NDRF-chef Satya Pradhan deelt verhaal over overstromingen

Karnataka overstromingen: een jongen en zijn hond worden gered door de NDRF in een overstroomd district

Bengaluru:

Te midden van zware regenval in Karnataka vinden hulpverleners verhalen over hoop en overleving. Een voorbeeld hiervan is een foto die is getweet door de chef van de National Disaster Response Force of NDRF Satya Pradhan, die de strijdlust en het medeleven van mensen weergeeft in tijden van ontberingen.

“Dit beeld zal in mijn geheugen gegrift blijven”, zegt de directeur-generaal van de NDRF in de tweet die een jongen toont die zijn hond vasthoudt terwijl ze op een oranje opblaasboot zitten, omringd door reddingswerkers, in een overstroomd district in Karnataka.

“Deze herdersjongen werd gered door @NDRFHQ uit de woeste wateren van Krishna. Hij vond het jammer om veel schapen achter te laten, maar had de tegenwoordigheid van geest om de hond te brengen zodat schapen vrij grazen en de hond door hem wordt gevoerd. Blij dat hij de jongen heeft geholpen ‘, Tweette de heer Pradhan.

De herder draagt ​​een overall ter bescherming tijdens de coronavirus-pandemie. De redders zijn ook in maskers.

READ  Ik drink erop: Bengals-coach Zack Taylor presenteerde de wedstrijdbal aan de plaatselijke pub

In delen van Karnataka houden zware regens aan. De kustgebieden, enkele noordelijke districten en Kodagu zijn zwaar getroffen door onweersbuien.

vqhp626k

Zware regenval in Karnataka heeft verschillende districten overstroomd

De hoeveelheid regen is tot op zekere hoogte afgenomen, maar het zal nog wel even duren voordat de zaken weer normaal worden, zeggen weerfunctionarissen.

De NDRF-teams zijn in verschillende regio’s om gestrande mensen te redden.

Het weerbureau zei dat regen en onweersbuien waarschijnlijk zullen voorkomen op de meeste plaatsen boven de kust van Karnataka, het zuiden van Karnataka en de noordelijke districten van de staat. Aardverschuivingen hebben het district Kodagu getroffen.

Vorige week liet de deelstaatregering water uit verschillende dammen ontsnappen nadat zware regenval ertoe leidde dat het waterpeil steeg en dorpen langs rivieroevers een hoog risico op overstromingen liepen. De staat heeft tot nu toe Rs 50 crore vrijgegeven voor hulp bij overstromingen en er zullen er meer worden vrijgegeven.

Chief Minister BS Yediyurappa heeft de ministers gevraagd om in hun kiesdistrict te blijven en beschadigde gebieden te bezoeken. Hij vroeg hen ook om hulpverlening en andere maatregelen te nemen. Het staat de ministers vrij om onafhankelijke beslissingen te nemen over noodwerk, zei de heer Yediyurappa.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *