukken van je truck op de baan te zien liggen terwijl je botst met rivaliserende racers. U kunt echter verder gaan, wat betekent dat uw truck tijdens het racen echte schade zal oplopen, wat de prestaties zal beïnvloeden, en het kost u geld om deze te repareren. Hier verschijnt het diagram in de linkerbenedenhoek van het scherm en toont de toestand van elk van de belangrijkste componenten van uw truck. Het is iets dat u in de gaten wilt houden.

Aan het begin van elke race krijg je ook de kans om een ​​”perfecte start” te maken door precies het juiste aantal te versnellen wanneer de race begint, waardoor je een voordeel hebt buiten de lijn. Er is echter maar één slecht beoordeelde botsing met een andere truck nodig om je uit de race te houden, dus ontwijken is soms de beste tactiek. Je hebt zes resets om te gebruiken als je vastloopt (zoals in andere modi), maar met deze modi loop je verder achterop. Het is echt beter om het alleen in geval van nood te gebruiken.

Monster Truck Championship recensie

Dragraces zijn korte streepjes die de finish bereiken en zijn ingewikkelder dan de klassieke Drag Race. Er zijn verhogingen en bochten om te verplaatsen, en elk vindt plaats in de vorm van een mini-knock-outcyclus. Je moet drie rondes voltooien om het algemeen te winnen, en goed beginnen door de remmen ingedrukt te houden tot de race begint, dan los te laten en net op tijd het gaspedaal in te trappen. Je zult zien dat twee valse starts de actie wegnemen, dus timing is hier de sleutel.

READ  Komt Biomutant naar PS5 / Xbox Series X.

Freestyle ziet dat je de taak hebt om zoveel mogelijk punten te scoren door stunts uit te voeren voor een overvolle stadionmenigte, en vernietiging lijkt erg op elkaar, maar met de nadruk op dingen kapotmaken. Deze twee modi vereisen groepering om genoeg punten te verdienen om op het podium te eindigen, maar ze worden zeer snel gereset, wat het moeilijker maakt dan het op het eerste gezicht lijkt.

Uiteindelijk is je belangrijkste carrièredoel om gekroond te worden tot Monster Truck-kampioen, en om dat te doen moet je verschillende evenementen verslaan om je te kwalificeren voor de finale in elk van de drie toernooien. Het duurt echter niet lang voordat je dezelfde evenementen in dezelfde competitie tegenkomt. Dit is het duidelijkst bij racen, en het aantal verschillende toernooien in Monster Truck Championship zijn oneven getallen, dus je begint vrij snel te herhalen. Carrière-modus bestaat over het algemeen uit dezelfde reeks evenementen die je meerdere keren kunt spelen, alleen met een gemengd arrangement. Elk evenement wordt geleverd met een “beste ter wereld” -standaard waarop je je kunt richten, evenals wereldwijde klassementen waar je je tegen kunt opnemen, wat voor sommigen een kleine mate van herspeelbaarheid kan bieden.

Op dezelfde manier als de evenementen lijdt Monster Truck Championship aan een gebrek aan variatie als het gaat om hun uiterlijk. Dit komt omdat de overgrote meerderheid van de evenementen plaatsvindt in een stadion of in een stoffig woestijncircuit. Combineer dit met het regelmatig spelen van dezelfde trainingssessies, en hun beperkingen zullen naar boven komen. Ik weet dat de game een sim-rijder is, maar het doet zichzelf geen plezier om meedogenloos realistisch te zijn op deze afdeling.

Monster Truck Xbox Series X Championship

Vreemd genoeg is er geen muziek die je begeleidt tijdens de evenementen; Er blijft niets anders voor je over dan mechanisch gegrom en gekreun als de soundtrack. Als je door de menu’s bladert, speelt de gitaar over het algemeen zwaar, maar zelfs dat zou beter zijn dan dat de actie helemaal zonder muziek is. Ik ben er zeker van dat moderne technologie tegenwoordig monstertruckgeluid mogelijk maakt.

Het belangrijkste verschil met Monster Truck Championship in vergelijking met andere racegames (met uitzondering van een zeer vergelijkbare concurrent op basis van Monster Truck op Monster Jam Steel Titans 2), Is dat je elke set wielen bedient met een andere joystick. Links bestuurt de voorwielen, rechts bestuurt de achterwielen. Tijdens het racen moet je zorgvuldig een combinatie van beide gebruiken om door de bochten en hoeken te navigeren die in alle soorten en maten voorkomen. Het is even wennen, maar het zware rijgedrag is ontworpen om de uitdaging van het besturen van zo’n beest als een auto na te bootsen.

READ  Fall Flat krijgt PS5- en Xbox Series X / S-releases "zeer binnenkort"

Maar soms en zonder waarschuwing, draait u een bocht, verliest u al uw grip en komt u met uw gezicht naar achteren te kijken nadat u de controle over uw truck volledig bent verloren. Of, na de genoemde hoek, probeer je snel de extra draai te compenseren en struikel je totdat je ergens tegenaan botst of moet je langzamer rijden om de controle terug te krijgen. Helaas kost dit u in beide gevallen kostbare tijd tijdens de race.

Verre van racen, zijn de bedieningselementen goed afgesteld genoeg om te zien dat je zonder veel gedoe de verscheidenheid aan trucs kunt uitvoeren die je in de tutorial zijn geleerd. U komt echter vrij vaak op uw dak terecht zonder enige methode om zichzelf recht te trekken. U zult uw truck moeten verplaatsen, en ook dit kost u kostbare tijd (vijf seconden per reset om precies te zijn). Te streng.

Monster Truck Championship Xbox Series X recensie.

Een van de meest interessante onderdelen van Monster Truck Championship is de Marktplaats, die het vak Simulatie aanvinkt. Hier kunt u een team van specialisten toewijzen om u te ondersteunen, aangezien elk van hen verschillende voordelen biedt in de vorm van wijzigingen in statistieken voor uw megatruck naast contant geld. Persoonlijk stelt mijn favoriete functie in het spel je in staat om je aan te melden voor sponsors die hun eigen uitdagingen aangaan en beloningen aanbieden na voltooiing. Dit omvat allerlei te behalen doelen, zoals het winnen van races en het scoren van een bepaald aantal punten met behulp van specifieke tricks. Uitdagingen worden complexer met duurdere sponsors, maar ze bieden grotere bonussen zoals geld en truckonderdelen, en voegen een beetje broodnodige variatie toe aan de evenementen.

Als je naar je garage gaat, kun je rommelen met bodypaint, stickers, velgen en meer in een indrukwekkende reeks aanpassingsopties. Als u erin zit, kunt u uw truck ook afstemmen om uw manier van rijden aan te passen aan uw voorkeur. Al uw ontgrendelde onderdelen kunnen hier ook worden bekeken en uitgerust. U moet regelmatig komen om uzelf de beste kans op succes te geven bij evenementen door uw truck te upgraden.

In termen van multiplayer kun je snelle games met AI opzetten om je vaardigheden te testen en online te matchen met maximaal 7 andere spelers. Zoals voorheen zijn er nog steeds geen opties beschikbaar in dit gedeelte, zodat u alleen kunt kiezen tussen Race en Drag Race. Er is echter een groter probleem op het moment van schrijven, zoals het geval is met deze versie van Monster Truck Championship die exclusief werkt op Xbox Series X | S, los van de Xbox One-versie, is er een ernstig tekort aan actieve online games. Hopelijk zal dit verbeteren met de uitrol van de dagen na de lancering en wanneer gamers de servers online gaan vullen, maar wees gewaarschuwd, de online kant van de dingen kan een worsteling zijn.

Monster Truck Championship Xbox Series X | S.

Dus wat is er veranderd in de release van de Xbox Series X | S verbeterd van Monster Truck Championship, kan ik je horen huilen? Nou ja, niet echt veel en eigenlijk draait het allemaal om esthetiek. Het ziet er beter uit dan de originele versie, maar eerlijk gezegd zal het je niet verbazen. Er zijn daar nog weinig ruige uitstralingseffecten, bijvoorbeeld wanneer een vrachtwagen voor je stof optilt; Dat ziet er nog steeds niet geweldig uit. De game kan soms een beetje traag zijn, met een lichte daling van de framesnelheid. Het goede nieuws is echter dat de laadschermen amper een paar seconden meegaan, waardoor de beweging redelijk goed blijft verlopen.

READ  The Elder Scrolls V: Skyrim komt naar Xbox Game Pass voor Android, samen met zes andere titels | Lidwoord

Monster Truck op Championship Xbox-serie X | S Nog steeds een solide sim-rijder, met veel evenementen om aan te pakken. Het gebrek aan veelzijdigheid, ondanks het goede niveau van aanpassingsmogelijkheden, zal voor sommigen echter een echt probleem zijn. De verbeterde versie heeft een visueel voordeel ten opzichte van de originele versie, maar er is absoluut geen groot verschil in alle dingen die in overweging worden genomen.

Monster Truck Championship werd pas in oktober 2020 uitgebracht, maar is al geoptimaliseerd voor Xbox Series X | S, terwijl het naar de volgende generatie consoles gaat. Hoe dan ook, we waren er de eerste keer zo door geraakt dat het wat trucking van old school naar Xbox One introduceerde. Om te zien wat deze glimmende nieuwe editie te bieden heeft, was het echter tijd om weer naar de VS te gaan. Je bent op dezelfde manier in de game verwelkomd als in de Forza Horizon-serie – sommige details zijn door je gevraagd door een anonieme, gezichtsloze en ietwat griezelige gids. Ze is echter volkomen vriendelijk en …

Monster Truck Championship Xbox Series X recensie | S – Wat is de nieuwe poes?

Monster Truck Championship Xbox Series X recensie | S – Wat is de nieuwe poes?

2021-03-11

Darren Edwards


Pluspunten:

 • De behandeling van het voertuig werkt grotendeels goed
 • Inclusief sponsordeals en veel aanpassingsmogelijkheden
 • Vrijwel geen laadtijden

Minpunten:

 • Over het algemeen ontbreekt het aan diversiteit
 • Nog steeds aan de prijzige kant
 • Zeer kleine verandering ten opzichte van de originele versie

informatie:

 • Heel erg bedankt voor de gratis versie van het spel – Nacon
 • Formaten – Xbox Series X | S.
 • Versie herzien – Xbox Series X.
 • Release datum – 11 maart 2021
 • Lanceringsprijs vanaf – £ 33,49


TXH-score

3,5 / 5

Pluspunten:

 • De behandeling van het voertuig werkt grotendeels goed
 • Inclusief sponsordeals en veel aanpassingsmogelijkheden
 • Vrijwel geen laadtijden

Minpunten:

 • Over het algemeen ontbreekt het aan diversiteit
 • Nog steeds aan de prijzige kant
 • Zeer kleine verandering ten opzichte van de originele versie

informatie:

 • Heel erg bedankt voor de gratis versie van het spel – Nacon
 • Formaten – Xbox Series X | S.
 • Versie herzien – Xbox Series X.
 • Release datum – 11 maart 2021
 • Lanceringsprijs vanaf – £ 33,49

Gebruikersbeoordeling:

Wees de eerste!

Written By
More from Vanessa Hale

Hoe gaat het ?: Mobile Games Edition

Screenshot: Disney Ik zie je. Ja jij! Kom binnen. Kom chatten met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *