Over beschuldigingen van telefoontikken vraagt ​​het ministerie van Binnenlandse Zaken Rajasthan om een ​​rapport

NDTV News

Het congres noemde de bewering van de BJP de erkenning van schuld (Bestand)

New Delhi:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft om een ​​rapport van de Rajasthan Chief Secretary gevraagd over de beschuldigingen van illegaal afluisteren van telefoons tijdens een politieke crisis, veroorzaakt door de openlijke opstand van congresleider Sachin Pilot, meldde persbureau ANI.

Het congres op vrijdag schorste twee rebellen-MLA’s – Bhanwar Lal Sharma en Vishvendra Singh – uit het primaire lidmaatschap van de partij nadat een audioclip opdook op sociale media waarin ze naar verluidt met de minister van Buitenlandse Zaken Gajendra Singh Shekhawat spraken tegen de regering van Ashok Gehlot.

De vakbondsminister had ontkend dat de stem in de vermeende clip van hem was en zei dat hij klaar was voor elk onderzoek.

De BJP riep zaterdag op tot een CBI (Central Bureau of Investigation) -sonde om te bepalen of de door Ashok Gehlot geleide congresregering in Rajasthan illegaal telefoons van politici in de staat had afgeluisterd.

De partij eiste te weten of SOP (standaardwerkwijze) was gevolgd voordat de telefoons van politieke leiders werden afgeluisterd of dat de regering Gehlot had gehamerd om ‘zichzelf te redden wanneer ze in het nauw werden gedreven’.

‘Dit zijn serieuze vragen die we aan het opperbevel van het congres en Ashok Gehlot willen stellen. Was er afgeluisterd? Ervan uitgaande dat je telefoons hebt afgeluisterd, werd de standaardprocedure gevolgd? Gebruikte de congresregering in Rajasthan ongrondwettelijke manieren om zichzelf te redden toen ze in het nauw werden gedreven? ” BJP-woordvoerder Sambit Patra werd door persbureau PTI als volgt geciteerd.

READ  Valve Anti-Cheat Corporation heeft nu één grote uitzondering geblokkeerd

Het congres noemde de beschuldiging schuldbekentenis.

“De schaamteloosheid van deze bekentenis is ook erg schokkend. Ze maken zich geen zorgen over het feit dat ze op heterdaad zijn betrapt, ze maken zich zorgen over het feit dat waarom ze werden gepakt, (en) hun misdaad legaal aan het licht brachten”, aldus partijleider. Zei Pawan Khera.

De heer Pilot en de heer Gehlot hebben altijd meningsverschillen gehad, maar de kwestie kwam aan de orde nadat de voormalige vice-minister-president een kennisgeving had ontvangen om deel te nemen aan een onderzoek dat verband houdt met de vermeende samenzwering om de regering van Rajasthan omver te werpen.

Pilot ging al snel incommunicado – had het congres beweerd – samen met een aantal MLA’s, waardoor de regering van de heer Gehlot in gevaar kwam. Zijn team had later beweerd dat hij de steun had van 30 MLA’s – genoeg om de regering omver te werpen.

De heer Gehlot zegt echter dat hij 109 MLA’s heeft, veel meer dan de meerderheid. Zaterdag zei hij dat twee MLA’s van een regionale partij – BTP – die eerder de steun van het congres hebben ingetrokken, hebben aangekondigd dat ze de administratie zullen steunen.

Met input van bureaus

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *