Nieuwe franchise van 15 jaar voor ‘completely zero emission’ openbaar vervoer –

Regionaal – Vervoersdistrict Amsterdam heeft op 17 december 2021 de OV-concessie Zaanstrek Waterland 2024 gelanceerd. Het College van Bestuur van Vervoersgebied heeft hiertoe besloten. Vervoerders hebben tot 21 april 2022 de tijd om een ​​bod uit te brengen. De nieuwe franchise is ambitieus en flexibel. Zo moeten alle bussen vanaf het begin volledig emissievrij rijden en moet de vervoerder snel inspelen op veranderende omstandigheden en inzetten op technologische innovatie ten behoeve van reizigers, zoals betalen met andere middelen dan de OV-chipkaart en plandeur. -tot deur reizen.

Egbert de Vries: “We geven partijen de mogelijkheid om voor een langere periode het openbaar vervoer in dit gebied te verzorgen. Dit is een grote verantwoordelijkheid. Zeker omdat veel mensen in Zaanstreek-Waterland afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om naar hun werk te gaan of om vrienden of familie te bezoeken. We willen ook dat het openbaar vervoer toegankelijk is en rekening houdt met mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en innovatie, bijvoorbeeld bij het betalen of plannen van een reis. En als er ergens een nieuwe woonwijk wordt gebouwd, moet er direct goed openbaar vervoer zijn.”

100% nulemissie Aan het begin van de franchise

Het vervoersgebied vraagt ​​om een ​​transitie op lange termijn naar emissievrij vervoer. Zo moet bij aanvang van de concessie honderd procent van de bussen rijden zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Het transportdistrict bereidt zich voor op de aanleg van de scheepvaartinfrastructuur op twee nieuwe opslaglocaties in Zanstad en Purmerend. Daarnaast heeft de vervoerder moeite om de combinatie van vervoersmiddelen te faciliteren en aan te sluiten op landelijke ontwikkelingen in Mobility as a Service (MaaS) om eenvoudig een complete reis van deur tot deur te plannen, bijvoorbeeld via een mobiele telefoon. In de nieuwe concessie besteedt het vervoersdistrict ook extra aandacht aan de bereikbaarheid van het openbaar vervoer, zodat een zo groot mogelijk aantal reizigers er gebruik van kan maken. Zo moet alle reisinformatie begrijpelijk zijn en informatie bevatten over de bereikbaarheid van stations en voertuigen. In deze regio wordt ook het OV-busproject in het vervoersgebied ingezet.

READ  Hier leest u hoe u het volume op de pc kunt repareren

snel antwoord

Om tijdens de nieuwe franchisetermijn van maximaal 15 jaar snel te kunnen inspelen op veranderingen, is er meer flexibiliteit in de franchise opgenomen. Zo kan een vervoerder snel handelen bij een verandering in reisgedrag, veranderende economische of maatschappelijke ontwikkelingen of bijvoorbeeld bij de bouw van nieuwe wijken. In het programma van eisen staan ​​ook de minimumeisen waaraan een toekomstige vervoerder moet voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van lijnnetwerk, frequenties, apparatuur, comfort, reisinformatie en dienstverlening. Vervoer moet modern, toegankelijk en duurzaam zijn. In Zaanstrek-Waterland wonen ruim 330.000 mensen die meer dan gemiddeld gebruik maken van het openbaar vervoer.

Nodconcessies

Bestaande OV-concessies voor busvervoer in de regio Zaanstrek-Waterland liepen af ​​op 12 december 2021. Door de Covid-19 pandemie is de eerdere aanbesteding stopgezet en zijn met de twee bestaande bedrijven noodconcessies overeengekomen. De noodconcessies lopen tot en met 9 december 2023. In 2018 is besloten om deze concessies na afloop samen te voegen tot één concessie Zaanstrek-Waterland. De regio bestaat uit de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend (inclusief Beemster), Waterland, Wormerland en Zaanstad.

Opvolgactie

Informatie over vervoerders staat op Tenderned. Biedingen worden na 21 april 2022 geëvalueerd. De definitieve gunning is gepland voor de zomer van 2022 en de vervoerder die vanaf december 2023 bussen mag vervoeren, wordt bekend gemaakt voor een periode van maximaal 15 jaar. Het definitieve programma van de eisen is te downloaden via www.vervoerregio.nl. De nieuwe concessie geeft de vervoerder het exclusieve recht om met ingang van 10 december 2023 voor maximaal 15 jaar openbaar vervoer te verzorgen binnen de regio Zaanstreek-Waterland.

Korte formaten – Uw commercial begint vanaf 139€

Short Formats is een low budget concept voor het midden- en kleinbedrijf. Geschikt voor commerciële advertenties en social media uitingen. Video’s worden gemaakt van opgeslagen video’s en afbeeldingen, maar kunnen ook op uw locatie worden gefilmd.

ShortFormats.nl Het is het concept van Regio Media, Purmerend.

More from Madison Garrett
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *