Na Grand Theft Auto en Minecraft, Balenciaga: The Video Game?

Het jaar is 2031. Steden zijn betonnen oerwouden doorkruist door vliegende bussen die in de ruimte kunnen ronddraaien en bevolkt door avatars in oversized puffers en versnipperde spijkerbroeken die lijken op antieke gordijnen over ramen naar binnenwerelden. Ze gebaren naar posters die een geheime rave promoten in een waterig bos dat leidt naar een rode rotswoestijn waar een vrouw in zilveren pantser een zwaard uit een steen trekt.

De oprit naar dit alles: een spelonkachtige boetiek.

Winkelen als toegangspoort tot de dystopische toekomst? Welkom in Balenciaga, herfst 2021: de verzameling videogame.

De nieuwste deelnemer aan de what-could-shows-be-next-sweepstakes – na Jonathan Anderson’s show-in-a-box DIY-oefening, Proenza Schouler’s show-in-a-book print collectible en Gucci’s miniserie – Balenciaga’s videogame, getiteld Afterworld: the Age of Tomorrow, is eigenlijk niet de eerste videogame die is gemaakt om een ​​collectie te laten zien. Dat zou Collina Land zijn, van Collina Strada, die vorige maand een buiging maakte als onderdeel van Guccifest, het door het merk gesponsorde kortfilmfestival met werk van 15 onafhankelijke merken.

Het zal waarschijnlijk ook niet de laatste zijn sinds de mode al een tijdje met de gamingwereld flirt. Burberry zond zijn meest recente show uit op het livestreamingplatform Twitch, en Dior Men doet later deze week hetzelfde met zijn pre-fall-collectie. Louis Vuitton ontwierp aangepaste skins en een trofeeënkast voor de Battle Arena-game League of Legends.

En de waarheid is dat Afterworld niet eens zo’n spel is: de interactiviteit houdt simpelweg in dat je door de vijf niveaus van de omgeving ‘loopt’, een vooraf bepaald pad volgt, een taak die iemand die nog nooit Fortnite of zelfs Animal Crossing heeft gespeeld kan voltooien zonder te veel stress. Onderweg misschien stoppen om de kleding van de verschillende ingescande modellen van dichterbij te bekijken, de enige echte vrije keuze die wordt aangeboden.

READ  Call of Duty League-geruchten: potentiële roosters voor 11 CDL-teams

Het persbericht dat de ervaring vergezelde, noemde het “een heldenreis”, hoewel er geen uitdagingen zijn om te overwinnen, geen deuren om over te beslissen, geen vijanden om te vechten. Je kunt niet echt verliezen.

Nou, misschien is het waar dat het voldoende is om de dag door te komen.

Trouwens, wat Afterworld biedt, is een volgende stap: een gedetailleerde meeslepende omgeving, zelfs uitgebreider dan de omgevingen die de ontwerper Demna Gvasalia steeds effectiever heeft gemaakt met zijn persoonlijke shows, hoe beter om de kleding die hij maakt in te kaderen en verlicht hun effect.

Een van de grote koppen bij het bekijken van een collectie is altijd: waar deed dat idee vandaan? In dit geval schetst Afterworld een vrij duidelijk beeld van het antwoord. Tien jaar in de toekomst, dit is waar Mr. Gvasalia denkt dat we zouden kunnen zijn. Yikes.

De laatste fysieke show Meneer Gvasalia was gevestigd in een spelonkachtig pakhuis, de lucht geurde naar gasvormige kalk, de muren omzoomd met stadionstoelen, de landingsbaan een waterige rivier onder een led-plafond vol stormwolken en vlammen. Afterworld, dat werd voorafgegaan door een virtuele catwalkparade bekeken door een VR-bril, is een fantasierijke iteratie van hetzelfde idee, gebouwd voor het maatschappelijk afstandelijke heden. En door de kleren van de landingsbaan te halen en ze daadwerkelijk op straat te zetten, zij het een surrealistische, laat het ook zien hoe goed ze er in de wereld uit kunnen zien.

Een vrij uitgebreide weergave van het Balenciaga-vocabulaire dat de heer Gvasalia heeft opgebouwd sinds hij bij het huis aankwam, de collectie is gebouwd op over-de-knie gearticuleerde wapenlaarzen en scherpe pumps in zilver en goud voor zowel mannen als vrouwen. Het omvat zijn couture-puffers, de schouders zijn naar beneden gevallen en gevormd of hoog opgetrokken à la Poiret om de keel in te wikkelen, de rug als beschermende bedekkingen, sommige gepatcht met NASA-logo’s.

READ  Royals vs. Twins - Samenvatting van het spel - 30 april 2021

De beruchte shirt-dat-een-shirt-draagt is terug; ook jeans-die-kaki-shorts dragen. Er zijn yeti-jassen van nepbont en tartan dekencapes, geraspte zilveren glamourjurken en gerimpelde zijden zakjurken, oversized pakken en oversized sweats. Knikt naar PlayStation 5 en het woord ‘gratis’.

Het pantser dat je misschien nodig hebt, met andere woorden, om je een weg te banen door wat er daarna gebeurt, allemaal bewapend met een bepaalde weggevangen schoonheid en verrijkt met een subversief gegiechel.

Te weten: aan het einde van het avontuur is er een prijs voor degenen die de reis voltooien. Een gouden ring? Een avondjurk met zware kralen?

Nee. Een ademhalingsoefening. Adem gewoon uit. In de echte wereld spelen we allemaal voor houdt.

More from Madison Garrett

Installeer Unraid op uw eigen thuisserver | Netwerk

Met het Unraid-besturingssysteem kunt u zelfs de oudste computer omtoveren tot een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *